自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

唉,到了今天朋友終於移民了,大家識左廿幾年而大家需政見不同,但不捨得,不知道幾時再見了.

子爵府

Kennedyjason 發表於 21-1-17 15:39
唉,到了今天朋友終於移民了,大家識左廿幾年而大家需政見不同,但不捨得,不知道幾時再見了. ...
我都係呀~朋友一家三口又係今日走~

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

祝福佢

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

第時去旅行可以探佢約埋食飯。大家都住地球村要見唔難

子爵府

Kennedyjason 發表於 21-1-17 15:39
唉,到了今天朋友終於移民了,大家識左廿幾年而大家需政見不同,但不捨得,不知道幾時再見了. ...
放心!好快又會再見。當年97咪又係咁

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

視頻幫到你

珍珠宮

真係咁多人移民嗎?好多呢d post

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

其實有心,係世界各地都可以保持聯繫,而且而家科技比以往更簡便,完全唔係問題

別墅

去英國果批,真係好勇.....

珍珠宮

唔駛幾年又返嚟,當果邊揾唔到食,又受歧視,又重稅,到香港經濟復甦,人人有工開時又返嚟嘅人大有人在

男爵府

移民 -- 回流 -- 移民 ...... 歷史不斷重複。

珍珠宮

好在而家興apps 視像唔係idd年代,唔係斷交

水晶宮

佢有冇唔捨得你呀

水晶宮

蘋果姐姐^_^ 發表於 21-1-17 15:50

係囉。。。

我自己朋友圈又冇聽聞過呢排有人真係走。

等緊時機買樓,以為會多人移民趕住賣,經紀又話冇呢回事,我睇嗰區好少盤/冇咩減價

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

多人開帖

珍珠宮

EstrellaDamm 發表於 21-1-17 16:00
係囉。。。

我自己朋友圈又冇聽聞過呢排有人真係走。

我朋友圈都有人走。不過都係後生仔,無家庭無壓力,係香港又唔係幾搵到食果d. 但只係少數,都好少朋友移民

子爵府

身邊有個好急既去左台灣,其實佢係專業人士,嫁左俾個深黃人(非專業),佢都唔想走唔捨得份工,佢老公堅持去,被迫成家去左台灣

水晶宮

Bk最多呢啲post講就多,我身邊朋友同事都冇人講移民,但不停鬧政府

男爵府

回覆樓主:

我身邊冇親朋好友攪移民,但有同事走左,公司中層管理層,有去台灣同英國,都話為左小朋友。
反而我地呢啲中年人,仔女大晒,唔會話為了小朋友而諗移民。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

很多西方國家都疫情失控,
醫療系統崩潰,
就算中左招都未必有醫生睇.

如果現在辭左高薪厚職去移民,
係坐吃山崩.
西方人不願意戴口罩及常歡聚,
經濟幾時復甦是未知數.
新移民真係自求多福!

btw,既然走左,