自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

demviva 發表於 21-1-12 21:00
嗰個link 係話3 日
我入whatsapp 睇都話15日會有得睇~

我都係1月15日有

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

babyfunny0816 發表於 21-1-12 17:00
我都未收到,香港地區,有FB

me too

大宅

appleyuen 發表於 21-1-12 21:09
me too

Whatsapp 更新左最新版本未,我係一更新就彈出來

子爵府

coeeyin 發表於 21-1-12 21:27
Whatsapp 更新左最新版本未,我係一更新就彈出來

我剛更新都無彈出嚟。

男爵府

mrstangdorothy 發表於 21-1-12 16:43
你係係香港?歐洲地區(包括UK)係豁免今次更新,所以唔會有呢個條款要禁agree
...

老人家冇Facebook ,又唔想下載,咁點算?點解whatapp 冇諗過一班老人家?我家3寶都冇

子爵府

認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

demviva 發表於 21-1-12 20:55
我應該係揀咗唔分享,但唔太記得
所以跟指示出份report 睇睇揀咗咩
...

唔知佢係點樣畀份report我,係咪send email?

伯爵府

但如果agree左除咗剷ws係咪冇其他方法

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ms.coffee 發表於 21-1-12 16:30
由1月9日 到今日12號 我都仲未收到此訊息,請問知道是什麼問題呢? 會唔會我set咗啲乜嘢令到佢 已經當咗我a ...

老公未收到
不要從別人的嘴裡去認識我

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

zaza0427 發表於 21-1-12 16:59
会吾会你没有FB账户 ?

即係冇FB賬戶就唔會收到?

大宅

ms.coffee 發表於 21-1-12 22:00
唔知佢係點樣畀份report我,係咪send email?

我會覺得响whatsapp 彈出嚟
whatsapp suppose 冇你email 喎...

大宅

ccmoon 發表於 21-1-12 22:13
但如果agree左除咗剷ws係咪冇其他方法

如果你有fb 同ig 都要剷哂先可以脫離fb 集團
剷一個唔剷一個無咩用...

zaza0427    發表於 21-1-13 09:00

伯爵府

demviva 發表於 21-1-13 08:47
如果你有fb 同ig 都要剷哂先可以脫離fb 集團
剷一個唔剷一個無咩用...

icic...暫時應該走唔甩啦

大宅

ccmoon 發表於 21-1-13 09:55
icic...暫時應該走唔甩啦

我自己只會觀望先。

就算mewe 或signal 講到點唔賣資料,將來多人用,就要租/買多d server 同請多d 人手去manage / suport 個platform。錢從何來呢?一係賣廣告(即係需要你資料), 一係賣個platform 出去, 一係用者自付。商業世界no free lunch,佢一改T & C 就可以賣你資料,幾年後又移去第二個平台,咁又要sign up 多一個? 即係本來得FB 旗下有我資料,而家再多個MEWE 同 SIGNAL,再移,又要俾資料另一間公司,何時了呢? 初心係保護個人資料,但結果sign up 多幾間

如果個平台真係好用,將來自然會移去,唔掂嗰d 亦會自然淘汰 eg ICQ / MSN /Friendster

子爵府

demviva 發表於 21-1-12 21:00
嗰個link 係話3 日
我入whatsapp 睇都話15日會有得睇~

收到report 了,我 whatsapp中文版寫:「宣告退出資訊分享:No」。。。唔係好明中文咩意思?

公爵府

想問whatsapp 可以做backup 嗎?
可以有copy 嗎?

大宅

jy0022 發表於 21-1-15 21:29
收到report 了,我 whatsapp中文版寫:「宣告退出資訊分享:No」。。。唔係好明中文咩意思?
...

係囉!究竟呢個位係yes定係no先啱呀?好亂

大宅

jy0022 發表於 21-1-15 21:29
...

No的話即係你當初無揀到opt out...,代表你由2016 年已經開始允許data sharing...

大宅

BCD1226 發表於 21-1-15 21:51
係囉!究竟呢個位係yes定係no先啱呀?好亂

yes 代表你揀咗opt out,即係不允許data sharing
no 代表你揀咗opt in,即係允許data sharing

首頁
12345...6

尾頁

跳至