論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

工人上月俾離職信,last day 1月中,但協商後應承等我找到新工人才離職,離職信一直都是工人keep住,但早兩天反口話無應承過,仲whatsapp我附上離職信,話已經通知入境處佢離職並已approve,但我問過入境處無收過佢既申請,唔知係未處理到,還是工人講大話。我想問下係咪一定要係last day俾佢走? 可唔可以話佢whatsapp我當天才正式收到她的離職信,但不足一個月,要求佢賠返一個月糧? 又或者再要佢再俾過封離職信,由收whatsapp我當天計一個月?
另外請問大家有無相熟agent介紹本地工人,印or菲都可以,又或者你地姐姐有無D朋友要搵工,可以PM我,謝謝 !

大宅

molosbay 發表於 21-1-13 23:16
工人上月俾離職信,last day 1月中,但協商後應承等我找到新工人才離職,離職信一直都是工人keep住,但早兩 ...

佢要走咪比佢走!一陣係屋企搞破壞!快啲請人吧

大宅

俾我都會由得佢走 但係我一定會寫信去入境處投訴斷約

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

佢要走同反口都無計... 有D工人真係好衰...

大宅

走就一定俾佢走,但走得太急,搵唔切工人,況且而家好難搵工人,個個吊高嚟賣,又要獨立房,最頭痕就喺冇人照顧小朋友,睇怕連我自己都要辭職

複式洋房

molosbay 發表於 21-1-13 23:16
工人上月俾離職信,last day 1月中,但協商後應承等我找到新工人才離職,離職信一直都是工人keep住,但早兩 ...

已PM agent 給妳

首頁

尾頁

跳至