自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

observer 發表於 21-1-16 12:44
又轉

咁嗰班媽媽 有冇新目標呀,

嗰位媽媽平時搞活動都搞到爛尾,但全班比哂訂焗比人搵笨

大宅

回覆樓主:

telegram好用,keep到多年record,一個 account 多個電話用又得,又可send大型file,又可message自己做record

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

連佢都話要並存, 點解要轉
放下自在

公爵府

飛哥與發仔 發表於 21-1-16 00:59
係時候"熄爐"

公爵府

mike89 發表於 21-1-16 11:21
可能Bk用既人唔多
#我暫時未dl

我都冇裝

珍珠宮

ddkaka 發表於 21-1-16 12:10
轉自WhatsApp:
大家不妨冷靜去試想想一下吧🤔, 一群有 50人 的組織, 免費去提供軟件給他人使用, 不 ...

正常就知道世上沒有免費午餐

琥珀宮

Wongbuddy 發表於 21-1-16 12:19
回覆 ddkaka 的帖子

係啦 我直程冇諗住轉熄爐 啲親戚谷痳煩 又話要cut wapp 要我轉 其實點解咁驚呢:unknow ...

人人有自己睇法有權選擇用咩。
唔想轉,無人迫到你,只係雙方要接受無咗呢種方便既通訊方法。
利申:我無轉,有朋友轉咗,若朋友cut咗whatsapp ,只好用其他方法搵佢(電話/email)。將來有需要,我也可能力會,但暫時唔會做,未覺得有迫切需要

水晶宮

mike89 發表於 21-1-16 13:11
正常就知道世上沒有免費午餐

好多人好單純,以為世上有免費午餐

子爵府

回覆 木土土 的帖子

就係咁囉 唔跟住轉 即係迫住退谷啫

琥珀宮

Wongbuddy 發表於 21-1-16 13:21
回覆 木土土 的帖子

就係咁囉 唔跟住轉 即係迫住退谷啫

咁你同對方都要選擇,你仲係咪仲係谷中一員。
呢個就係我指既「有無需要」

伯爵府

princesscupcake 發表於 21-1-16 10:31

喺BK竟然冇人講呀, 有啲用戶受影響有啲唔受影響。 ...

我同時用緊幾個通訊app,總會搵到人(emoji)
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

伯爵府

cattz288 發表於 21-1-16 13:04
連佢都話要並存, 點解要轉

好難唔並存,學校仲用緊!但傾買乜買物就盡量唔用whatsapp !
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

子爵府

DoReMi媽媽 發表於 21-1-16 12:34
對呀,Signal同whatsapp源出邊度,大家真係要留意一下,感覺就好似有人大鑼大鼓搞whatsapp, 其實就趕大家 ...

Same feeling. 咁多current 通訊軟件唔話轉,係都轉一個新. 又突然冒起個個吹棒. 其實係咪銷售策略一種?總之我覺得好奇怪又講唔出

琥珀宮

jasprincess 發表於 21-1-16 13:40
Same feeling. 咁多current 通訊軟件唔話轉,係都轉一個新. 又突然冒起個個吹棒. 其實係咪銷售策略一種? ...

Signal唔係新野,有咗好幾年,正正就係你所講「咁多current 通訊軟件」既其中之一

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

jasprincess 發表於 21-1-16 13:40
Same feeling. 咁多current 通訊軟件唔話轉,係都轉一個新. 又突然冒起個個吹棒. 其實係咪銷售策略一種? ...

好鬼的感覺,仲有近期好多黃KOL喺度講WhatsApp幾危險 signal幾好,Signal無端端冒起,似係有班人喺度谷。

男爵府

好想同d轉寄d 「可能已經」「好似」「聽講。」既朋友講句
不如你飛鴿傳書
但驚唔驚隻鴿食兩家茶禮

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

其實大家諗到,FB/WhatsApp 大家冇比錢用,人地靠咩維持?咪就係靠攞大數據賣廣告,又唔肯比錢用又唔肯比人攞你數據,世界有咁便宜既午餐?唔想比人攞就唔好用智能電話同上網係最安全既方法

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

可能太多人用掛, 我又覺得一樣有基本比人賣資料

侯爵府

廷廷媽 發表於 21-1-16 14:12
其實大家諗到,FB/WhatsApp 大家冇比錢用,人地靠咩維持?咪就係靠攞大數據賣廣告,又唔肯比錢用又唔肯比人 ...

所以嗰位媽媽真係 好好笑。
班谷冇人出聲反問但有人同佢一齊轉,我覺得呢樣嘢係攪唔起。

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至