時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2021勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

唔好理佢啦,之前yc已經示範左絕食幾個月冇事既神跡啦

瑪瑙宮

2021勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

esmehouse 發表於 21-1-20 09:07
150 居留權咪就係班賣國賊搞出來囉

x 2

絕對係、但香港好多黃屍仲係懵性性、完全未瞓醒~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

伯爵府

2021勳章

my005 發表於 21-1-20 09:13
當年我已經好憎呢個甘神父,覺得香港遲早被佢玩死。
仲記得當年有套電影中有部分係歌頌佢既,仲攞埋獎添。
...

李麗珍嗰套?

珍珠宮

牛年勳章 2021勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

真的不是好人, 唯恐天下不亂!

一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

珊瑚宮

牛年勳章 2021勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

alicego62 發表於 21-1-20 21:29
李麗珍嗰套?

係呀。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

大宅

1314625 發表於 21-1-20 08:48
成日講150,又睇吓甘神父做緊咩「好事」

甘浩望神父絕食第11天 促林鄭月娥解決居留權問題

班黃人扮好人,呢頭搞亂香港,轉個頭走去移民,拍拍籮柚走咗去。

大宅

2021勳章

小詠 發表於 21-1-20 15:14
我希望趕走晒假難民, 唔好再放佢地入境

同意!舉腳贊成。

寶石宮

牛年勳章 2021勳章 精叻鼠年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

大力大力 發表於 21-1-20 20:55
x 2

絕對係、但香港好多黃屍仲係懵性性、完全未瞓醒~
個班垃圾唔會醒架,已經比人洗晒惱外國幾咁好中國幾咁衰,YC 井底蛙真係要出外看看依個世界就知香港依塊福地有幾好。
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

2021勳章

絕食11日都仲行得走得,好勁下喎!

男爵府

2021勳章

有居留權都冇用啦,冇學返!
先為爭取復課絕食啦!我可以追隨你㗎

大宅

2021勳章

11日絕食都唔死?真唔真絕食呀?

珊瑚宮

牛年勳章 2021勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

當年我就想問下呀甘神父,佢咁大愛,點解佢唔返去佢自己個國家為人民爭取福利呢?

咁多年黎,仲响香港搞搞震﹗
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

2021勳章

香港熊貓 發表於 21-1-21 11:34
11日絕食都唔死?真唔真絕食呀?

係年年絕食都健在,可能有五餅二魚打救佢

男爵府

2021勳章 醒目開學勳章

祝佢早日投入主的懷抱

大宅

2021勳章

回覆樓主:

可能日日飲幾Lit 奶呢,絕食又無絕飲

大宅

2021勳章

回覆樓主:

每個初生BB都絕食6個月

伯爵府

2021勳章

loveshp238 發表於 21-1-20 08:57
香港最應該是係整走個難民法

Love and Kindness are never wasted.

管理員

牛年勳章 2021勳章 精叻鼠年勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 7周年華麗國民 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 BK Milk勳章 夏天玩到顛 2016畫展勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

珍珠宮

2021勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

DoReMi媽媽 發表於 21-1-20 15:23
佢哋一方面民主自由大愛,包容出賣港人嘅政棍,但另一方面佢哋對新移民內地人咬牙切齒,對罪魁禍首卻千多 ...

仲有, 對於自己黃友去做新移民, 覺得係幫去英國建設發展

天朗氣清

男爵府

2021勳章

又係時候提提大家泛狗為香港人爭取到D咩!!

http://labour.org.hk/blog/2013/1 ... %E8%81%B2%E6%98%8E/

爭取家庭團聚審批權聯署聲明
發佈於 2013/11/03 ADMIN
爭取家庭團聚審批權
2013年11月1日

一、 我們認為家庭團聚是國際基本人權,並支持維持以家庭團聚為目的的單程証配額。

二、 我們要求特區政府應取回或參與入境審批權,使審批制度能彰顯家庭團聚的原則 。

三、 我們認為香港社會應以包容、公義的原則對待新來港人士,不應將他們視為掠奪香港資源的負累。我們支持一個更團結及更民主的香港,不認同任何排外和分化的言行,並將致力促進香港社會堅守公平和包容的原則 。

四、我們認為政府應制訂長遠人口政策,因應人口變化做好房屋、福利、教育及就業等配套。

聯署立法會議員

李卓人
何秀蘭
張超雄
張國柱
何俊仁
劉慧卿
單仲偕
胡志偉
涂謹申
黃碧雲
梁家傑