自由講場

跳至

首頁
34567...13

尾頁

複式洋房

ling426 發表於 21-1-15 17:06
我恒生都$1800

可能市道唔多好, 銀行都開始會收費。

大宅

回覆樓主:

有人提過新信用卡年度起某個日數內取消信用卡,金管局有規定銀行必需免收年費/已付年費要全額退還。你可以去查詢下.....

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

剛打去匯豐問一下、原來我張卡係終生免年費~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

superbear 發表於 21-1-15 17:58
有人提過新信用卡年度起某個日數內取消信用卡,金管局有規定銀行必需免收年費/已付年費要全額退還。你可以 ...

我只有兩張信用卡、一張係常用嘅DBS、另一張係封塵的匯豐信用卡、但匯豐信用卡終生豁免年費~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

公爵府

獅子銀行, 收左年費錢都可以退回的.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

wongfayu 發表於 21-1-15 16:45
通常話唔用佢就會唔收年費架

聽講最近呢招唔使得啦

伯爵府

回覆樓主:

投訴呢個係唯一出路
你要好堅定咁投訴

其實你真係好平靜咁講返你要投訴, 佢hea 你就話你肯等,一定要搵到佢個Supervisor 。我有相似嘅經歷,個掃把一聽電話乜都冇問就即刻話會幫我waive, 我喺個電話度等咗成九個字

男爵府

ling426 發表於 21-1-15 17:06
我恒生都$1800

什麼card? 我有一張高 credit limit ,n年冇用,從來冇charge annual fee. 另一張Muji card就$500 fee, 我打去就waive左。

男爵府

lilysun123 發表於 21-1-15 17:54
改用免年費個d啦。

冇錯,今年申請左Aeon

伯爵府

vkzone 發表於 21-1-15 16:53
我話cut 卡都唔肯wavie, 趕客咁.

同你一樣,咁我話cut卡啦,個cs仲好串咁答...好呀。

男爵府

tkop 發表於 21-1-15 17:10
永世都唔好用佢

我都係最憎渣打,我永遠都唔會幫襯佢。 我老公曾有一張,到期我即刻要佢取消。

子爵府

vkzone 發表於 21-1-15 16:41
話說我有張渣打信用卡, 平時個個月都有用架, 但上個月找數時無留心, 唔小心找晒整張statment 又無睇真D, 原 ...

Cut卡,同cs講唔會再用佢嘅服務,要佢退返

電費係講緊未來一年嘅使用,你唔再使用,可以要求佢退

侯爵府

vkzone 發表於 21-1-15 16:41
話說我有張渣打信用卡, 平時個個月都有用架, 但上個月找數時無留心, 唔小心找晒整張statment 又無睇真D, 原 ...

應該可以退喎!唔駛同CS講,我每年打去,電話錄音有個功能就可以直接waive咭數,就算比左錢可以下個月退番!

大宅

alsace0416 發表於 21-1-15 18:27
投訴呢個係唯一出路
你要好堅定咁投訴

真心想問,投訴d咩?

侯爵府

樓主可以不停打電話 ,打到一個肯幫你退返已繳費用, 新入職果班通常唔識做依個動作所以會話唔比waive , 你遇到一個識做就無問題

琥珀宮

vkzone 發表於 21-1-15 16:52
我其他卡都無事, 可以wavie, 但渣打都唔肯囉! 仲要係我個個月都用, 都用得唔少架, 所以才唔多覺唔小心找埋$ ...

咁衰,好彩冇申請渣打信用卡

琥珀宮

金黑街矇 發表於 21-1-15 18:38

Cut卡,同cs講唔會再用佢嘅服務,要佢退返

應該係咁

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我上個月都waive到,我果張儲里數都係2000 fee.

侯爵府

alsace0416 發表於 21-1-15 18:27
投訴呢個係唯一出路
你要好堅定咁投訴

其實渣打個客戶熱線,係錄音功能,當中有個係已經可以直接waive年費,完全唔駛經CS,就算交左咭數都可以退番!

大宅

首頁
34567...13

尾頁

跳至