自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

伯爵府

牛屎仔 發表於 21-1-16 16:00
9)岩岩先記得,日日一早會爭整奶比我兩個小朋友飲。(因為佢要係佢啲奶粉落佢啲雲英鷓鴣菜粉比佢地或用開 ...

佢得你一個小朋友?

珍珠宮

牛屎仔 發表於 21-1-16 15:58
佢會買野飲比大仔(之後叫我大食錫佢,又話你唔錫我,我唔比你飲)

呢啲是威迫,已經唔得啦!完全冇尊重過小朋友都應該有獨立人格

大宅

2024年龍年勳章

hphp720 發表於 21-1-16 16:02
佢得你一個小朋友?

珍珠宮

回覆樓主:

我死咗個阿爸都好衰,唔好話比佢入屋,電話我都唔聽,因為佢嚟係要錢去打牌,追債咁樣。
佢一向好賭,細個嗰時搞到屋企欠債無飯開

男爵府

唔同屋住咪唔俾佢嚟。有事你才過去探佢

伯爵府

牛屎仔 發表於 21-1-16 13:33
不同地方住(但會成日黎,我完全唔比佢黎,但佢成日想搵原因黎)
佢係我屋企做啲咩
1)成日睇4仔(無聲既, ...

我同佢都好唔夾!

子爵府

牛屎仔 發表於 21-1-16 16:01
10)係我餵人奶時追入嚟想睇我點餵個仔人奶(我追你無野呀?之後佢講以前啲女人都係係街到咁餵人奶)
...

點接受? 叫你接受果啲係愚孝。
你講你老豆果啲我老豆無,但佢有另外10樣,say佢唔沖涼,幾日唔沖,沖左唔手洗底褲就放去洗衣籃,去完醫院唔換衫唔沖涼就坐上床,用手食完pizza就去sofa周圍抹,在家食煙,去完洗手間鞋底有屎蹟。
家裡有事,要暫時同住,已一年,唔知仲要幾耐。我無工人,佢攪過邊度,樣樣都係我跟手自己清潔換床單換sofa套,我本來都係孝順女,唯一我仲可以孝順既,係無同佢嘈過,死忍,無同任何佢識既人講過佢既野。但真心想將來搬佢去老人院,我就黎顛。

海之風    發表於 21-1-16 16:10

大宅

2024年龍年勳章

mrsjacky 發表於 21-1-16 16:09
點接受? 叫你接受果啲係愚孝。
你講你老豆果啲我老豆無,但佢有另外10樣,say佢唔沖涼,幾日唔沖,沖左唔 ...

好同情你

侯爵府

不同地方住(但會成日黎,我完全唔比佢黎,但佢成日想搵原因黎)
佢係我屋企做啲咩

謝絕探訪,要見返外家先見

大宅

我都唔鐘意爸媽,佢哋極度重男輕女。但又要安慰自己佢哋始終係自己爸媽,要對佢哋好

男爵府

10)係我餵人奶時追入嚟想睇我點餵個仔人奶(我話你無野呀?之後佢講以前啲女人都係係街到咁餵人奶)

...

嘩!好變態,佢想睇你個胸,你細個有冇裝你冲凉,咸濕過你呀?你有冇囡?好危險,你老豆絕對係咸濕佬一名,好恐怖

男爵府

如果個老豆咁我都唔會比佢嚟,大時大節先見吓算

男爵府

10)係我餵人奶時追入嚟想睇我點餵個仔人奶(我話你無野呀?之後佢講以前啲女人都係係街到咁餵人奶)

...

咁既籍口都講得,當你白痴!

男爵府

...

好變態滿腦袋都係4仔,但咁同個女講好過分

象牙宮

佢係我屋企做啲咩

他來, 你叫他幫你做家務呀。最实在。
7)洗手間個洗手盤好多鼻屎
8)食完野唔會洗碗

1)成日睇4仔(無聲既,但個樣一睇佢就知佢睇緊。另外,佢有時比佢手機我小朋友睇,結果一開係無著衫既姐姐)
2)成日睇馬(超大聲)
3)屙尿屙落地(成日叫佢坐無到屙又唔肯,話唔似男人。結果啲小朋友踏到佢啲尿,又攪到洗手間好大陣味)
4)成日發脾氣
5)成日攪到我大仔情緒唔好(又成日叫我大仔錫佢,我大仔完全唔想錫,佢就威脅佢)
6)對我阿媽超差(試過打我阿媽)

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

琥珀宮

牛屎仔 發表於 21-1-16 13:52
我都唔記得講,佢問我工人姐姐攞key,之後不停去配鎖匙(配左三四組)佢已經唔見左一組
...

直接換門鎖,換個電子鎖,隨時改密碼

大宅

回覆 牛屎仔 的帖子

痴線架咩

伯爵府

戥樓主慘!
慶幸家父同老爺都幾乾淨企理,而且佢地好少上我屋企,所以唔使面對呢啲問題。

伯爵府

牛屎仔 發表於 21-1-16 13:46
我驚有啲大愛既人,叫我接受佢

接受嗰啲唔係「大愛」
其實係「唔自愛」
做仔女嘅冇得去禁制父母做呢啲核突野
只要佢唔好喺我屋企做影響我
可以自便
但係想喺我屋肆無忌憚咁去做,冇可能
我同樣喺其他人屋企,都唔會咁表露「真我」

子爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

邊有老豆會成日去自己女屋企咁怪雞,咁大年紀,最多咪落樓下公園捉棋。佢真係好怪喎,行為別有用心,你有工人,小心睇住你老豆,我建議你同你呀媽反映,等呀媽鬧爆佢老而不,衰格。有d老人家越老越喊濕,唉,好恐怖,好彩我無老豆,佢後生爛滾,一早已經離家走佬。
二手市場>>懷疑受騙或不愉快事件張貼區>>睇#1656,騙子andy.ma,賣2手舊計數機$100,騙人9成新,最終delete post 不退錢

首頁
12345...8

尾頁

跳至