想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我在20年頭在台灣ivf做到最後植入,但失敗了(emoji)⋯⋯等到9月終於放寬簽證,台灣醫院幫忙做醫療簽,可惜到12月底又收緊入境政策(emoji)

20年11月有在香港找蘇醫生做ivf 資詢,他的意見是我在台灣有胚胎,可以等到通關後再植入,但當然在香港找他做也是沒問題。

我今年已經37了,台灣又不知何時通關...諗住在等的時間每個月努力造人,可是都不成功,感覺好失望(emoji)

之前決定去台灣做ivf 是因為成功率較高,已經做齊PGS和ERA了,但結果都是沒有。我應該再在香港做IVF 嗎?

複式洋房

saila 發表於 21-1-16 18:11
我在20年頭在台灣ivf做到最後植入,但失敗了(emoji)⋯⋯等到9月終於放寬簽證,台灣醫院幫忙做醫療簽,可惜 ...

但香港你又要重新再俾錢

複式洋房

pkhome 發表於 21-1-16 18:19
但香港你又要重新再俾錢

是的,錢是要再付...但已經等左成年都未去到,同埋年紀都唔細,我驚再拖唔知要拖幾耐(emoji)

別墅

我在20年頭在台灣ivf做到最後植入,但失敗了(emoji)⋯⋯等到9月終於放寬簽證,台灣醫院幫忙做醫療簽,可惜 ...

我同你個case一樣,獲台灣批簽證後,第二日就立即再封關。但我已40了⋯⋯宜家都諗緊會唔會係香港由頭做起,但身體上同金錢上都唔係甘想。掙扎中

男爵府

如果係我,我都會在香港做,因為已經37

大宅

台灣係咪平好多?

大宅

回覆 Hen-mocha 的帖子

請問差幾多錢?

大宅

朋友試過搵楊醫生,香港做的。佢專做IVF同IUI / 雪卵,聽朋友講好細心,成功率就好睇個人,價錢我都要問問佢

大宅

因為佢個時係睇婦產,佢揀個間係因為好多唔同服務,紮肚有、中西醫都有、仲有營養師

大宅

回覆 saila 的帖子

但而家真係唔知幾時有得飛~

大宅

其實如果價錢相差不大可以試下香港做?

大宅

希望你成功~

大宅

回覆 qq6a 的帖子

每次要隔幾耐架?

別墅

chloechu0527 發表於 21-1-18 16:00
回覆 Hen-mocha 的帖子

請問差幾多錢?

我台灣已經做晒所有野,只係差植入,價錢唔貴,只植入大約$1萬港幣多。但香港由頭做起要$11-12萬,仲未計驗埋染色體

子爵府

如果錢唔係問題,我會係香港再開針

因為37係臨介點,啲卵質會跌得好快,最大問題係全球啲疫情都未受控,都唔知等到幾時可以再放胚胎,萬一touchwood唔成功,你想再開針抽到靚卵就難

大宅

我留意到你之前係台灣都植入過,可惜失敗左。

不如你當俾香港一個機會,由頭做一次IVF。時間唔等人,好多人寧願用錢買時間,趁你仲可以。

我都係37歲係香港IVF,舊年生左BB啦,你唔好再等。

大宅

有錢就係香港爭取時間做IVF,等台灣開番就返去放胎

複式洋房

chloechu0527 發表於 21-1-18 16:01
朋友試過搵楊醫生,香港做的。佢專做IVF同IUI / 雪卵,聽朋友講好細心,成功率就好睇個人,價錢我都要問問 ...

我朋友都係搵佢,香港來講都幾出名, 都唔知幾時先飛得返,係香港爭取時間試試吧

複式洋房

HOPEFORBB 發表於 21-1-20 16:37

如果錢唔係問題,我會係香港再開針

謝謝你,我同先生商量過之後,會決定係香港再做。希望今次成功。台灣嗰啲胚胎第下次生第二胎用

複式洋房

stitchbaby19 發表於 21-1-20 23:10
我留意到你之前係台灣都植入過,可惜失敗左。

不如你當俾香港一個機會,由頭做一次IVF。時間唔等人,好多 ...

謝謝你,我同先生都決定係香港再試。時間唔等人(emoji)希望今次成功

首頁

尾頁

跳至