自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

大將軍 發表於 21-1-18 21:45
我幫男同事老婆買過
好搞笑,佢哋一家要隔離,我咁啱出去入貨,男同事send 個list 比我,入面有M巾
但其實 ...

你呢d special case 無得講,如果我要隔離,而咁岩無晒,可能都會whatsapp 比鄰居,問佢可唔可以drop 係我門口,但唔會搵個老遠嘅frd 幫手啦。

伯爵府

親子王國15週年勳章

我愛Corina 發表於 21-1-19 06:21
你呢d special case 無得講,如果我要隔離,而咁岩無晒,可能都會whatsapp 比鄰居,問佢可唔可以drop 係我 ...

所以話樓主口中個女子根本搵嘢嚟玩

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

係自己老公或男朋友,還可以。

但我從來唔會囉,買錯機會率好高,加上周圍有m巾賣...

禁止訪問

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

大將軍 發表於 21-1-18 22:51
所以話樓主口中個女子根本搵嘢嚟玩

就係啦,香港咁鬼方便。

伯爵府

ussimickl 發表於 21-1-18 21:36
唔係住係附近, 要特登渣車過海幫佢買, 男人角度覺得係幫朋友, 但係女人角度覺得好有問題, 自己落街買唔係會 ...

如果咁啱用曬,咁又唔方便落街買嘅

伯爵府

ussimickl 發表於 21-1-18 22:10
搬屋都有搵, 咁搬屋當幫朋友都OK
之前返香港叫接佢機, 有車當幫朋友都OK
但去到買m巾真係接受唔到

如果個男性朋友唔係男友,咁個女仔係咪冧人先?
個男性朋友又有冇意思?
如果大家都有意思,咁就冇乜問題。

伯爵府

ussimickl 發表於 21-1-18 23:44
正是

吓?
條佬好有問題喎。
有老婆,比條女call重隨傳隨到

珍珠宮

要過海買m巾? 樓下便利店都有得買啦。又唔係自已老公,唔係男朋友。咁都得?
我只叫過一次老公幫手買m巾,係我住院的時候。尋日都見有個男人揀m巾,可能幫老婆女友買,揀黎揀去,睇落唔知點揀。

珍珠宮

男性朋友....我接受唔到俾其他人知道自己幾時m到,更加唔會叫其他男人幫自己買m巾.....咁耐以嚟我都只係叫過一次我老公去買。

公爵府

ussimickl 發表於 21-1-18 22:12
佢就係話痛到落唔到街喎

叫男性朋友買m巾,不知羞恥。痛到落唔到街,但痛到可以打電話\WhatsApp男仔講啲咁私密嘅嘢?
男仔又肯睬佢?一係趁勢追佢、一係弱智。
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

櫻花bb 發表於 21-1-18 21:43
周圍都有m巾賣,要特登揸車過海買?!而且M巾除咗老公,正常都唔會叫其他男人買!
...

我認古老,老公都唔會叫佢買,一齊出街買嘢時順便買埋就例外

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

一句”暖男”就癲倒晒男人既位置
呢d跟本係港女懶係愛情故事女主角,男仔就當自己係愛情故事既暖男主角
好浪漫呀!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

但個男人係咪好心甘情願去做先,有d兵好冧女神叫佢做野喎,2條友你情我願,外人就咪鬼理!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ussimickl 發表於 21-1-18 22:12
佢就係話痛到落唔到街喎
叫佢CALL 白車啦

如果我個仔咁同我講要去幫女友買,
我一定唔比..同叫佢問下女友使唔使幫佢 CALL 白車
離晒譜

翡翠宮

cecelc 發表於 21-1-18 22:31
想做暖男?

但我只覺得:做兵做到咁真係肉酸

我有時去買M巾, 見到D男仔係度 泣泣揚揚 係度睇埋一份
我諗: 隻兵比娘娘電到佢唔知係度做乜
好有衝動同佢講: 女人野男人又岩? 幫你阿媽買呀?

公爵府

Fion710 發表於 21-1-18 22:48
唔會呀 有血點做 ?

有個terms叫“沖紅燈” 男仔fd教,je係m come都照做
個男有老婆,俾個女一叫就沖去大老遠送m巾,勁大問題,好似話俾個男聽我黎M=冇bb,可以繼續玩

翡翠宮

AACheungCheung 發表於 21-1-19 08:38
我認古老,老公都唔會叫佢買,一齊出街買嘢時順便買埋就例外
ME2

我覺得呢D 係男士既底線同尊嚴
除非 老婆入院 咁岩急需就冇辦法, 如果唔係好難接受到

大宅

回覆樓主:

可能我古老, 我從來都唔會叫老公買M巾, 甚至我買內衣也不會同老公去買. 所以每次買內衣如果有男士在店內,我會即走!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ussimickl 發表於 21-1-18 21:36
唔係住係附近, 要特登渣車過海幫佢買, 男人角度覺得係幫朋友, 但係女人角度覺得好有問題, 自己落街買唔係會 ...

咁個男性朋友又肯,有咩辦法
不要從別人的嘴裡去認識我

首頁

尾頁

跳至