0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2021勳章

想幫bb轉食aptamil essensis hmo,有冇jm都係揀呢隻,覺得ok嗎?

複式洋房

見呢款有母乳成份HMO, 原本都考慮呢款
之後見A+ NEURO PRO仲有埋三重益菌, DHA同MFGM, 價錢又平D, 所以就比BB試
同BB幾夾, 見佢日日都有便便, 順暢又軟身, 而且又好少病

大宅

2021勳章

回覆樓主:

我有比我囡補奶補到而家3個月,但之前餵人奶+奶粉日日都有便便...但之愈黎愈少奶飲多左奶粉就唔係日日有..食奶就扭得緊要d,同埋佢奶粉唔算沖完一舊舊難溶..但樽身就見到奶粉一點點係度...而家轉緊美贊藍罐...沖完冇一點點奶粉痴係樽身..同埋暫時日日都有一次便便...

別墅

呢隻我聽姑娘講過唔錯,話呢隻有3gl hmo,係其中一隻初乳成分黎,對於bb嘅免疫力發展同埋腸胃健康好好。

複式洋房

I'll_be_Becky 發表於 21-1-13 15:18
之後見A+ NEURO PRO仲有埋三重益菌, DHA同MFGM, 價錢又平D, 所以就比 ...
飲奶最重要都係BB肯飲同夾姐, 價錢貴又唔代表好D, 最重要都要睇成份

男爵府

jjoycelai 發表於 21-1-13 13:53
想幫bb轉食aptamil essensis hmo,有冇jm都係揀呢隻,覺得ok嗎?

我同bb 轉左兩次奶粉
最後呢款先同bb 夾

貴係貴D
但bb 食左便便靚,食得訓得又增磅好

別墅

幾好架,之前我阿仔成日都會谷便便,幾日先一次咁。後尾我聽朋友話呢隻有益生元組合,對去便便有幫助,阿仔轉左佢之後就冇再便秘,依家便便同餵人奶嘅情況差唔多,都係軟身同金黃色。

別墅

珍惜眼前 發表於 21-1-13 15:55
我有比我囡補奶補到而家3個月,但之前餵人奶+奶粉日日都有便便...但之愈黎愈少奶飲多左奶粉就唔係日日有.. ...

我沖呢隻會用返熱少少嘅水,然後慢慢搖一陣,都溶得ok

別墅

2021勳章

I'll_be_Becky 發表於 21-1-13 15:18
之後見A+ NEURO PRO仲有埋三重益菌, DHA同MFGM, 價錢又平D, 所以就比 ...

我都係,唔太貴又抵食

複式洋房

我之前母乳唔夠阿仔食就開始補佢比阿仔飲, 見佢同BB幾夾, 日日有便便之餘, 生長線都OK KEEP 到

大宅

我bb 食緊依隻,但好似唔係個個地方都有得買,有時見到有都會買定兩罐看門口

別墅

2021勳章

cacalj 發表於 21-1-14 12:21
幾好架,之前我阿仔成日都會谷便便,幾日先一次咁。後尾我聽朋友話呢隻有益生元組合,對去便便有幫助,阿仔 ...

yes yes~我b食呢隻完全唔洗擔心poopoo問題,好順好靚仔。同埋我覺得佢冇加蔗糖呢樣幾好,就夠曬淡口,bb咁耐以黎都未試過有痰。

別墅

2021勳章

或打絲娃 發表於 21-1-14 20:06
我都係,唔太貴又抵食

奶粉主要都係睇同bb夾唔夾,如果夾嘅價錢都唔係最緊要嘅考慮

男爵府

1201Lemon 發表於 21-1-15 10:39
我bb 食緊依隻,但好似唔係個個地方都有得買,有時見到有都會買定兩罐看門口
...

我發覺唔係間間萬寧/屈記有

複式洋房

mirr0r 發表於 21-1-14 21:42
我之前母乳唔夠阿仔食就開始補佢比阿仔飲, 見佢同BB幾夾, 日日有便便之餘, 生長線都OK KEEP 到

...
見個仔飲得好飲得開心, 身體又健康, 自己都開心架
買奶粉又方便, 隨時就買到, 價錢又唔係貴, 自己負擔都唔駛咁重

大宅

JN1999 發表於 21-1-16 03:43

我係屈人寺買,有時佢淨係擺罐3號出嚟,1號要搵職員拎先買到

別墅

2021勳章

paulcheung9876 發表於 21-1-15 17:17
奶粉主要都係睇同bb夾唔夾,如果夾嘅價錢都唔係最緊要嘅考慮

當然,主要都係夾到bb同睇成份

大宅

2021勳章

JN1999 發表於 21-1-16 03:43

自從出左PHP 版本..好多都冇返HMO 賣...我屋企附近兩間萬寧就係咁...PHP 就返黎賣

大宅

珍惜眼前 發表於 21-1-16 14:35

自從出左PHP 版本..好多都冇返HMO 賣...我屋企附近兩間萬 ...

我果時去買咩都唔知嘅情況下萬寧職員比咗php 我,後尾係FB 睇到廣告先知原來唔係自己想搵果隻,再打電話去Aptamil 果度問先知 php 係低敏配方,無需要唔使飲,咁先知買錯咗然後又要經歷一次轉奶粉過程,唔明點解反而HMO 唔係間間有得賣

別墅

2021勳章

回覆 I'll_be_Becky 的帖子

我都有睇過哩兩隻,但見後者成份好似較好所以揀左後者BB依家食緊,都同隻奶粉幾夾

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊