影視娛樂

跳至

首頁
23456...24

尾頁

男爵府

回覆樓主:

睇到17集追到貼一貼 好睇 但fb陸劇谷有啲都話選角同小說內角色唔相配 例如于和偉角色係霸道 要陳道明呢類演員先擔得起。。。我冇睇小說所以冇評論
周一圍好有驚喜 之前睇九州系列其中一套佢係 我係到諗經超都可以演活呢個角色 可能我幾鍾意佢

水晶宮

phoenixho 發表於 21-1-15 22:49
睇到17集追到貼一貼 好睇 但fb陸劇谷有啲都話選角同小說內角色唔相配 例如于和偉角色係霸道 要陳道明呢類演 ...
經超又太後生, 同章差7年

男爵府

chocolatebean 發表於 21-1-15 22:56

唔怕 你睇于和偉同趙雅芝都係夫妻啦

水晶宮

phoenixho 發表於 21-1-15 23:19

49 VS 66

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

chocolatebean 發表於 21-1-15 06:56

差7年唔係大問題,女嘅樣算唔太顯老,當然就一定唔可以話18/22,但都可以靠化粧打扮拉近距離。瑯琊榜入面太子個媽同蕭景睿個媽都後生過自己個仔佢兩歲,劉濤大過胡歌6年,又冇太大違和感。
我覺得經超都係個樣嫩咗D,幼細咗D,唔似一個由低爬上去嘅粗人,亦未必可以演得咁內歛,雖然凌雲徹佢演得好,但我都係覺得人設幫佢多過佢演技發揮,所以話劇本真係好重要,加埋演員至會成就經典角色。

如果經超演三皇子應該會好過楊祐寧,起碼靚仔少少。三皇子。。。有邊個可以代替呢?又要同章子怡搭得到,不能太後生,亦不能太過老,我諗到袁弘,佢嘅十三爺同楊康真係冇得頂,但而家演賀蘭箴又非常好,唔知佢幾時又再出現,唔係好想佢出嚟搞搞震,但又好想見到袁弘,我好矛盾添。

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

回覆樓主:

後悔開了此劇,一日看了14集,前天看15~17,好似下周一才上18集,吊胃口

大宅

rose-mag 發表於 21-1-13 06:54
馬子澹(楊祐寧):大成國三皇子,京城美少年,風華第一。風儀俊雅,才貌非凡,溫雅如玉,是王儇的初戀。他 ...

好多年前睇過呢圖劇嘅小說,帝王
業,依家搬上銀幕,冇令人失望,勁好睇!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

POTATOYUNG 發表於 21-1-16 08:11
後悔開了此劇,一日看了14集,前天看15~17,好似下周一才上18集,吊胃口
...

嘩,你坐定定睇晒14集都大半日喎,下星期最開心,有14集更新,之後就得晒每星期一日更7集,真係等得人好心急。

侯爵府

chocolatebean 發表於 21-1-15 22:56

經超演三王子就

侯爵府

phoenixho 發表於 21-1-15 23:19

趙雅芝個造型唔太好,應該可以無咁顯老。

侯爵府

phoenixho 發表於 21-1-15 22:49
睇到17集追到貼一貼 好睇 但fb陸劇谷有啲都話選角同小說內角色唔相配 例如于和偉角色係霸道 要陳道明呢類演 ...

其實劇同小說根本就係2回事,啲人應該睇劇囉。而且原作者都係編劇之一。

水晶宮

青青河邊草 發表於 21-1-16 14:13
可能要化老d才跟于襯,拉近年齡

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

流金歲月播完,開左呢套黎睇
一睇就左12集,版主果然無介紹錯

男人真係唔一定要靠樣,周一圍個角式真係粗中帶細 見佢對王妃果種愛意,越睇越心動。

唔鐘意章子怡,但無可口非佢演技真係好好,睇住佢由萬千寵愛嘅郡主到為左保住三皇子條命應承嫁豫章王,再由被劫走後到見返豫章王,解開誤會,真係每個表情都好細膩。

王國長老

青青河邊草 發表於 21-1-16 14:13

又唔得太後生喎,于和偉都要化老d去就個女,長公主太年輕唔夾角色,其實趙雅芝唔後生,佢d頸紋都遮唔到,以前d劇濾鏡加得重,所以唔覺佢好老。章子怡可能產後減得太快,有幕見到手同額頭現晒筋,一個養尊處優小郡主應該豐滿d同皮膚滑漏d至係,佢最靚係同蕭綦著胡服去草原果個妝,表現得又開朗又倩皮,真係有少女味,呢個至係萬千寵愛在一身嘅小郡主。

王國長老

c.vieri 發表於 21-1-16 16:01
流金歲月播完,開左呢套黎睇
一睇就左12集,版主果然無介紹錯

我冇點你架,劇情緊湊,係會令你追下一集,追下又一集,而家我跟播,要等下星期更新,網上好多觀眾去官博要求加更 , 想多d糖喎,等我放多d相俾大家解下癒先。

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

rose-mag 發表於 21-1-16 16:06
我冇點你架,劇情緊湊,係會令你追下一集,追下又一集,而家我跟播,要等下星期更新,網上好多觀眾去官博 ...

睇完17集應該會番睇多次,太多人物,有d仲未記到邊個打邊個

周一圍好man

男爵府

回覆樓主:

睇追劇日曆 下星期開始有超前點播

王國長老

c.vieri 發表於 21-1-16 16:21
睇完17集應該會番睇多次,太多人物,有d仲未記到邊個打邊個

周一圍好man

我已經翻睇緊,一來等播,二來真係人物多,有d差不多樣,三來演員演得好,重温吓細節,睇下有冇睇漏。希望一直到尾都好睇啦,仲有咁多集,中間唔知會點發展。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

我今日抱住無劇追看住先的心態去開黎看

結果比我想像中好看,係有d大頭影住章子怡有d違和感(15歲少女).....

水晶宮

rose-mag 發表於 21-1-16 16:02
又唔得太後生喎,于和偉都要化老d去就個女,長公主太年輕唔夾角色,其實趙雅芝唔後生,佢d頸紋都遮唔到, ...

第幾集

首頁
23456...24

尾頁

跳至