自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

sisbro 發表於 21-1-13 11:37
曱甴,光明正大,所以鬼鬼鼠鼠

笑死人咩

珍珠宮

sisbro 發表於 21-1-13 09:08
Y人唔信架

公司個丫人肥嘢昨天猛話轉 signal. ,FB Whatsapp 好多嘢要刪除呀,佢驚咩?做得出又怕乜認

子爵府

yan_yan_mummy 發表於 21-1-13 10:55
黃色物種最好全面撤離FB、WhatsApp, 最怕睇緊正常post都見到佢哋跳掣驚呼慘叫
...

係!最討厭呢樣

我在EK睇緊個討論9月去唔去英國讀書的post,有人彈出來話一定去,因為一家人用BNO去,然後自己再回覆自己post:齊上齊落,香港人xx(我連呢d曱甴話都唔想完整打哂出來)

呢d曱甴最好唔該返去山塞版

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

waiyan2000 發表於 21-1-13 11:29
呢句真, 我啲yellow colour朋友唔知點解咁鬼驚, 個個轉曬識路, 反而 藍色嘅做覺得 有咩大不了,你上得網 ...
我覺得都好, 多個apps 用,
大部分既group 搬曬去signal 再turn off 成個app 既notification
得閒先入去睇下, 當FB 咁碌
個人/公事/家庭先用返whatsapp
之前whatsapp 實在太多message 撈埋一齊

伯爵府

loved 發表於 21-1-15 02:28
吾明佢地點解認為 signal私隱方面好安全。我c6剛裝左,裝前都要允許佢用你d資料。c6裝完後突然有個好耐無 ...

呢個我笑左

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

呢D 神邏輯我腦細, 思考唔到.
用WECHAT , 驚中國
用美國軟件, FB , WhatsApp, 又係驚蝕漏資料, 仲話會洩到去中國?
FB, WhatsApp 自己選擇唔入中國, 點洩呀?
用Telegram 就安全, 因為係俄羅斯? 下? 普京應該好欣慰, 有人讚佢安全呀!
用Open Sources 就安全? 下下, 笑C 人, 咪仲無私隱囉. 隨意截聽你都唔知.
所有encrypt同Key generate的方式係公開,
只要收集足夠的用戶資訊,複製public key/private key, 就死得啦!
救命, 我好亂呀. 地球真係好危險. 來吧, 飛鴿傳書啦! 大家齊齊養雀.

象牙宮

2024年龍年勳章

sasa@uk 發表於 21-1-13 10:32
我鄧佢地辛苦
諗起呢句: 君子坦盪盪,小人常戚戚

唔明 y 理人點解驚美國的WhatsApp , fb...

象牙宮

2024年龍年勳章

Queenie_0012 發表於 21-1-15 10:02
用美國軟件, FB , WhatsApp, 又係驚蝕漏資料, 仲話會洩到 ...

y理人係群羊, 領頭羊指去邊, 佢哋跟去邊

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Sumyeema1 發表於 21-1-15 10:06
y理人係群羊, 領頭羊指去邊, 佢哋跟去邊

本來洩俾一兩個軟件知.
依家洩多幾個.
佢地D 數, 都唔知點計出黎.

珍珠宮

emilylam 發表於 21-1-15 07:20
係Google, Yahoo 打完搜尋字,轉頭上fb已彈相關廣告了,甚至我係萬寧睇某品牌護膚品,點知上fb又彈那個品 ...
其實bk都好危險嫁,我尋日嚮bk問買羽絨外套推薦,轉頭我去其他不同網頁及討論區已經不停出羽絨廣告。bk都好危險,yc吾好上bk做文宣喇

lky3107    發表於 21-1-15 10:41

侯爵府

Queenie_0012 發表於 21-1-15 10:02
用美國軟件, FB , WhatsApp, 又係驚蝕漏資料, 仲話會洩到 ...

可能飛鴿都驚比人用米粒引走佢隻鴿呀⋯⋯

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

PaPa 發表於 21-1-13 11:50

采, 撞鬼

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

珍珠宮

睇返我2016年時已選opt out唔data sharing。按WhatsApp講法如果2016年選了,會follow,唔會share data比Facebook。希望係真啦

珍珠宮

2023年兔年勳章

SaSally 發表於 21-1-13 11:24
黃屍起人底跟住同人講私隱, 沒有比黃屍更矛盾

首頁

尾頁

跳至