時政擂台

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

2021勳章

成日講150,又睇吓甘神父做緊咩「好事」

甘浩望神父絕食第11天 促林鄭月娥解決居留權問題
https://www.hk01.com/article/576009?utm_source=01appshare&utm_medium=referral
接收最快疫情警報!立刻下載App:https://hk01.app.link/LG71h8MfUbb

特派員  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 21-1-21 13:23

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

林鄭唔好跪啊

kckammy    發表於 21-1-20 15:51

水晶宮

2021勳章 畀面勳章

惟在終審法院判決後,時任保安局局長葉劉淑儀聲稱,判決將令到10年內有167萬港人內地子女湧港。===我記得當年梁家傑仲話葉劉靠嚇,而家事實證明左邊個先係禍港罪人

emilypyhui    發表於 21-1-21 14:19
goldpiglet    發表於 21-1-20 19:07

大宅

2021勳章

香港人既絕食係一個笑話

伯爵府

2021勳章

絕食11日
呢11日吸收啲乜?打補針定係食雞粥?可以捱咁多日

疫情期間,成日要煮飯買餸,食少餐都唔得,想知道吸收啲乜可以捱咁多唔進食
老公收入少咗,慳得就慳
8-)

男爵府

2021勳章

1314625 發表於 21-1-20 08:48

祝佢早日昇天

大宅

2021勳章

香港最應該是係整走個難民法

Amy7802    發表於 21-1-20 22:14
小草子    發表於 21-1-20 19:59

男爵府

2021勳章

已經有150仲唔夠? 成日鬧150果班人, 應該先鬧呢d懶大愛既人囉

Amy7802    發表於 21-1-20 22:15

水晶宮

牛年勳章 2021勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

loveshp238 發表於 21-1-20 08:57
香港最應該是係整走個難民法

我果度由以前我果座得一個南亞,到宜家 樓上樓下好多南亞,佢地真係好黑人憎,物資富裕過我地…但係食政府攞綜援
我樓下新搬黎果個男人,睇落似30頭成日係架lift/大堂度大大聲講手提(錄音)又成日著到懶型咁,好似全世界都羨慕緊佢,星期六,日 好多南亞既親戚就一堆堆走黎家庭聚會

寶石宮

牛年勳章 2021勳章 精叻鼠年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

150 居留權咪就係班賣國賊搞出來囉
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

2021勳章

selinako^^ 發表於 21-1-20 09:06
我果度由以前我果座得一個南亞,到宜家 樓上樓下好多南亞,佢地真係好黑人憎,物資富裕過我地…但係食政府 ...
我呢到都多左好多南亞人 一個拖住至少三個小朋友日日都唔係駛做甘

水晶宮

2021勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

雞粥絕食法?

horsepant    發表於 21-1-20 10:59
好馬不吃回頭草,一路走好...

子爵府

2021勳章

點解一定要來香港團聚?返大陸團聚唔得咩?

伯爵府

2021勳章

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

珊瑚宮

牛年勳章 2021勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

當年我已經好憎呢個甘神父,覺得香港遲早被佢玩死。
仲記得當年有套電影中有部分係歌頌佢既,仲攞埋獎添。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

2021勳章

esmehouse 發表於 21-1-20 09:07
150 居留權咪就係班賣國賊搞出來囉

飯民?

子爵府

2021勳章

我阿爺當年都係只可以帶我老豆去香港,留低個大仔係內地生活。

呢個政策第一日已經通知左,只可以帶一個小朋友落香港,你可以唔帶,唔去香港。

但無理由現在又要嘈,又話拆散家庭,又話唔公平,short short 地。

goldpiglet    發表於 21-1-20 19:12

公爵府

2021勳章

黐膠花!又嚟想害香港!

珊瑚宮

牛年勳章 2021勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

不得不提李x能 ,記得佢話呢啲係好少數,對香港長遠福利唔會構成大壓力。

當時我就覺得佢錯晒!

佢錯估形勢,仲可以高薪退休,真係無言。

goldpiglet    發表於 21-1-20 19:12
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

子爵府

2021勳章

呢d害人精。早日歸天啦

首頁
12345...7

尾頁

跳至