潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

從來冇試過同過一個服務係咁差咁差,絕對係需要打一篇文章去提醒各位Jm 要小心呢間野

是咁的,因為黎緊會離開香港一段時間,唔想掉哂佢地去迷你倉
最近又入左h坑,所以就唔要咁多袋啦,就揀左Vestiaire 黎放袋,首先,手續費27%左右,都幾金,心諗算啦,咁放唔駛交收咁煩,一開始都無咩,靜係好多cheap精狂講價或bid左又唔買,來來去去好似玩咁,呢個唔係最重要

佢既客服真係史上最差,冇預過咁冇禮貌,同埋咁不負責任嘅!!

要影相上去本來冇咩,但係我有個 boy Chanel 佢個編號係喺最裏面個袋,變咗影唔清楚張相,亦冇可能影得清楚因為除非你夾硬扯開個袋.....

男爵府

咁梗係上載唔成功啦,咁就唯有第一次搵客服,問佢可以點跟住佢就俾咗個email叫搵另一條team,好啦email 之後佢都冇復,跟住就唔俾我個袋上架,咁我唯有再搵客服問佢點樣,佢就話應該係影唔到號碼所以就唔俾上架,我話我已經send咗我嘅問題去你哋嘅另一條team,但係都冇人幫我跟進,個客服居然答我係咁個喎,冇人應你真係代表唔得囉係咪痴線㗎
跟住有另外一個客問我個袋有冇上身圖,我同佢講你Google或ig搵圖啦,點知一講完之後就即刻收到警告信,話我唔可以同個客喺外面交易,大佬呀,係咪盲㗎點解唔可以睇吓我哋嘅對話係講緊啲乜嘢先warn我...

男爵府

跟住問個袋嘅時候我順便又係同客服講呢件事啦話你哋誤會啦,你睇返啲對話先啦,跟住個客服答我係咁架啦,你唔應該叫人哋去搵圖...我嗰下真係想吐血....
重點黎
最恐怖嘅一樣野係,我話個袋唔係反正都要寄去你哋公司你哋要檢查過係咪真嘅先寄俾過客㗎嘛,咁張相睇唔到個號碼你哋檢查完咪知係咪真㗎囉,跟住個客服話俾我聽原來係唔檢查架!!!

男爵府

佢話唔係個個袋都睇.....
個買家可以揀直接運去佢屋企定係要check 囉我話咁你收成30%佣金,你都唔會驗下個袋先俾個客,我話你哋服務都幾差喎,咁叫人點樣用你嘅Service, 佢答我its really up to u...

之前睇過呢度其中有個JM話寄出左袋,但係因為銀行戶口唔知點解彈咗筆錢,跟住就再冇俾返錢佢啦,呢間野好恐怖仲要連電話都冇大家真係要小心啦

大宅

hattienail 發表於 21-1-14 07:35
跟住問個袋嘅時候我順便又係同客服講呢件事啦話你哋誤會啦,你睇返啲對話先啦,跟住個客服答我係咁架啦,你 ...

好不負責任,收得又貴,真係好無保障,分分鐘D人會A貨當真貨賣

ada0707    發表於 21-1-14 09:53

男爵府

Chunggg2020 發表於 21-1-14 07:54
好不負責任,收得又貴,真係好無保障,分分鐘D人會A貨當真貨賣

我覺得好大機會,初初以為之前個jm收唔到錢係個別事件,但佢地間野制度真係勁混亂咁,我覺得有a賣真係唔出奇

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

Chunggg2020 發表於 21-1-14 07:54

之前仲有jm 話佢一定唔會賣假貨

都係專門店最穩陣

ig 有幾間幾賣同收斷都ok. jm 不如試下ig 啦

男爵府

luvysl_blythe 發表於 21-1-14 08:06
之前仲有jm 話佢一定唔會賣假貨

都係專門店最穩陣

我諗住係賣唔係買就唔怕.....點知

頭先佢果句up to u 真係令我覺得賣袋賣到好似乞衣咁
拿拿林d野下哂架

伯爵府

hattienail 發表於 21-1-14 08:09
我諗住係賣唔係買就唔怕.....點知

頭先佢果句up to u 真係令我覺得賣袋賣到好似乞衣咁

嘩 勁差喎真係

大宅

好差,最恐怖唔check 袋!!但我成功放左兩個銀包,收錢都順利,好彩好彩。

伯爵府

hattienail 發表於 21-1-14 07:38
佢話唔係個個袋都睇.....
個買家可以揀直接運去佢屋企定係要check 囉我話咁你收成30%佣金,你都唔會 ...

下?個袋send 左比佢,佢有個程序係驗袋架喎

別墅

我早排都上VC放個celine 袋,又係話我啲相影得唔好(serial no),但個個位真係要掀到好入先影到囉 整到個袋咁點算先

好啦,我影完再submit,跟進又彈我話冇bag tag圖 係咪傻架,belt bag 全皮袋入面邊度有tag架,影袋面個logo又唔accept,後來嬲嬲地唔放算。

手續費又收得貴,我不如自己去carousxx放

男爵府

hellohappygirl 發表於 21-1-14 08:57
好差,最恐怖唔check 袋!!但我成功放左兩個銀包,收錢都順利,好彩好彩。
...

係呀,有jm係真係運作正常既,但我覺得講彩數,唔係因為佢服務好有保證

男爵府

tarejackie 發表於 21-1-14 09:50
下?個袋send 左比佢,佢有個程序係驗袋架喎

無架,客服話睇個buyer揀咩架,即係佢應該再收對家貴d先驗囉。如果唔係就咁直郵比buyer架咋,咁我就唔明點解仲要收seller 差唔多27-30%啦

最嬲係佢所有回覆都勁差。或唔覆等你去搵客服....自己再發現到底過程去到邊

男爵府

xoxonphy 發表於 21-1-14 11:13
我早排都上VC放個celine 袋,又係話我啲相影得唔好(serial no),但個個位真係要掀到好入先影到囉 ...

係呀,同佢解釋佢既規則唔可以apply係所有產品,佢客服唔聽架。靜係答幫唔到你,你自己email另一條team啦,你話佢知無覆,佢答你無覆你即係代表你張相唔ok ,顯示唔到係真野

救命究竟乜嘢神奇邏輯,你估小紅書咩睇相就估真假人人係專家?流到爆間野

直接答你唔回真係唔得,史上最牛cs

公爵府

hattienail 發表於 21-1-14 11:25
係呀,同佢解釋佢既規則唔可以apply係所有產品,佢客服唔聽架。靜係答幫唔到你,你自己email另一條team啦 ...

所以我都Facebook 或 Carosell 算,佢收到手續費咁貴嘅,自己平啲賣俾人都有人會買啦,除非件貨真係好差㗎姐

伯爵府

hattienail 發表於 21-1-14 11:19
無架,客服話睇個buyer揀咩架,即係佢應該再收對家貴d先驗囉。如果唔係就咁直郵比buyer架咋,咁我就唔明點 ...

唔驗又好離譜喎
不過佢d客服真係好流

大宅

哇,我都有用過佢乜家下咁差

大宅

態度差都好似欠佢

男爵府

trin527 發表於 21-1-14 13:22
所以我都Facebook 或 Carosell 算,佢收到手續費咁貴嘅,自己平啲賣俾人都有人會買啦,除非件貨真係好差㗎 ...

呢樣真呀

首頁

尾頁

跳至