時政擂台

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

2件暴徒、竟然走咗佬~

馬鞍山一名男子前年遭人淋易燃液後點火嚴重燒傷,警方(14日)拘捕2男子涉嫌「協助罪犯」。
商業罪案調查科吳基駿警司表示,經深入調查後,早前鎖定2名分別17歲及25歲的涉案男子,其中一人為放火的男子及當日在場的同黨,及後發現他們已乘搭飛機潛逃海外,警方現正通緝該2名疑犯。

另外據調,2名被通緝男子的離港機票由另外2名男子購買,因此,警方昨日在柴灣及元朗的住宅單位,以涉嫌「協助逃犯」罪拘捕2名分別姓姚(60歲)及姓廖(39歲)男子,被捕人士報稱為兼職的士司機及私人日語教師,警方現正積極調查案件,完成調查後會向律政司索取法律意見。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

rose-mag  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 21-1-16 00:01

侯爵府

睇見d相好嬲!!!
黃屍毫無人性!!

珍珠宮

回覆樓主:

夠膽做唔夠膽認,睇佢哋匿得幾耐,咪呢世都唔好番香港囉

珍珠宮

伯伯真係慘

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

唔該政府高調問台灣攞人,睇下台灣民眾支唔支持包庇呢啲人渣垃圾

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

着咗草,無引導條例,咪消遙發外?

水晶宮

HKITMan 發表於 21-1-15 19:17
睇見d相好嬲!!!
黃屍毫無人性!!

好嬲同好傷心

水晶宮

mickeyeva 發表於 21-1-15 19:21

呢啲咁大膽嘅人渣,上得山多終遇虎,可能客死異鄉!

侯爵府

幫人潛途一樣係人渣。

公爵府

牛年勳章

banbanmm 發表於 21-1-15 19:20
唔該政府高調問台灣攞人,睇下台灣民眾支唔支持包庇呢啲人渣垃圾
...

攞佢兩個同陳同佳交換

BBG1    發表於 21-1-15 22:02
sjnl43    發表於 21-1-15 19:33

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

珍珠宮

mickeyeva 發表於 21-1-15 19:21

放心啦, 你估台胞幫你白養人, 重要危險人物
申請庇護呀? 未必批架喎, 侵侵落左台

介走件危險人物, 香港唔要可能下一站公海餵魚

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

邊度可以睇到被通輯人渣既名同相?既然被通輯唔係應該幫佢公諸於世, 等親戚朋友知佢地"威水嘢"?

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

其實買機票啫,點解唔自己買,點解要其他人幫手嘅
總有離別的時候

大宅

虎到金來勳章

banbanmm 發表於 21-1-15 19:20
...

不能同意更多

珍珠宮

牛年勳章

回覆樓主:

點解唔公開逃犯資料,通輯佢哋?

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

香港警察真係好勁,希望快d 捉倒d 衰人

男爵府

2023年兔年勳章

Piaget 發表於 21-1-15 19:37

x2

水晶宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

Piaget 發表於 21-1-15 19:37

push

首頁

尾頁

跳至