自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

港人抗疫一年,防疫措施仍處於最高級別,下月迎來農曆新年,惟晚市堂食仍恢復無期,食衞局局長陳肇始在專訪中直言,現階段難評估何時可放寬,指需要市民及業界配合,如食肆員工是否已作檢測及市民會否用「安心出行」應用程式等;有業界則指,一直沒有政府部門與他們聯絡,又稱願意配合港府防疫要求。
至於莘莘學子何時可全面重返校園?陳肇始承認暫停面授不理想,但在疫情非常時期時只能停課不停學,強調教育局會一直留意疫情,及與學校協調,平衡恢復面授與防疫,如禁止在學校進食、將脫口罩次數減低等:若我們准予做一些事,就要將風險壓到最低,就是有序精準的做法。

https://topick.hket.com/article/2857141/%E3%80%90%E9%99%B3%E8%82%87%E5%A7%8B%E5%B0%88%E8%A8%AA%E3%80%91%E9%99%B3%E8%82%87%E5%A7%8B%E7%A8%B1%E9%9B%A3%E4%BC%B0%E4%BD%95%E6%99%82%E5%AF%AC%E6%99%9A%E5%B8%82%E5%A0%82%E9%A3%9F%E3%80%80%E9%9C%80%E5%B8%82%E6%B0%91%E6%A5%AD%E7%95%8C%E9%85%8D%E5%90%88?mtc=10012

水晶宮

回覆樓主:

林鄭幾時先肯炒陳姑娘? 保到佢自己卸任為止嗎?大家還有一年半捱喎!

大宅

好明顯佢係聽Order 做野架啦

伯爵府

emilylam 發表於 21-1-20 09:26
林鄭幾時先肯炒陳姑娘? 保到佢自己卸任為止嗎?大家還有一年半捱喎!
我都想知陳姑娘幾時下台?次次都係馬後炮出嚟講廢話

侯爵府

畀面勳章

叮噹2000 發表於 21-1-20 09:38
我都想知陳姑娘幾時下台?次次都係馬後炮出嚟講廢話

一時一樣

伯爵府

唉,個個月出幾十萬糧就係出黎講廢話

侯爵府

畀面勳章

raicherry 發表於 21-1-20 09:47
唉,個個月出幾十萬糧就係出黎講廢話

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第一回

真係救命

伯爵府

要炒就炒林鄭先啦!佢先係終極揸fit 人,陳姑娘只係收order做事嘅卒仔一名,炒佢都冇用

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

我淨係想知如果復半日課可唔可以番下午,反正都一樣半日,下午瞓晏D舒舒服服先完飯番學,唔駛朝朝趕頭趕命咁。

男爵府

ff520 發表於 21-1-20 09:20
港人抗疫一年,防疫措施仍處於最高級別,下月迎來農曆新年,惟晚市堂食仍恢復無期,食衞局局長陳肇始在專訪 ...

坐得呢個位就要有一定嘅能力
抗疫一年了
陳膠官仲係咁無能
無能就落台
畀有能力居上
香港靠陳膠官抗疫...
真係要等到何年何日吖...?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 笑得好勳章

YY-BB 發表於 21-1-20 10:15
坐得呢個位就要有一定嘅能力
抗疫一年了
陳膠官仲係咁無能

朝令夕改, 如果疫情未受控又放寬=沒完沒了

https://www.hk01.com/%E6%94%BF%E6%83%85/576435/%E9%99%90%E8%81%9A%E6%8E%AA%E6%96%BD%E5%8F%AA%E5%BB%B6%E9%95%B7%E4%B8%80%E5%91%A8-%E6%B6%88%E6%81%AF%E6%8C%87%E6%94%BF%E5%BA%9C%E5%86%80%E8%BE%B2%E6%9B%86%E5%B9%B4%E5%89%8D%E6%94%BE%E5%AF%AC%E9%99%90%E8%81%9A%E4%BB%A4-%E9%87%8D%E9%96%8B%E8%99%95%E6%89%80

男爵府

回覆樓主:

唔緊要,恆指日日升今天升到30000點。
停工停課停業及失業率升到6. 6%都無所謂,最重要股樓日日升 ,經濟一片好景

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

唯有得6分1學生返學

珍珠宮

只可以估計到佢每月準時出糧~~~

幸福花    發表於 21-1-20 10:40

伯爵府

seaman1982 發表於 21-1-20 10:10
我淨係想知如果復半日課可唔可以番下午,反正都一樣半日,下午瞓晏D舒舒服服先完飯番學,唔駛朝朝趕頭趕命 ...

有下午校呀
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

珍珠宮

.

伯爵府

seaman1982 發表於 21-1-20 10:10
我淨係想知如果復半日課可唔可以番下午,反正都一樣半日,下午瞓晏D舒舒服服先完飯番學,唔駛朝朝趕頭趕命 ...

哩個提議幾好喔,起碼吃中午飯冇咁快肚餓

侯爵府

成班都係垃圾!
未經本人同意, 任何人士不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

侯爵府

畀面勳章

TingTing 發表於 21-1-20 10:38
只可以估計到佢每月準時出糧~~~

首頁

尾頁

跳至