6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

別墅

catchan476 發表於 21-1-14 07:54
我囡囡6個半月大得13磅,人奶同奶粉都食得少,加固又唔肯食,點算呀? 好想佢肥d呀
...
6個幾月, 加固唔太肯食都無問題, 唔同BB有遲有早姐
我仔6個幾月個陣仲係半人奶, 半A+ NEURO PRO, 見佢又肯飲, 便便OK之餘又長肉
你想加固好D可以試下行BLW, 等佢對食野有多D 興趣, 咁會主動D

別墅

我囡囡6個半月大得13磅,人奶同奶粉都食得少,加固又唔肯食,點算呀? 好想佢肥d呀
...
出世人奶到依加都食得少? 父母都瘦底?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

hkmamaa 發表於 21-1-14 17:12
係呀除左食得之外佢仲幾訓得,呢樣都影響到佢長唔長肉!

大宅

個個B生長線唔同,如果無特別跌太多都唔怕,我個囡就食開illumx,佢都吸收得幾好,生長線都係80左右

大宅

係咪吸收得唔好呀?吸收好BB先會肥肥白白架,我B仔都係開始補aptamil白金之後先慢慢追到生長線,應該係因為隻奶粉有益生菌,幫到佢消化吸收

別墅

fongyanhai 發表於 21-1-18 16:49
係咪吸收得唔好呀?吸收好BB先會肥肥白白架,我B仔都係開始補aptamil白金之後先慢慢追到生長線,應該係因為 ...

我補奶粉都係揀白金,見BB胃口都幾好,食得瞓得,poo poo仲去得好順,呢排抱落都聚手咗

大宅

...

瞓得唔好都吸收唔到, 一日瞓幾多個鐘頭?

大宅

厭奶?一日幾餐?一餐食幾多?有冇試過換大啲奶咀?六個月可以用3號奶咀,唔使點啜,飲得超快。有冇試過係咪奶溫太低?我個仔要飲偏熱少少,其實都真係太多可能性,乜都試下,瞓得好都好緊要,大人唔夠瞓都會無胃口

複式洋房

嗯嗯,簡隻營養均衡嘅奶粉佢飲應該會有幫助我之前係YouTube度見到有人比較d唔同牌子嘅奶粉
見nuropro係最全面,或者你可以上去睇下
可能有幫助

洋房

...

我女6個月得5.74kg.. 醫生話佢發育冇問題,只係偏細粒,陀佢果時已經係細碼b. 見佢精精靈靈,玩得食得訓得,醫生話由得佢自己發展啦,健康就ok

別墅

hkmamaa 發表於 21-1-14 09:16
我個仔飲緊皇家美素既奶粉,長肉得幾快,又健健康康

我個仔都飲佢,但唔長肉

首頁

尾頁

跳至