自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我都唔知添, 去到機場check-in至知, 之後都要檢查10次至可上機. 其實現在香港都幾嚴謹呀, 點解都重有感染呢.

水晶宮

回覆樓主:

就係外國翻黎個班人羅

大宅

linchan 發表於 21-1-20 06:43
我都唔知添, 去到機場check-in至知, 之後都要檢查10次至可上機. 其實現在香港都幾嚴謹呀, 點解都重有感染 ...
因為之前不嚴謹

ydoris    發表於 21-1-20 09:14

男爵府

李露眉 發表於 21-1-19 14:48
就係外國翻黎個班人羅

現在唔會啦 上機前又要比covid test result, 落機後又要再做covid test, 要等到result出咗至車我地去酒店check-in. 一路都有人睇實, 應該ok. 不過現在嘅情況, 我估人人非必要都唔會飛啦.

禁止訪問

翡翠宮

畀面勳章

因為之前唔嚴謹。第四波由一個自私又愚眜的女人去探隔離中的仔而爆發,可想而知政府對於隔離人士的管理係幾咁不嚴謹,隨隨便便都可以有人探訪。
日日是好日

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

10次?!乜咁嚴緊...
仲多過返中國喎

大宅

linchan 發表於 21-1-20 07:42
現在唔會啦 上機前又要比covid test result, 落機後又要再做covid test, 要等到result出咗至車我地去酒店c ...

點會唔會,日日都仲有輸入個案喎

珍珠宮

之前做得太鬆散,在社區擴散左,造成好多源頭不明個案,追蹤吾到,就不停在社區擴散

水晶宮

回覆樓主:

之前一直唔嚴謹左成年呢!所以爆完再爆,每波都是政府放寬唔嚴謹所致,係最近先開始把關嚴咋,大佬,搞左成年先開始嚴,之前一直外防唔嚴,內防又鬆,好記得第三波係政府放寛豁免人士免檢疫入境搞到大爆,第二波好像是大批留學生回港,初初仲比晒時間佢哋返港唔洗家居隔離添!第四波隔離中嘅人居然可以出外探親,親人又可以去酒店探仔 第三波係菲律賓病毒株,第四波係尼泊爾病毒株,還記得政府成日包機去接高危地區人士回港,驚死香港唔爆!11月22日幾乎同新加坡搞旅遊氣泡....總之呢個政府就無心清0啦!每次都要搞到大爆政府先加辣先肯郁下

子爵府

2024年龍年勳章

其實除咗人,通過進口凍肉海鮮包裝帶入嚟都唔出奇~~~冷鏈都係有好大可能性~~

水晶宮

loved 發表於 21-1-20 07:58
之前做得太鬆散,在社區擴散左,造成好多源頭不明個案,追蹤吾到,就不停在社區擴散 ...

水晶宮

linchan 發表於 21-1-20 07:42
現在唔會啦 上機前又要比covid test result, 落機後又要再做covid test, 要等到result出咗至車我地去酒店c ...

差不多日日都有輸入個案喎!

珍珠宮

回覆樓主:

返一次大陸就知咩先係嚴謹

珍珠宮

emilylam 發表於 21-1-20 08:26
之前一直唔嚴謹左成年呢!所以爆完再爆,每波都是政府放寬唔嚴謹所致,係最近先開始把關嚴咋,大佬,搞左成 ...

係,之前唔嚴太耐啦,巳爆發先嚴真係遲咗....希望個疫情快啲消失,真係好攰

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

怪獸青BB 發表於 21-1-20 08:29

但大陸都有每日百幾宗。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

linchan 發表於 21-1-20 06:43
我都唔知添, 去到機場check-in至知, 之後都要檢查10次至可上機. 其實現在香港都幾嚴謹呀, 點解都重有感染 ...

而家咁嚴係因為由驚英國變種新冠開始咋! 之前唔驚架
放下自在

水晶宮

怪獸青BB 發表於 21-1-20 08:29

水晶宮

cattz288 發表於 21-1-20 08:34

12月尾先開始有專車接送 決定到實行都要搞差不多成個月 癈政府!指定酒店又是,酒店都話可以提早入住,政府就是唔肯 我總是覺得政府突然轉呔加強力度把關,係由習大大12月中取消林鄭上京後,加上中央罕有批評香港政府防疫不力,政府先轉呔嚴防咋

水晶宮

cattz288 發表於 21-1-20 08:34

初初所謂嘅專家仲話唔洗封英國機嘅,然後第二日政府宣布即晚封英,跟住政府嘅防疫作風來個180度轉變,又帶隊上深圳取經等,我估係阿爺在後面發功

首頁

尾頁

跳至