自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

jessiemom 發表於 21-1-16 19:14
我做開facial同美容院關係極熟,都唔想佢地無工開,我自己又有得做facial,雙赢。我就絕對會配合,唔會令美 ...

同感

公爵府

坦白講, 除口罩做facial有風險, 我身邊嘅朋友都唔做住 !

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

係就好呀~過年前有得整甲

男爵府

jessiemom 發表於 21-1-16 19:56
唔係wor,我女同老公分別做過居家隔離,我女不停有人call佢facetime睇佢喺咪屋企,我老公就要佢response to ...

我一個電話都收唔到喎12月嘅事(emoji)大陸返黎....

男爵府

hattienail 發表於 21-1-16 21:27
我一個電話都收唔到喎12月嘅事(emoji)大陸返黎....
咁我早好多,個女係20年3月,老公係9月,英國番

男爵府

jessiemom 發表於 21-1-16 23:21
咁我早好多,個女係20年3月,老公係9月,英國番

可能過左咁耐已經唔理㗎啦,而家政府應該勁Hea囉限聚都唔捉啦。隔離屋成棚人打邊爐

男爵府

hattienail 發表於 21-1-16 23:25
可能過左咁耐已經唔理㗎啦,而家政府應該勁Hea囉限聚都唔捉啦。隔離屋成棚人打邊爐
...
household mixing真係唔知點捉,只會難為了警察,都係嗰句,望D人自律少少

男爵府

不會去住

伯爵府

做facial要除口罩(emoji),我都係唔會去
Facial間房唔係好大,閂咗門,要在比較細小空間除口罩大概兩個鐘,我唔會覺得安全

珍珠宮

回覆樓主:

都好,有些人真的需要開工先有得開飯

子爵府

美容業都可以開返,咁幾時可以復課?做facial要除口罩點都高危過小朋友戴住口罩上堂掛,之前有過做Facial 中招個案,但從來無返學群組

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

littlehoneymum 發表於 21-1-16 20:53
坦白講, 除口罩做facial有風險, 我身邊嘅朋友都唔做住 !

大宅

社會長期停擺 市民同中小企業未中病毒先餓死支持復業

伯爵府

hattienail 發表於 21-1-16 19:40
唔會有人追架,政府好懶,我之前喺香港居家隔離,一個電話都冇收到,冇人問過我係咪死咗,定到底有冇出街 ...

正是!我仔英國回來一樣!條手帶根本如同虛設,酒店回家後至今都在檯上,已過了一個月...
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

男爵府

kingawa 發表於 21-1-16 23:43
正是!我仔英國回來一樣!條手帶根本如同虛設,酒店回家後至今都在檯上,已過了一個月...
...

係呀因為我皮膚敏感條手帶click住我,我以為有汗,搵鹼液沖水點知一沖走成個圈甩咗出嚟
我是但將佢擺咗喺枱頭跟住好自律咁樣14日冇出街,但係我諗緊如果我真係出咗去佢都唔會知,因為手帶淨係跟住手機訊號,根本check唔到你個人係咪度,連WhatsApp都冇一個問下我,講真如果我真係中咗我又獨居,其實根本就救我唔到,亦都阻止唔到我去傳染下一個

伯爵府

hattienail 發表於 21-1-16 21:27

大陸返來更加不會再追查的了!上個月英國回來的14日後都不再追查,可能是已驗了三次。19日驗第四次也不會講究你坐什麼交通工具,全靠自律。
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

公爵府

maggie196 發表於 21-1-16 23:35
美容業都可以開返,咁幾時可以復課?做facial要除口罩點都高危過小朋友戴住口罩上堂掛,之前有過做Facial ...
你講得啱, 返學可以帶口罩, 都停課
其實做facial除口罩, 真係會危險

子爵府

newinewi 發表於 21-1-16 14:02
消息指政府研准美容院復業 客人「安心出行」掃碼才准光顧

食物及衛生局局長陳肇始昨日在立法會回應質詢時 ...

100%唔會去,唔會博,防疫先係治本,對社群、對地球負責任
跳舞群組玩到興高采烈時,亦無諗住走幾個

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

問心我唔想裝,因為都唔用,覺得裝黎無意思,但如果要做facial 我都會裝,因為我間facial 之前已經要裝兩個app 先check 到in, 我為左咁都已裝左,都唔差裝多個。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 forgive?forget? 的帖子

要除口罩既treatment真係唔敢去做住。。。但脫毛,整指甲呢d唔做除口罩既先會做

首頁

尾頁

跳至