自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

水晶宮

2021勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

pbpk03845784 發表於 21-1-19 16:32
整個生態出問題喎.....

會否嘗試找出共通點?

搵唔到共通點,食飯時我都只係食,食完就執碗洗碗沖涼,費事萬一講句"唔啱聽"嘅說話又一野片埋嚟,返工已經唔開心,唔想返到屋企繼續唔開心,所以寧願靜吓,所以唔出聲就最安全,佢鍾意講乜就講乜,我微笑一下就算。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

大宅

yoko_hau 發表於 21-1-19 16:15
以前我都會就個男人唔出街,近幾年,佢由佢唔出街,我同個女自己出,或者同朋友出。
結婚唔代表要完全單方 ...

絕對同意,樓主點解要理另一半,隔硬迫唔自己出去行街啫??俾著我,我睬佢都傻,使錢都係使我自己嘅私己錢,關你咩事??最多出街唔使錢囉,但有時都要出街抖抖氣,如果唔係會發癲

水晶宮

2021勳章 畀面勳章

Giant 發表於 21-1-19 16:05
我習慣早睡早起,放假都依舊7:00就起身梳洗然後獨自去食早餐;兩仔爺就鍾意晏睡晏起,11:00至起身去食"早餐 ...

我都好鐘意欄街,點解你唔自己出去行街 ?

侯爵府

2021勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

好似我嘅生活吖!
我又係咁,鍾意去行街,老公同個仔成日跟埋,但一個又冇耐性,一個又話行到好攰幾時走得。響屋企,一個d衫褲杯碟周圍掉唔洗惹曱甴,一個做功課睇書我又要安靜,電視收音機唔準開。生活就係咁過⋯

琥珀宮

牛年勳章 2021勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

我習慣早睡早起,放假都依舊7:00就起身梳洗然後獨自去食早餐;兩仔爺就鍾意晏睡晏起,11:00至起身去食"早餐 ...

放假可以獨自逛街喎

大宅

Giant 發表於 21-1-19 16:51
與疫情無關;佢之前有講過叫我悶就去商場行吓,我say no,繼續坐監;佢就話俾我出又唔出...... 其實因為我 ...

係咁你更加唔使理佢啦,自己鐘意幾時出咪幾時出囉,有家庭聚會就話啫,自己要攞返選擇權

大宅

2021勳章

因為疫情擔心都叫半個理由,但原來唔關事……

咁問題向佢度唔向你度喎

伯爵府

2021勳章

我家人多, 我好少出聲, 快快食完飯就算, 放假也多在房.....我都想有一天找到comfort zone, 活得自在

水晶宮

2021勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

靚豬豬 發表於 21-1-19 16:57
我都好鐘意欄街,點解你唔自己出去行街 ?

躝完街返到嚟要睇面色之餘仲要聽說話,好攰,唔想煩。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

大宅

回覆樓主:

x2,同路人 。

大宅

2021勳章

大家尊重各自空間,冇嗌交,又不至於太差

珍珠宮

2021勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

咁仲好, 明明唔鍾意睇電視, 又要陪對方睇,咁咪仲慘...

子爵府

2021勳章

gilgilgilgil 發表於 21-1-19 16:26
我放假一出街,佢口講冇嘢,但係其實唔想我出,又唔鍾意同我一齊出去喎!日子耐左,我頂唔順,歡迎佢同我一 ...

我前夫都係咁,佢鐘意宅打機,咁我自己帶小朋友出去,又話我掉低佢,好啦叫埋佢去,次次都姿整遲出門,攪到朋友要等我地,勁唔好意思。催佢出門又大發脾氣,話遲咪遲囉咁緊張做乜

離婚後生活真係自由自在,鐘意點都得

象牙宮

2021勳章

回覆樓主:

男爵府

2021勳章

我都係,唯一分別係我出街唔會俾人黑面

大宅

2021勳章

有無諗過同 c6分開 ?

男爵府

2021勳章

我同你相返,我鍾意宒係屋企,我老公鍾意出街

禁止訪問

水晶宮

2021勳章

我屋企同樓主一樣,初初好介意,經過一年鍛練之後唔再執著
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

伯爵府

2021勳章 我的育兒心得勳章 有「營」勳章 叻叻勳章

中意返工?好有趣!但好現實, me 2
我喺屋企比老公哦、比女激,喺公司都不見得開心,但有錢賺,所以中意返工

首頁
12345...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊