夫婦情感

跳至

首頁
45678...10

尾頁

別墅

圓姑碌 發表於 21-3-17 19:17
成日鼻塞嘅人可能就係鼻中膈歪咗,好似戴呼吸機都無用

即係鼻中間個骨歪咗?咁呼吸機應該無效啦,pump 氣入去唔會pump 到條骨正得番

別墅

圓姑碌 發表於 21-3-24 18:34
鼻中膈歪咗就真係不如做手術啦,唔只醫好睡眠窒息,平時生活都舒服好多啦,唔洗成日鼻塞
...

但係呢啲手術費就會貴啲啦喎

別墅

2021勳章

圓姑碌 發表於 21-3-24 18:33
所以某啲情況醫生係會開鼻敏感藥俾你醫鼻鼾or睡眠窒息
我諗你呢種情況只係好輕微既病患者先啱用

大宅

圓姑碌 發表於 21-3-24 18:33
所以某啲情況醫生係會開鼻敏感藥俾你醫鼻鼾or睡眠窒息

咁簡單用藥就得?

別墅

亞豬媽媽 發表於 21-3-25 18:29
即係鼻中間個骨歪咗?咁呼吸機應該無效啦,pump 氣入去唔會pump 到條骨正得番
...

鬆弛嘅組織用正氣壓可以夠力打通番,但係鼻中膈完全唔係同一回事,所以呼吸機都無用

別墅

亞豬媽媽 發表於 21-3-25 18:30
但係呢啲手術費就會貴啲啦喎

Price list 寫要38k

別墅

蜂鳥鷹蛾 發表於 21-3-27 23:49
我諗你呢種情況只係好輕微既病患者先啱用

應該話真係鼻敏感,搞到個鼻入面腫哂,令到有睡眠窒息,咁就有用囉

別墅

圓姑碌 發表於 21-3-29 20:47
Price list 寫要38k

如果做完一次手術就一勞永逸,3萬8 都值得

珍珠宮

2021勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

我係BK見有位JM講佢老公去整咗個膠牙托戴著訓覺冇咗鼻鼾聲,我又叫我老公去整(3000蚊),真係冇咗鼻鼾聲,好神奇。

別墅

圓姑碌 發表於 21-3-17 19:10
我老公睇症嗰度啲醫生唔差架,做完手術真係無鼻鼾無窒息,又無不良反應,其實已經好好
...

可唔可以講係邊位醫生?

別墅

jenniferzhu 發表於 21-4-2 18:21
我係BK見有位JM講佢老公去整咗個膠牙托戴著訓覺冇咗鼻鼾聲,我又叫我老公去整(3000蚊),真係冇咗鼻鼾聲, ...

要戴幾耐先得?

珍珠宮

2021勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

ak_hui 發表於 21-4-3 22:20
要戴幾耐先得?

當晚一戴已經冇聲,所以我話好神奇,呢3仟元非常值得比(對我老公有效,其他人就唔知啦)

別墅

jenniferzhu 發表於 21-4-3 23:16
當晚一戴已經冇聲,所以我話好神奇,呢3仟元非常值得比(對我老公有效,其他人就唔知啦)
...

我意思係戴幾耐就可以醫好唔洗再戴牙托?定係要戴一世?

複式洋房

2021勳章

亞豬媽媽 發表於 21-4-1 22:26
如果做完一次手術就一勞永逸,3萬8 都值得
我都搵緊方法醫我D鼻鼾, 如果做手術醫到我都想試

珍珠宮

ak_hui 發表於 21-4-4 19:15
我意思係戴幾耐就可以醫好唔洗再戴牙托?定係要戴一世?

冇問過呢個問題,因為我哋個人理解呢個只係一個輔助工具(好似人戴近視眼鏡咁,戴幾耐都唔會去返正常視力),呢個工具唔係藥,點會醫好鼻鼾聲。如果真係可以載一段時間就好嘅話就非常之好啦,可惜唔得。

複式洋房

2021勳章

jenniferzhu 發表於 21-4-4 20:49
冇問過呢個問題,因為我哋個人理解呢個只係一個輔助工具(好似人戴近視眼鏡咁,戴幾耐都唔會去返正常視力 ...
我都覺得牙托係工具, 唔會醫得好鼻鼾, 不過諗到要戴到老, 都幾麻煩

別墅

jenniferzhu 發表於 21-4-2 18:21
我係BK見有位JM講佢老公去整咗個膠牙托戴著訓覺冇咗鼻鼾聲,我又叫我老公去整(3000蚊),真係冇咗鼻鼾聲, ...

個牙托洗唔洗一段時間後要調整架?

別墅

ak_hui 發表於 21-4-3 22:19
可唔可以講係邊位醫生?

黃德彰醫生

珍珠宮

肥車呔 發表於 21-4-5 11:21
我都覺得牙托係工具, 唔會醫得好鼻鼾, 不過諗到要戴到老, 都幾麻煩
...

我問我老公會唔會覺得煩Or唔舒服,佢話ok已經習慣咗

珍珠宮

圓姑碌 發表於 21-4-5 14:28
個牙托洗唔洗一段時間後要調整架?

唔使,佢哋話可以用3年,壞咗先再整返個。

首頁
45678...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊