影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

超級版主

牛年勳章 2021勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

今日直情冇大王,但有其他配角,連王倩都有,痴線

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

伯爵府

rose-mag 發表於 21-2-22 13:49

好可憐,佢係咪得罪左劇組~?

侯爵府

2021勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

rose-mag 發表於 21-2-22 13:40

小說入面大王冇嬲王妃,皇宮被懷恩放火燒咗,順理成章話三 ...

你真係好好記性呀,我個腦記不到甘多

呢排劇荒,星期六日我又翻看我喜歡你,發覺原來我之前都miss 左好多野,我諗等看晒大結局之後我會再翻看一次,看下有無另一翻感受

伯爵府

rose-mag 發表於 21-2-22 13:49

呢度張王倩執相執到唔認得⋯⋯⋯

超級版主

牛年勳章 2021勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mimosa_t 發表於 21-2-22 06:41
呢度張王倩執相執到唔認得⋯⋯⋯

曾一萱幾靚女,對眼精靈,係腮位闊顯得塊面大,雖然話168高,但望落覺得佢都幾大件。

超級版主

CrabPincers 發表於 21-2-22 02:44
你真係好好記性呀,我個腦記不到甘多

呢排劇荒,星期六日我又翻看我喜歡你,發覺原來我之前都miss 左好多 ...

呢本小說唔太長,剛剛睇完冇耐,記憶猶新啫。作者第一版結局更慘,大王同王妃冇幾多相聚時間,王妃就死,第二版改咗王妃喺蕭綦稱帝後再活多四年至死。

改編小說嘅電視劇改得好嘅少之又少,大部份都係大改,改到得人物名一樣,其他細節人設劇情都變動,咁耐以嚟除咗金庸古龍小說之外(都有大改,改到走晒樣嘅),我就只睇過步步驚心、瑯琊榜係同原著比較下算跟得好足,有部份改得好睇,三生三世十里桃花、我只喜歡你改動後更順更易明,但都有添加不少配角戲份。

珍珠宮

2021勳章

rose-mag 發表於 21-2-23 03:13
呢本小說唔太長,剛剛睇完冇耐,記憶猶新啫。作者第一版結局更慘,大王同王妃冇幾多相聚時間,王妃就死, ...

明天大結局, 現在最後衝次了, 再糾結也要曲終人散。 一個皇朝的末落, 另一個皇朝取而代之。 一幕幕的悲歡離合, 一段段的生離死別。

伯爵府

bbbusy 發表於 21-2-24 10:29
明天大結局, 現在最後衝次了, 再糾結也要曲終人散。 一個皇朝的末落, 另一個皇朝取而代之。 一幕幕的悲歡 ...

返緊工,未得閒睇,
趁lunch直接飛去睇左68,
滿意個結局

水晶宮

2021勳章

回覆樓主:

下午快速睇曬64-68集,happy ending
王儇外貌+智慧都冇辦法說服我有咁多男人鍾意佢,為咗佢唔要江山,連命都唔要,子澹同蘇錦兒戲份比蕭綦仲多,唔知點編劇,更新又慢

子爵府

2021勳章

回覆樓主:

我仲係睇到56,阿子澹皇帝真係名副其實一個廢柴,原來三個仔入面,真子隆最有心做好皇帝!

見到三王子就覺得佢好煩。

阿箴王子無啦啦又變到成個中原情聖咁,反令我諗起Mi月傳果個義渠王,就貫徹始終似塞外人。

子爵府

2021勳章

whywhite22 發表於 21-2-25 18:55
下午快速睇曬64-68集,happy ending
王儇外貌+智慧都冇辦法說服我有咁多男人鍾意佢,為咗佢唔要江山,連命 ...

我用優酷vip睇仲係只更到59咋

伯爵府

青青河邊草 發表於 21-2-25 23:33

剛剛飛住咁睇完了
最尾d劇情去得好快

水晶宮

2021勳章

青青河邊草 發表於 21-2-25 23:33

我原先用優酷VIP睇,高清不過更新慢,後來想快D睇完,就用網站睇,超前點播1蚊1集唔想比,覺得唔值
雖然我唔討厭章子怡,但我唔覺得佢靚,賀蘭箴、子澹為咗佢唔要江山,令我難以投入劇情。

伯爵府

whywhite22 發表於 21-2-26 08:48
我原先用優酷VIP睇,高清不過更新慢,後來想快D睇完,就用網站睇,超前點播1蚊1集唔想比,覺得唔值 :wahah ...

唔算大美人,不過有氣質
但劇情講王妃褒得太高,
好似乜嘢事都要搵王妃出馬⋯⋯
然後最後劇情,
王藺、宋懷恩匆匆死左,
但王妃出場換衫、步上大殿,
慢鏡拍好耐⋯⋯

水晶宮

2021勳章

mimosa_t 發表於 21-2-26 12:41
唔算大美人,不過有氣質
但劇情講王妃褒得太高,

大陸網民話<<上陽賦>>應該改名做<<是個男人都愛上䂊章王妃>>
成齣戲就講幾個男人愛上佢,為咗佢唔要江山,甚至連命都唔要,尤其是子澹,睇到好煩

伯爵府

whywhite22 發表於 21-2-26 13:23
大陸網民話應該改名做
成齣戲就講幾個男人愛上佢,為咗佢唔要江山,甚至連命都唔要, ...

阿宋懷恩如果唔係掛住同王妃談情
唔使死得咁快⋯⋯⋯

珍珠宮

2021勳章

睇完了!完滿結束,整體都可以啦!

伯爵府

牛年勳章 2021勳章

mimosa_t 發表於 21-2-26 14:31
阿宋懷恩如果唔係掛住同王妃談情
唔使死得咁快⋯⋯⋯
尋晚直接睇68集,
宋懷欣得一想二,做皇帝又想勾埋二嫂,
大王老遠一枝箭射過黎,兄弟都冇情講

子爵府

2021勳章

whywhite22 發表於 21-2-26 08:48
我原先用優酷VIP睇,高清不過更新慢,後來想快D睇完,就用網站睇,超前點播1蚊1集唔想比,覺得唔值 :wahah ...

係,我唔會俾錢,1蚊都no.
佢唔更,我跳去開贅婿

子爵府

2021勳章

mimosa_t 發表於 21-2-26 12:41
唔算大美人,不過有氣質
但劇情講王妃褒得太高,

無錯,我都唔討厭章子怡,我仲係抱住睇佢嘅心睇上阳,係有啲失望咁囉

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊