自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

回覆 pinky-peach 的帖子

用過洗頭水、護髮素,個頭好痕,唔會再用

禁止訪問

伯爵府

Coralkwan 發表於 21-1-27 23:59
請問係咪唔好用?小朋友有少少濕疹,我都有諗住試吓,睇你咁講就唔買啦
我本身用緊GoaX山羊奶藍色 ...

洗極都覺得未沖乾淨,我小朋友之前都用山羊。都係唔好換,依家當洗手液用

禁止訪問

男爵府

瀟灑兔兔 發表於 21-1-15 14:49
我就係睇所謂用家,買彩豐行,超級難用。

我都係呀,我試過黑糖同蜜糖沐浴露,唔0K的

佢啲浴鹽(3.6牛乳同埋X花)都好麻麻

仲有個擦死皮器用咗幾次塊沙板就甩咗

本來冇諗過買彩豐行呢間野,但係開咗係我樓下,就試吓,成日見佢冇人買嘢,開咁多分店唔知點維持,近排仲越賣越雜,其他牌子口罩,漂白水,盒裝紙巾
,乜乜衞生巾

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

牛奶皂

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

男爵府

牛年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

Health Basics好用

別墅

我平時淨係搽防曬出街, 返到屋企就咁用舒特膚隻潔膚露洗面+身, 方便又好用

大宅

zstb 發表於 21-1-15 14:48
Health Basics

我都係用呢隻
~~

大宅

babychocolate 發表於 21-1-15 00:56
天氣乾燥,沖兒涼楂油再揸body lotion 都乾,有冇沖涼液比較潤?

Aveeno 燕麥果隻夠潤

象牙宮

減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 開心吸收勳章

PaPa 發表於 21-1-27 23:59
是否這款?

其他味有冇試過?

伯爵府

牛年勳章

萬寧,屈記40蚊3大枝

男爵府

Aveeno,上網搵代購買會平好多,冬天用佢既沐浴露同body lotion好正

男爵府

pinky-peach 發表於 21-1-15 01:29
等睇又有一大堆「用家」介紹彩豐行沖涼液

彩豐行沖涼液我有買呀,不過買黎洗手洗其他野咋

大宅

大姑娘 發表於 21-1-28 01:44
你想潤就一定係bath oil

我用sabon bath oil. 之後唔洗再揸lotion

bath oil會唔會唔夠乾淨

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

瀟灑兔兔 發表於 21-1-15 14:49
我就係睇所謂用家,買彩豐行,超級難用。

夏天都周身R,難以想像冬天咁乾點用

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

1. Physiogel body cleanser,最平係吼到藥房有promotor買,我上年買900ml $205仲有贈品,質地似椰漿,唔起泡
2. Sebamed shower oil,用咗好多年,每年冬天至去幫襯(夏天無幫襯),質地似稀嘅蜜糖,唔起泡
3. Iherbs失驚無神發現嘅產品African black soap,因為c6話佢舊梘好用,有次見到梘液就買,有驚喜!佢有蘆薈燕麥維他命E,係正常梘液質地會起泡,雖然成枝黑色有點另類

王國長老

蕃薯仔媽媽 發表於 21-1-28 00:46
終於有同道中人 ,我好迷戀佢嘅香味

夏天用就夠,冬天勁乾嘅日子唔夠

男爵府

-ling- 發表於 21-1-28 10:37
Health Basics好用

邊度買架

男爵府

raicherry 發表於 21-1-15 14:48
但我屋企真係黑糖用家

me too

首頁