夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

住埋一齊先發現男朋友成日放假天光訓,到下午3點後都未起身超越我條底線, 但有陣時正經野佢都會校鐘起身做 ,仲值唔值嫁比佢?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

mimi120 發表於 21-1-13 17:24
住埋一齊先發現男朋友成日放假天光訓,到下午3點後都未起身超越我條底線, 但有陣時正經野佢都會校鐘起身做 ...
如果「到下午3點後都未起身」已經係你的底線, 查實你有多少條底線?

因為未起身而考慮是否嫁, 我第一次聽...

jc2009    發表於 21-1-25 11:53
CoiCoi    發表於 21-1-13 23:49
LeBlue    發表於 21-1-13 23:31
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

男爵府

住埋一齊先發現男朋友成日放假天光訓,到下午3點後都未起身超越我條底線, 但有陣時正經野佢都會校鐘起身做 ...

兩個人都ok 既,做爸爸就唔睇好。

伯爵府

需要起身時起到身就得
如果你想早啲起身可以同佢傾
唔想佢夜訓
同埋食下brunch咁

其實我而家間中放假都會訓到2/3點
需要訓就訓
結婚5年都係咁

洋房

kwhkwh 發表於 21-1-13 20:48
如果「到下午3點後都未起身」已經係你的底線, 查實你有多少條底線?

因為未起身而考慮是否嫁, 我第一次聽. ...

我的底線就係夜晚3點前訓,白天下午3點前起身(emoji)

男爵府

冇話值唔值,你接受到咪ok,接受唔到咪分手。其實不少人都返shift,咪一樣天光先訓,下午先起身,更何況你男友只係放假先係咁,有正經野做又肯起身。

珍珠宮

呢d就係同居好處,結婚唔係愛情咁簡單,係一段關係係人生一直相處ge伴侶,大家夾唔夾到,相處模式磨唔磨合到好緊要。

男爵府

回覆樓主:

底線每個人都唔同,但如果講到係底線最應該問嘅係你男友會唔會改,都係得兩個選擇一係佢改,一係你改你條底線,唔係就只係得分手

男爵府

有啲人慣左早起,唔係咁慣身邊人咁晏起身,
會覺得好浪費時間。
呢個問題需要磨合,可以預先安排活動,
如果佢肯配合早啲起床無大問題的。
不過其實鍾意夜訓既人係好鍾意個人空間架,
好難一時三刻改變,可否用身體健康角度傾下。
是生活習慣問題。好少事架喳

大宅

姊妹,任何方面,妳接受吾到,就係吾值得。勉強接受,日後自己辛苦。

男爵府

訓覺時間都有底線 你不如放手放過對方啦

varievarie    發表於 21-1-21 00:35

大宅

你同佢一齊瞓到3點咪得囉
咁少野都唔值得,第時大把野接受唔到喎

你條線直頭放錯左位喎

複式洋房

子恩 發表於 21-1-13 23:42
訓覺時間都有底線 你不如放手放過對方啦

但有左佢bb, 而家佢都唔就我, 怕第時是更加難相處,長痛不如短痛

別墅

mimi120 發表於 21-1-13 23:55
但有左佢bb, 而家佢都唔就我, 怕第時是更加難相處,長痛不如短痛

咁佢學定餵夜奶...第時你咪有覺好訓囉..佢咁夜訓..(emoji)

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

拍拖果陣唔知架?

複式洋房

lovebobo 發表於 21-1-14 00:05
拍拖果陣唔知架?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

mimi120 發表於 21-1-14 00:07

咁點會住埋一齊先發現呢?

男爵府

mimi120 發表於 21-1-13 23:55

天光瞓啱哂湊仔,凌晨隊俾佢,你去瞓

LeBlue    發表於 21-1-22 00:44

伯爵府

臨流湊B岩哂
BB細時我12點要訓老公通頂,
依家小朋友大左,老公放假都慣左朝朝七八點起身,所以佢煮早餐比小朋友;我訓到12點先起身直接煮午餐比佢地。

所以睇你地點磨合。

侯爵府

咁既事都令你考慮嫁唔嫁,真奇聞

首頁

尾頁

跳至