自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

呢排手肘位置好痛,之前以為睡姿唔正確影響,後來知道係網球肘,請問有經驗的JM,用咩方法治療會好d? 謝謝!

水晶宮

Haz-mama 發表於 21-1-19 22:24
呢排手肘位置好痛,之前以為睡姿唔正確影響,後來知道係網球肘,請問有經驗的JM,用咩方法治療會好d? 謝謝 ...

休息休息再休息

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我自己3年了,斷斷續續咁,好難斷尾

珍珠宮

lina9316 發表於 21-1-19 23:02
我自己3年了,斷斷續續咁,好難斷尾
請問睇跌打有冇用?

珍珠宮

20162016 發表於 21-1-19 22:30
休息休息再休息
除左休息,有咩方法可以舒緩痛楚?

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章

我媽本身有網球手(唔知幾多年,成日話痛,舉唔高隻手)
幾年前佢話膝蓋開始痛 落樓梯好困難好痛
我係網上搵到隻GIN酒浸金提(偏方)就試下整俾佢食
佢每日食8粒 撈埋D飯一齊食 佢好怕陣酒味

一磅浸完 可以大半個月 浸左第2次未食完就話膝蓋唔痛 連帶網球手都唔再痛
浸既方法可以網上搵到 我係用黃色貼紙果隻
溫馨提示 酒精過敏或肝炎(肝有事的)請再3考慮才試

珍珠宮

maywong288 發表於 21-1-19 23:56
我係網上搵到 ...
好的,我上網搵下,謝謝你

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我之前戴網球肘護肘帶,再日日勤拉筋,個幾月之後痛少咗好多,慢慢就無再痛。

伯爵府

減齡達人勳章

我係網上搵到 ...

題外話:羨慕伯友有個乖女

子爵府

我係網上搵到 ...

Jm , 請問係咪用高身玻璃樽浸?因為search 過見有啲又話用個碟浸住

禁止訪問

子爵府

Lihoma 發表於 21-1-20 00:57
我之前戴網球肘護肘帶,再日日勤拉筋,個幾月之後痛少咗好多,慢慢就無再痛。 ...

我同你情況一樣

子爵府

之前痛到晚晚勁搽安美露先瞓倒,而家keep住日日拉筋

珍珠宮

Lihoma 發表於 21-1-20 00:57
我之前戴網球肘護肘帶,再日日勤拉筋,個幾月之後痛少咗好多,慢慢就無再痛。 ...
做邊類拉筋動作? 可否介紹一下?謝謝!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

Haz-mama 發表於 21-1-19 23:34
請問睇跌打有冇用?

冇睇跌打。

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

Haz-mama 發表於 21-1-20 09:39
做邊類拉筋動作? 可否介紹一下?謝謝!

俾你參考,或者去 youtube 都可搵到好多教做伸展運動

珍珠宮

小傑媽媽 發表於 21-1-20 14:11
我咩方法都試過,都冇效,真係好灰
係咪隻手經常拎重野, 所以一直無好到?

我諗可能係屋企個隻生鐵鑊好重,加上姿勢唔好,拉傷左,遲d要換隻輕d嘅鑊

珍珠宮

Lihoma 發表於 21-1-20 14:12
俾你參考,或者去 youtube 都可搵到好多教做伸展運動
謝謝你,我會試下做,希望改善到啦

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

首頁

尾頁

跳至