自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

匯豐打來話要確定現有客戶資料係最UPDATE, 要我答一D問題
(小熊來電話呢個電話真係匯豐)

1) 發出手機驗證碼,要我讀個驗證碼比佢聽 (我拒絕)
2) 要我講出其中一個戶口的存款餘額 (我亂答, 佢話"哦")

3) 佢講得出我戶口曾經有一筆頗大額款項存入, 好快就轉走左筆錢
3a) 資金來源? 3b) 送贈原因 3c) 錢用左去邊? (我全部拒絶答)

珍珠宮

打返上匯豐問

伯爵府

回覆樓主:

古怪呀,千祈唔好亂答驗證碼

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

小心匯豐一陣cancel 你account

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 lingw. 的帖子

懷疑都好正常呀﹐快D落分行 OR 打上HOTLINE問下....

伯爵府

lingw. 發表於 21-1-20 11:06
匯豐打來話要確定現有客戶資料係最UPDATE, 要我答一D問題
係有古怪,打去滙豐問下

水晶宮

謝分享

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

最近有野要我update,都係先寄信來通知我,教我自己上匯豐個網update。

象牙宮

打去Hotline問下。

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

快打去hotline 問啦

侯爵府

2023年兔年勳章

只有我打出電話,對方驗証我;從不應向有懷疑來電,按其指示作出任何回應及按鍵

一概留言信箱待核實身份再覆!
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

侯爵府

畀面勳章

古怪, 打去匯豐問

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

古怪呀,要小心提防,最好打電話去銀行問下。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

象牙宮

簡直不可相信睬佢都傻

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

有親友做滙豐,岩岩早幾日至同我呻完
係真嘅!
佢哋自己都鬧到九彩講晒粗口,話邊有客會答呀!

子爵府

職員一開頭有冇講佢職員編號呀?
我幾年前都收到過hsbc電話問咗好多戶口問題,佢講得出好多資料所以我照答

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Charlotte_mom 發表於 21-1-20 12:34
係真嘅!
...

問客人
係咪滙豐出糧(但問得一定係因為規定唔接受no as an answer)
問人戶口結餘有幾錢(鬼記得咩,記得都未必想答啦!9588都唔知乜水打嚟)
仲有其他好好笑嘅問題,不過呢刻我唸唔起

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

拎佢員工號碼全名,打上去CS問有冇呢個人

公爵府

um... 佢有冇話俾你知職員number,又咩以下對話就開始錄音果d?

上次開account, apps唔得要上網約,佢call back番我時個職員都有講咩如有疑問可以打去咩電話check番佢個number果d開場白

複式洋房

Charlotte_mom 發表於 21-1-20 12:34
係真嘅!
...

咁古怪, 點解要咁做啊, 真係想keep updates 最新資料咩

首頁

尾頁

跳至