夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

回覆 SUMSUM_88 的帖子

2年,地方租的,佢俾錢,我岩岩搬走左,但仲有好多野未拎走,感覺身心疲累。因為分開冷靜,鎖匙仲未還俾佢。

民房

回覆 kwhkwh 的帖子

唉 ... 好想裝佢有無第3者-_-

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

MaomaoChan_FB 發表於 21-1-14 01:05

JM, 你都搬走左落, 佢有冇第3者對件事幫助不大。
我叫你5好5信你聲稱什麼有共識無第3者呢D 觀點。

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

男爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章

男人只會找藉口比自己, 其實心中已有另一個,當然唔會自己提出離婚.

既然個男人心不在你處, 留人有可用, 不如諗下自己以後條路如何走才是.

JM 加油, 努力向前行才對!

大宅

tabolau 發表於 21-1-14 09:14
男人只會找藉口比自己, 其實心中已有另一個,當然唔會自己提出離婚.

既然個男人心不在你處, 留人有可用, 不 ...

慳返啖氣好彩未有細佬?大家成年人變咗心就分開啦?現今新世代碎料姊妹:裝備好自已從新出發,條條大路通羅馬天跌落來當被。

珍珠宮

你老公係雙魚座?

大宅

MaomaoChan_FB 發表於 21-1-13 17:57
老公呢2個月先同我講話覺得我婚後變左好多,導致佢係呢段關係唔開心左好耐。其實一直都唔知有呢d所謂既問題 ...

每個人隨住時間都會改變,好正常!所有問題都係一個借口,只要雙方有「愛」存在,乜嘢問題都可以解到!
事單一方無「愛」就係問題所在!

複式洋房

Yusum 發表於 21-1-14 14:57
每個人隨住時間都會改變,好正常!所有問題都係一個借口,只要雙方有「愛」存在,乜嘢問題都可以解到!
事 ...

如果大家都仲想嘗試的話,要好好坐低傾下大家點諗以後想點樣,分開冷靜其實解決唔到個問題。

琥珀宮

回覆樓主:

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大家思想唔同,價值觀又唔同,對所有事情睇法已唔一樣,咪就係因為已經無左愛,有第二個(小三)就自然同現任所有野都係錯囉。

Patsiu    發表於 21-1-17 22:23

子爵府

MaomaoChan_FB 發表於 21-1-14 01:05

樓主。。我都覺得佢有第3 者,如果給你發現佢有第3 者,你打算怎樣處理。

租地方,是你名或是你先生名租,仲有幾耐張租約到期

子爵府

回覆 MaomaoChan_FB 的帖子

好同意其他JM說法,係因為有第二個,亦因為有第二個,先會覺得你咩都係錯,連呼吸都有錯

男爵府

MaomaoChan_FB 發表於 21-1-14 01:02
回覆 SUMSUM_88 的帖子

2年,地方租的,佢俾錢,我岩岩搬走左,但仲有好多野未拎走,感覺身心疲累。因為分 ...

既然已經搬走左,你有要有心理準備,分開冷靜即係預備離婚,無論佢有冇第三者,佢都唔係咁愛你,仲愛你係會同你溝通磨合,會互相包容,點都好俾個時間自己,唔好無了期等待,唔係佢話點就點

男爵府

MaomaoChan_FB 發表於 21-1-13 17:57
老公呢2個月先同我講話覺得我婚後變左好多,導致佢係呢段關係唔開心左好耐。其實一直都唔知有呢d所謂既問題 ...

十成有第三者

男爵府

我前男友想同我分手前,就係同我講咩唔夾、咩佢自己覺得好亂、跟住又計嚟計去D 錢,又話想冷靜吓搞清楚之類……

其實都係廢話嚟,後尾原來一早有第三者,搞咁多無謂野咪就係想分手之嘛

伯爵府

SUMSUM_88 發表於 21-1-14 23:51
既然已經搬走左,你有要有心理準備,分開冷靜即係預備離婚,無論佢有冇第三者,佢都唔係咁愛你,仲愛你係 ...

係lor!
係愛你嘅,點捨得你厚住面皮搬返娘家?有咩大家拆掂佢、傾到啱lor!我成日都話,要10年先磨合到著唔著拖鞋都搞成年先會適應啦!開燈定熄燈睇電視又拗一年啦!兩日相處都需要時間去磨合。
有句說話都幾啱而家嘅人~以前嘅人,屋企電器壞咗,係會想盡辦法去修理,而家嘅人,屋企電器壞咗,係會即刻丟咗佢、買過新比喻夫妻關係都幾貼切

禁止訪問

大宅

我都覺得你地都係磨合問題,在第二男人或女人身上都係咁要磨合,跟本係搵交黎哎....
我都磨左20年現在仲磨緊... 成日要諗點討好老公、男家、同我家人。
嫁左人啦,唔係小朋友只要照顧自己。要照顧老公...吵架又後氹下,但有時男人就係咁,成日想偷,偷到就開心,得到就唔理。
夫妻關係就係玩心理戰,慢慢去學

男爵府

monfong500 發表於 21-1-15 12:10
我都覺得你地都係磨合問題,在第二男人或女人身上都係咁要磨合,跟本係搵交黎哎....
我都磨左20年現在仲磨 ...

你而家仲磨合緊,婚姻係要經營,但叫你搬走,話分開下冷靜下,就係唔想繼續磨合

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 sheep010 的帖子

首頁

尾頁

跳至