時政擂台

跳至

首頁
12345...7

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章

mother904 發表於 21-1-20 08:53
惟在終審法院判決後,時任保安局局長葉劉淑儀聲稱,判決將令到10年內有167萬港人內地子女湧港。===我記 ...

但個班pk 而家又埋怨政府好放人落嚟喎,正賤種,龍門係咁搬,慘在仲有班智障支持佢哋
開心每一天

男爵府

快D去死啦,唔好繼續禍害人間

侯爵府

leopak 發表於 21-1-20 09:16
我阿爺當年都係只可以帶我老豆去香港,留低個大仔係內地生活。

呢個政策第一日已經通知左,只可以帶一個小 ...

係囉,當年我6299都係自己來,黎到先生我老公。兩個仔即兩個大伯留係大陸。人地而家係大陸一人有一幢樓收租,真係請都唔黎香港。

侯爵府

leopak 發表於 21-1-20 09:16
我阿爺當年都係只可以帶我老豆去香港,留低個大仔係內地生活。

呢個政策第一日已經通知左,只可以帶一個小 ...

重複

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

loveshp238 發表於 21-1-20 08:57
香港最應該是係整走個難民法

絕對同意!

聯合國爭香港既難民費用幾時還呀?香港人啲血汗錢黎架!
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

伯爵府

回覆樓主:

香港正苦吾好跪低呀,早期英國佬要香港做收容港,收留左河童一班越南賤種,結果養狼狗咬心中,禍害香港 要吸收教訓,吾好重蹈覆轍

侯爵府

回覆樓主:

不同個案有不同處理渠道,正式申請唔得咩?下下要脅、 賣慘、影響社會安寧?
我地受夠啦!

公爵府

回覆樓主:

又黎宗教入侵政治。祝佢快D魂歸天父啦!

伯爵府

林甘聽話?係社會咩都有爭取同搞C棍架拉,特手就係要守龍門,只係怪爭取的人?有問題就要倒塞

公爵府

二小姐 發表於 21-1-20 08:54
絕食11日
呢11日吸收啲乜?打補針定係食雞粥?可以捱咁多日

真絶食定假絕食就唔知,但之前跟阿姨去佢個教會,壁報板上寫絕食30日以上,多謝神果d,我問點解人可以30幾40日唔食野?阿姨話唔係真係唔食,太陽落山後可以食,我話咁唔叫絕食ar? 佢話如果真係唔食野,死左好耐la

wiki 寫:
禁食(fasting),又稱為斷食,是指個人有意識地停止進食某些或所有食物,甚至飲料。

我估阿神父係禁食某些食物掛,我成日覺得絶食係咩都唔食得咁解,淨飲水

子爵府

S_family 發表於 21-1-20 09:37
真絶食定假絕食就唔知,但之前跟阿姨去佢個教會,壁報板上寫絕食30日以上,多謝神果d,我問點解人可以30幾 ...

又係做戲賺籌碼

男爵府

回覆樓主:

只需停止一切社會福利,蝗蟲請都不會來。只要男人唔肯再養女人,姑娘點都唔會上轎。冇女人肯嫁。一切,只從利益出發。

男爵府

牛年勳章

二小姐 發表於 21-1-20 08:54
絕食11日
呢11日吸收啲乜?打補針定係食雞粥?可以捱咁多日

佢神(棍)父來啊嘛,梗係吸收日月精華,邊洗用人間煙火續命咩

水晶宮

淘心 發表於 21-1-20 09:48
只需停止一切社會福利,蝗蟲請都不會來。只要男人唔肯再養女人,姑娘點都唔會上轎。冇女人肯嫁。一切,只從 ...

https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20131218/mobile/odn-20131218-1218_00174_001.html

終審話違憲呀!

侯爵府

S_family 發表於 21-1-20 09:37
真絶食定假絕食就唔知,但之前跟阿姨去佢個教會,壁報板上寫絕食30日以上,多謝神果d,我問點解人可以30幾 ...

咁我日日瞓覺都斷水斷食啦

8-)

別墅

「張身分證係政府欠我嘅」佢地憑咩咁講?
完全冇法律依據的同時,用歪理去挑戰政府。
唔明香港01點解企喺佢地果邊去誤導人

男爵府

loveshp238 發表於 21-1-20 08:57
香港最應該是係整走個難民法

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

慢慢絕啦, 係香港人都知港式絕食對身體完全冇影響, 絕完仲會肥左

珍珠宮

畀面勳章

superkingdom 發表於 21-1-20 09:28
林甘聽話?係社會咩都有爭取同搞C棍架拉,特手就係要守龍門,只係怪爭取的人?有問題就要倒塞
...

政府當然有絕對責任,但對為害多年,不斷推動禍港政策的律師黨,大家都唔好遺忘囉。

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

返上去團聚啦

首頁
12345...7

尾頁

跳至