自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2021勳章

仔細個時有無同佢較多親子活動?

伯爵府

2021勳章 睛靈勳章

回覆樓主:

我係你朝早唔會去食早餐食片麵包然後等兩仔爺起身一齊去食,

你嘅問題唔多唔少係你自己造成, 如果你係愛佢哋就互相遷就, 試下先行出第一步

子爵府

2021勳章 親子王國15週年勳章

Giant 發表於 21-1-21 13:20
唔怕同妳講,我冇乜朋友架,因之前生咗阿仔,冇工人又冇四大長老幫忙,每朝送佢去幼兒園就返工,收工就去 ...

有冇興趣呀?
我都冇咩中文朋友,本地識講中文嘅可能得一兩個,仲唔係成日見,十年冇一次
我早幾年愛上煮嘢食,喺煮飯group 識咗好多朋友,另外狗會又有,唔常見,但都FB,WS吹下水,叫做每日都有人同我傾下計,吹下水

珍珠宮

牛年勳章 2021勳章 精叻鼠年勳章

Giant 發表於 21-1-21 13:42
當然攰,真係好攰,攰到連聲都唔想出。相公就係一個控制狂,真係細小到食d乜都管住架,基本上佢唔鍾意嘅嘢 ...
睇見都攰, 斬腳趾避沙蟲
試下唔好咁縱咁就你C6
搵返自己, 搵返生活
人生只餘下10幾20年, 為自己而活吧

大宅

2021勳章

Giant 發表於 21-1-21 13:33
全中!我平日節目係返工、放工、煮飯、洗碗、沖涼、瞓覺...
星期六就食早餐、發呆、午餐、發呆、晚餐、瞓 ...

就咁睇你咁寫都覺得你慘!路不轉人轉,佢不變你自己逐小逐變,唔覺唔覺咁改,得唔得?乜嘢都試吓啦,否則你情緒會好唔健康…! 祝福你!

公爵府

2021勳章

大將軍 發表於 21-1-21 14:05
有冇興趣呀?
我都冇咩中文朋友,本地識講中文嘅可能得一兩個,仲唔係成日見,十年冇一次
我早幾年愛上煮 ...

覺得養狗啲人好易有班朋友,唔好講話交心,但學你話齋可以吹下水都好好多

子爵府

20162016 發表於 21-1-21 14:59
覺得養狗啲人好易有班朋友,唔好講話交心,但學你話齋可以吹下水都好好多
...

你試吓啦,有人傾下計,個人會開心d

公爵府

2021勳章

大將軍 發表於 21-1-21 15:03
你試吓啦,有人傾下計,個人會開心d

樓主真係要多啲接觸人,否則真係好易抑鬱

子爵府

20162016 發表於 21-1-21 15:14
樓主真係要多啲接觸人,否則真係好易抑鬱

Sorry 我quote 錯咗以為你係樓主

上BK傾計係好,但冇熟朋友,難互相關心

樓主咩都一個人,好狐獨

珍珠宮

回覆樓主:

好似大部分既家庭都係咁

公爵府

2021勳章

大將軍 發表於 21-1-21 15:20
Sorry 我quote 錯咗以為你係樓主

上BK傾計係好,但冇熟朋友,難互相關心

係呀,有時冇乜朋友,返到屋企都仲有老公仔女傾下吖,依家好似得佢一個孤伶伶咁

水晶宮

2021勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

crazypaper 發表於 21-1-21 13:51
仔細個時有無同佢較多親子活動?

阿仔細個時每個星期都出去一日,唔係咩高檔玩意,去公園打鞦韆、踩單車、過時過節就去商場睇吓裝飾……咁啦
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

水晶宮

2021勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

20162016 發表於 21-1-21 15:25
係呀,有時冇乜朋友,返到屋企都仲有老公仔女傾下吖,依家好似得佢一個孤伶伶咁
...

係呀,最大感觸響家中都要恭恭敬敬、規行矩步、步步為營,唔可以有一種自由、暢泰、想點就點嘅感覺,只覺得有壓力
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

公爵府

2021勳章

Giant 發表於 21-1-21 16:28
係呀,最大感觸響家中都要恭恭敬敬、規行矩步、步步為營,唔可以有一種自由、暢泰、想點就點嘅感覺,只覺 ...

你係佢老婆嚟㗎,點解搞到好似妹仔服侍老爺咁呢~

男爵府

2021勳章

講真現在都咁,不如早點離婚,因為你都去到大家都不滿對方地步,大家都可以有不同想法,只要搵到大家舒服的方法,但你們都認為無法,長痛不如短痛,因為愛對方自然會搵辦法,當去到搵唔到辦法時就應想下一步點做。你不應用出不出街為問題,你可以話你老公唔尊重你,因為這才是根本。

男爵府

2021勳章

Giant 發表於 21-1-21 10:13
如果得嘅,我就唔駛上嚟呻了~
睇到都好心疼你,生活好似行屍走肉咁你唔好太理佢講咩啦,痴線放假想自己去行下街啫,又唔係去鈎佬,你都已經唔係叫佢陪你去la。你太就佢喇,已經為左佢留喺屋企連玩下電話都有野講。唔係叫你同佢嘈,放假你咪出去行下囉,返到黎佢阿支阿jor咪當佢唱歌,唔彩佢。人生都過左一半有多,個仔又大,梗係襯行得走得周圍去,做d令自己開心嘅事。

水晶宮

2021勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Giant 發表於 21-1-19 16:05
我習慣早睡早起,放假都依舊7:00就起身梳洗然後獨自去食早餐;兩仔爺就鍾意晏睡晏起,11:00至起身去食"早餐 ...

我老公又係宅到不得了,明明識佢嗰陣濕水欖核咁坐唔定,而家黐住張沙發好似鑲死咗咁,叫佢去行吓郁吓做運動就諸多藉口
我係成日去街嘅人,好鍾意周圍去周圍食嘢周圍睇,有時望住我老公都忍唔住鄙視佢

大宅

2021勳章

回覆樓主:

點解你會噤就你老公?

水晶宮

2021勳章

laumuichu 發表於 21-1-21 21:49
點解你會噤就你老公?

我都好鍾意爛街、我先話家中宅男不知幾開心、而家完全唔駛出去飯來張口有電腦就夠、唔俾我出我會抑鬱脾氣暴躁

男爵府

2021勳章

都同你一樣,屋企3個人3個世界,不過我老公就鍾意出街行,我放假鍾意煲劇睡覺宅在家,我而家都習慣左各自生活方式

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊