自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

之前做份pt, 係細公司(二十幾人) ,個pantry好細,但都有咖啡、多款茶包、水機、多款餅乾、少量杯麵、雪櫃2個、微波爐2個

侯爵府

各種茶包, 阿華田, 水機, 咖啡機, 餅乾, 糖仔, 杯麵, 微波爐, 蒸爐, 雪柜, 電視, 枱凳

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

茶一壼, 熱水, 室温水, 微波爐,雪櫃, 水喉, 洗水盤, 抹手紙

珊瑚宮

回覆樓主:

水机, 咖啡機, 茶包,雪櫃, 微波爐
無其他了。

男爵府

Tea, coffee, coke, sprite, snacks, biscuits, energy drinks, 任食,不過冇人食。

子爵府

seaman1982 發表於 21-1-19 16:16
講起我前兩年做過一件非常尷尬既事,令我而家都仲係覺得好尷尬。
話說當時公司pantry有個櫃,入面有包餅, ...

都唔係好樣衰啫
我應該樣衰過你!我去到間新公司,見公司有咖啡奶茶响pantry,咪帶杯斟咖啡囉,沖咗幾日個清潔姨姨問我邊個部門?我講咗之後阿姨姨話:呢啲唔係你部門飲架!你飲返個隻啦(3合1)
我咪仲尷尬之後我成2星期都唔敢入pantry,相隔6-7年仍然記憶猶新

edhepp    發表於 21-1-19 18:03

侯爵府

snowing 發表於 21-1-19 17:44
Tea, coffee, coke, sprite, snacks, biscuits, energy drinks, 任食,不過冇人食。

why?

珍珠宮

回覆樓主:

咖啡機,蒸爐,微波爐,多士爐
各式茶包,汽水,牛奶,餅乾,糖,朱古力,薯片,水果
其他可以叫tea lady買

珍珠宮

回覆樓主:

中國茶/西茶五、六款,咖啡機(latte/espresso/decaf coffee),水果,餅乾,鮮奶。

侯爵府

大姑娘 發表於 21-1-19 18:46
中國茶/西茶五、六款,咖啡機(latte/espresso/decaf coffee),水果,餅乾,鮮奶。
...

如果公司乜都無(除了水機……微波爐)係咪好刻薄lei? 返工返成9個中 ga bor!

伯爵府

有公司係即磨咖啡、華田、可力、茶包、淡奶、餅乾,任取。
但通常早上個pantry鬼咁多人,又污糟,「針」水都要排隊。

亦有得部水機、微波爐。無乜人,乾淨。

珍珠宮

朱古力包包 發表於 21-1-19 18:57
如果公司乜都無(除了水機……微波爐)係咪好刻薄lei? 返工返成9個中 ...

某程度上,我認同。

我哋仲有販賣機/Cafe, 有更加多選擇,(魚旦/燒賣/炸雞脾都有)但要自費

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

得茶葉

侯爵府

大姑娘 發表於 21-1-19 19:04
某程度上,我認同。

我哋仲有販賣機/Cafe, 有更加多選擇,(魚旦/燒賣/炸雞脾都有)但要自費

求其俾D 茶包/餅……好過無lor!

別墅

回覆樓主:

熱水,茶,雪櫃,微波爐

大宅

基本野都有,但唔岩口味,所以都係食自己野

珍珠宮

seaman1982 發表於 21-1-19 16:16
講起我前兩年做過一件非常尷尬既事,令我而家都仲係覺得好尷尬。
話說當時公司pantry有個櫃,入面有包餅, ...

你都令我諗返起一件事: 好多年前喺間公司做,有個同事買咗一包急凍鮑魚擺喺雪櫃,諗住放工先拎走,點知成包唔見咗。

呢個故事係: 唔係放喺枱面嘅嘢食,就唔好立亂拎

珍珠宮

朱古力包包 發表於 21-1-19 18:57
如果公司乜都無(除了水機……微波爐)係咪好刻薄lei? 返工返成9個中 ...

not for granted

用戶要求終止服務

牛年勳章

大姑娘 發表於 21-1-19 19:04
某程度上,我認同。

有 d 公司集團有 cafe,pantry 可以 order 即沖咖啡,仲要員工價,1/3 價錢咋
未經許可,請勿轉載

首頁

尾頁

跳至