心聲留言

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆樓主:

你唔夠休息,嚴重嗰隻

男爵府

shayuyu 發表於 21-1-19 11:24
我最近一年睇好多嘢都唔順眼, 成日嬲, 滿口都係埋怨人嘅說話
眉頭長時間都係皺埋嘅..
我以前係好開心好樂觀 ...
完全講出我的心聲。

瑪瑙宮

不如同醫生講下你個問題.

大宅

我最近一年睇好多嘢都唔順眼, 成日嬲, 滿口都係埋怨人嘅說話

唔知你年齡, 雖然好衰, 但都可能同更年期有關, 身邊有朋友都係咁
如果唔係, 你可以睇下一D心理醫生, 都有好多人開始有心理病會咁

珍珠宮

主要以前你要返工?少留在家中對住屋企人? 而家wfh一齊困係屋企,磨擦多,自然多不滿。俾少少時間自已出去抖下氣,飲杯coffee,或食個午餐,回家再努力吧!

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

你有6,7成時間唔惡已經好過我,我覺得我8成時間都惡。唔識溫柔返了。
我都唔中意自己,但仔曳又點溫柔呢
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 開心吸收勳章

回覆 shayuyu 的帖子

你並不孤單,我同你差唔多。你有冇me time ar? 做下運動,美容下,花多少少時間比自己。
可以唔好理既野就唔好理,老爺奶奶成日見?咁見少d。工人既,佢搞到每日屋企日常咪算,又唔係對一世。反而老公緊要d, 同佢過下二人世界。至於仔女,我都唔識教,本身已經唔係醒,仲要唔肯做功課同溫習,我都唔想再理。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

You are not alone
但係你對老公諸多不滿無感情都仲生多個?點解仲要繼續俾個坑自己踩
3個月,不滿老公無感情唔係呢幾個月既事麻?

伯爵府

BK Milk勳章

我都是,以前溫柔,現在都不知道如何回到從前,根本回不去,人越大越難笑得出

cindy123    發表於 21-3-2 15:29

別墅

回覆樓主:

我依家都係,返到公司,睇樣樣都唔順眼,老細無能,同事懶,不負責任,老奉咁,自己就日做夜做無時停

總之返到公司就好多不滿好多怨氣,攪到心情好差,無胃口食野!

複式洋房

因为呢个疫情我老公失业,家中有三个小朋友。靠我自己一个人赚钱压力都非常之大。依家又中招有咗都唔知点算好

別墅

其實我覺得你好好,你有反省自己知道自己唔啱。只係未改到,機緣到你一定會做得好好。

首頁

尾頁

跳至