自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

我通常急尿就會夢到去廁所. 多數係公廁, 仲冇分男女, 有門但係個廁格好矮一定會俾人睇到. 一係就個廁所塞咗d水滿到瀉又多廁紙.

男爵府

我成日發夢去埋同一個公共廁所,但係現實中係未去過嘅,都係好污糟,座廁d水浸到好高,好多格都冇門。
我覺得我唔算壓力大,但係都成日發夢同埋磨牙

男爵府

myki 發表於 21-1-22 00:57
我通常急尿就會夢到去廁所. 多數係公廁, 仲冇分男女, 有門但係個廁格好矮一定會俾人睇到. 一係就個廁所塞咗 ...

我同你好似!又係去廁所會俾人睇到,同埋廁所d水浸到好高!都唔知咩夢嚟,現實中係未見過呢個地方

侯爵府

笑得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛

sasa@uk 發表於 21-1-20 02:15
我仲有成日發搭lift 既夢
現實生活其實我係極少 (甚至無)搭lift
d lift 通常升得好快好快,令我好驚佢會 ...

我都發過搭(emoji),會上到好高、有時又搭極都去錯我想去的地方⋯好無助

子爵府

成日夢見廁格好矮 / 廁格冇門 / 廁格有門、牆身夠高, 但透明 / 廁格門、牆身正常, 但一格入面有幾個馬桶, 要同人係同一格入面 /完全係一個open area

總之係會被人見到
仲要好多人
標題可唔可以講清楚D?

點解講2個人相似要話"唔覺, 佢靚D, 佢眼大D..." 而家講相似, 唔係一樣, 唔係鬥靚

珍珠宮

2024年龍年勳章

萌貓 發表於 21-1-19 23:36
唔知有冇人好似我咁呢?有時真係急要去,個夢好似提示我咁,有時又唔係...

仲有,夢境變化通常有3個情況: ...

我久唔久都會夢見,好急行入廁所,但好污糟成地係...仲會醒起自己係無著鞋,行唔到入去解決

伯爵府

loveannis 發表於 21-1-22 00:49
細個夢過廁所並且快樂地如廁,之後發覺張床凍凍地(已經尿床)

嗰次之後,都間唔中夢到廁所,但就 ...

硬係有D阻滯去唔到,咁就冇瀨出嚟

伯爵府

ilovefat 發表於 21-1-22 01:01
我成日發夢去埋同一個公共廁所,但係現實中係未去過嘅,都係好污糟,座廁d水浸到好高,好多格都冇門。
我覺 ...

我D夢入面嘅廁所都係從來未去過㗎!

磨牙都係有壓力喎,要留意吓,如果起身有頭痛,考慮帶個nightguard

伯爵府

ot3 發表於 21-1-22 05:25
成日夢見廁格好矮 / 廁格冇門 / 廁格有門、牆身夠高, 但透明 / 廁格門、牆身正常, 但一格入面有幾個馬桶, ...

我知呀,總之感覺好不安啦~

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

會呀,好多樓主講過嘅情景我都有發過,係到最後一刻就要賴就醒左

公爵府

通常急尿先會發呢啲夢,好驚會瀨,所以夜晚盡量少飲水

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我成日你一樣發急尿但最後去唔到的夢,
原因搵唔到廁所,廁所得返半個廁所,要上幾級的廁所但冇門,排好長龍,好污糟,以前學校的廁所好多人,去第二層,搵極搵唔到。

但有一次我發到冇門冇牆的公廁,我係去到,但起身冇瀨尿
所以下次發夢時可放心咁去

伯爵府

liy7239 發表於 21-1-22 19:37
通常急尿先會發呢啲夢,好驚會瀨,所以夜晚盡量少飲水

我都係瞓之前飲小D 水,因為唔想半夜起身去廁所,之後好難瞓得番

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

有呀,間中會發夢去啲好污糟嘅廁所

已刪除用户

回覆樓主:

已刪除用户

首頁

尾頁

跳至