單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

yumy1021 發表於 21-3-3 08:19
其實我好難走出黎!我宜家都唔知自己想點,淨係回望過去,我好想唔駛諗野
...

我完全明白你嘅感受,我當年離婚個女得四歲,同你一樣,唔知自己做錯咩,突然之間話要離婚,好彩有娘家收留我兩母女,依家差不多十一年啦,我要多謝佢。記住唔好衝動,敵不動我不動,如果佢真係有第三者,好快露出馬腳。如果只係佢一時唔知咩事嘅衝口而出,咁就比d時間佢諗下,可能遲啲大家再傾。佢單方面申請離婚攪手續都要時間。你依家要諗下自己有無經濟能力?如果對方申請離婚你有冇power攞個女嘅撫養權?贍養費攞幾多?你哋有冇共同物業呀、支産果d?你自己有個準備,為母則強!

複式洋房

mycman 發表於 21-3-3 08:54
我完全明白你嘅感受,我當年離婚個女得四歲,同你一樣,唔知自己做錯咩,突然之間話要離婚,好彩有娘家收 ...

我已經衝動左!我講晒比佢知,但佢話佢地無野,我宜家真係唔知點!我個腦成日諗野,但我諗得好負面,好想快d解決件事,但佢話想冷靜,我唔知點

大宅

yumy1021 發表於 21-3-3 09:28
我已經衝動左!我講晒比佢知,但佢話佢地無野,我宜家真係唔知點!我個腦成日諗野,但我諗得好負面,好想 ...

個個男人都係咁講㗎啦,咁你自己冷靜下先,千祈唔好鑽牛角尖,focus多啲係自己小朋友到,搵多啲野做,同朋友出下去,我知道依家疫情同朋友出去係唔方便,盡量唔好諗佢,我知講係好容易,做係好難,但只有你自己先幫到自己過呢關,你要加油呀

複式洋房

mycman 發表於 21-3-3 15:44

個個男人都係咁講㗎啦,咁你自己冷靜下先,千祈唔好鑽牛角尖 ...

我本身都係個單親爸爸 個媽咪出面有另一個都係唔知點算 其實好多人都學習緊

伯爵府

想生BB熱投

男人咁大轉變

1 定係有小3
搵私家偵探查佢

大宅

Alantang1234 發表於 21-3-8 02:53
我本身都係個單親爸爸 個媽咪出面有另一個都係唔知點算 其實好多人都學習緊
...

最緊要唔好鑽牛角尖,要知道你係你小朋友嘅至親,佢哋無咗你會好慘。可以等相方冷靜一段時間再考慮其他問題。加油呀!

伯爵府

miniyan 發表於 21-3-10 22:07
男人咁大轉變

1 定係有小3

樓主已經話咗係,不過都好明顯

大宅

Emma0408 發表於 21-1-17 23:15
男人咁大轉變 九成九有小三

認同

禁止訪問

首頁

尾頁