自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

段校長呢個時候應嚴正看待並予以譴責
hi

伯爵府

sisi83 發表於 21-1-13 10:26
難為真係認真讀書嗰班學生

完全同意

上樑不正下樑歪
班學生肆無忌憚在校內遊行嗌國獨口號.公然犯法
阿段校長至今仍然唔出聲

侯爵府

不如保安暫換入黑人同印巴招乎佢地
包保佢地立即收皮
對住非華人班癈學生即變死狗扮 friend同乖乖合作

公爵府

有人撐㗎,話721、831夠咩咩咩啦,就當係真,我721捅你一刀,難度你今日捅返我一刀就係合法?同細路仔俾阿媽話,個細路反駁:阿邊個夠咩咩咩啦,有咩分別?充分展現佢地低能幼稚嘅思維,做人成熟啲得唔得?

子爵府

ASUS_JT 發表於 21-1-13 00:58
對呀,好多人淨係閙段崇智,其實沈祖堯呢位深黃校長先至係始作俑者。

中大後尾出咗一篇譴責㗎, 段崇智都衰唔曬

珍珠宮

精彩人生
萬物皆空,因果不空

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

一哥講得好,唔好話博文約禮,連做人基本良知都無

子爵府

牛年勳章

LadyMacbeth 發表於 21-1-13 11:04
其實成個晴朗都好深黃
有點近乎嘩眾取寵地搬弄是非

黑暴之後沒有聽了,頂佢地唔順,懶諷刺時幣,懶好笑。

琥珀宮

畀面勳章

sonet 發表於 21-1-13 12:27
中大後尾出咗一篇譴責㗎, 段崇智都衰唔曬

上次個保安被欺凌件事,如果中大嚴肅處理個理學生,就不會出現尋日件事啦,只係譴責有鬼用咩?睇到出國安法黑暴先識驚,就知班人唔見棺材唔流眼淚啦!

子爵府

LadyMacbeth 發表於 21-1-13 11:04
其實成個晴朗都好深黃
有點近乎嘩眾取寵地搬弄是非

黃得黎阮子健同林公子有時會平衡番,以前潘小濤深黃都會嘗試用道理說服人,同埋不停傻笑。依家呢個 最冇料又鍾意落井下石,把口黑到爆,痴得杜汶澤都係同一樣

子爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章

HKITMan 發表於 21-1-13 12:15
不如保安暫換入黑人同印巴招乎佢地
包保佢地立即收皮
對住非華人班癈學生即變死狗扮 friend同乖乖合作 ...

係喎,之前見PolyU請左黑人保安,聽講人工好高!

子爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章

aidan08 發表於 21-1-13 10:58
濫用自由的惡果!

以前出入中大好自由,點解?因為學生自律。

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

baby7 發表於 21-1-13 12:08
完全同意

上樑不正下樑歪

段生唔可以再做縮頭龜,要嚴正處理!!

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

原本自由出入,自己爭取安檢

不如去尾國挑戰保安/警察啦!

男爵府

leyniebin 發表於 21-1-13 09:04
班學生只識得打保安,人哋只係一份工,按規定辦事,佢哋欺善怕惡,夠膽去搞校長啦,不滿政府去政府總部啦, ...

睇報紙見啲保安多是幾十歲的阿叔阿嬸,佢地就係歪屍口中的廢老。

男爵府

文文送 發表於 21-1-13 12:56

黃得黎阮子健同林公子有時會平衡番,以前潘小濤深黃都會嘗試 ...

在我眼中,林同阮係黃到不勘的。

男爵府

lovemisha 發表於 21-1-13 00:21
哩幾年有心讀書果批真係俾哩班垃圾累x死

冇錯,大部份大學生,佢地顧住個grade 顧住個honour 顧住前途而冇參加黑暴,但有時間JM 可以去cuhk secrets 留意下,呢班「有心讀書」嘅學生係好支持黑暴、其真「良」心係仇警反港反中架。

水晶宮

中大除咗係蜚聲國際嘅暴徒大學
仲係著名嘅軍火庫

http://www.takungpao.com.hk/news/232109/2019/1120/376609.html

http://www.takungpao.com.hk/news/232109/2019/1119/376233.html

中大基金設立國際互聯網交換中心、數據庫,掌握香港互聯網資訊,跟美國關係千絲萬縷

https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/%E9%A6%99%E6%B8%AF%E5%9C%8B%E9%9A%9B%E4%BA%92%E8%81%AF%E7%B6%B2%E4%BA%A4%E6%8F%9B%E4%B8%AD%E5%BF%83

男爵府

capricornbb 發表於 21-1-13 13:32
中大除咗係蜚聲國際嘅暴徒大學
仲係著名嘅軍火庫

今日凌晨有人在將軍澳警署對面放火,起火原因有可疑,警察查緊。

只怕黑暴又再重臨香港(資金到?),疫情下的香港承受吾起啊。

capricornbb    發表於 21-1-13 13:38

水晶宮

waterlilymonet 發表於 21-1-13 13:25
冇錯,大部份大學生,佢地顧住個grade 顧住個honour 顧住前途而冇參加黑暴,但有時間JM 可以去cuhk secret ...

係,佢哋要「和勇不分」唔割蓆,唔好怪被分類為黑暴同夥,影響前途。BK都有好多JM,仍然認為自己係講道理「唔認自己係黃黑」嘅中立「和理非」,不願指責呢批學生,下一代就係俾佢哋自己害死。

首頁

尾頁

跳至