網購天地

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

13號在京東買左貨, 今天20號仍然未有貨收, 唔知攪咩鬼, 是否神州又爆鑊呀, 等你等到我心痛。

等你等你等你 一世一世等你 我真的真的不願捨棄

很想當天的一切能回味
想你想你苦痛 等你等到心痛 無情的北風將我吹送
孤孤單單的我有點凍

讓我繼續等下去 等你等到我心碎
星星今晚伴我醉 就像同情我空虛
又再雨中等你 癡癡的我心已碎
眼眶的雨漸引退 人消失風裡去
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

佢物流寫住去到邊?

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

竇漪房 發表於 21-1-20 17:04
佢物流寫住去到邊?
佢寫住已到自提點, 我去自提點問左兩次都話未到
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

andyman 發表於 21-1-20 17:22
佢寫住已到自提點, 我去自提點問左兩次都話未到

有冇問過京東客服?

我未試過咁喎,只係運輸慢要多幾日,等達人答你

翡翠宮

竇漪房 發表於 21-1-20 18:23

有冇問過京東客服?
問左兩次京東客服, 剛剛又去問左神州, 再問多一次自提站但未覆。神州又話已送達, 我諗好有可能係自提站攪亂左, 上次有一次都係咁。

翡翠宮

剛才集運覆我話未收到, 幫我再搵喎................我變了一個閃避球。究竟可以點做,果個推呢個, 呢個推果個, 不停咁推, 沒完沒了。

翡翠宮

回覆樓主:

都有可能自取點搞亂咗,我試過收到短訊取貨,以為攞咗A訂單2箱貨,返屋企先知實際係A訂單1/2+B訂單,A訂單2/2唔見咗。

好在第二日去自取點搵得番……

翡翠宮

lyh80115 發表於 21-1-20 19:18
都有可能自取點搞亂咗,我試過收到短訊取貨,以為攞咗A訂單2箱貨,返屋企先知實際係A訂單1/2+B訂單,A訂單2 ...

剛又去問過京東客服, 標準答案: 我們密切跟進中................死唔死...我已經再提京東及集運會否送錯自提點, 因為兩間自提點自差一個字, 呢啲真係上得山多終遇虎, 買得野多終唔見

翡翠宮

andyman 發表於 21-1-20 19:31
剛又去問過京東客服, 標準答案: 我們密切跟進中................死唔死...我已經再提京東及集運會否送錯自 ...

以前試過京東自營送集運倉,集運倉話無收到,京東顯示已簽收,都搞咗好多日,京東高級客服打埋電話畀我,最終重發。所以都要俾啲耐性佢調查!

翡翠宮

lyh80115 發表於 21-1-20 19:43
以前試過京東自營送集運倉,集運倉話無收到,京東顯示已簽收,都搞咗好多日,京東高級客服打埋電話畀我, ...

多謝你答我呀。
我對神州好有保留, 之前負評太多了, 可能有一排唔敢用京東住啦, 提早收爐。

男爵府

andyman 發表於 21-1-20 19:11
剛才集運覆我話未收到, 幫我再搵喎................我變了一個閃避球。究竟可以點做,果個推呢個, 呢個推果 ...

我試過一次,件貨無派自取點,但顯示派,我追自取點唔理我,最後打去神州揾,幇我搞好耐又查到貨去了第二個自取點,我要求送上門卑我,之後送來又要收我上門費。

翡翠宮

05suey 發表於 21-1-20 20:34
我試過一次,件貨無派自取點,但顯示派,我追自取點唔理我,最後打去神州揾,幇我搞好耐又查到貨去了第二 ...

我一定唔會叫佢送上門, 費事等佢門.

公爵府

我最近買都好快收到的. 希望樓主可以盡快收到貨.

翡翠宮

Yeelim 發表於 21-1-21 13:41
我最近買都好快收到的. 希望樓主可以盡快收到貨.

兇多吉少.

翡翠宮

回覆樓主:

我又到自提點問過了.

男爵府

2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

andyman 發表於 21-1-20 16:25
13號在京東買左貨, 今天20號仍然未有貨收, 唔知攪咩鬼, 是否神州又爆鑊呀, 等你等到我心痛。

我上星期又係甘,神州個apps顯示到左自提站(但我無收到短訊),甘我試下問自提站佢到左未,話未到,但我話個apps顯示已到。
第2日我依然無收到自提站短訊,但我都去問下佢話到左啦。

翡翠宮

瀟灑走一回 發表於 21-1-21 15:04
我上星期又係甘,神州個apps顯示到左自提站(但我無收到短訊),甘我試下問自提站佢到左未,話未到,但我 ...

我分開三日問左三次, 又 whatsapp 問左自提站, 再問左神州, 都是沒有, 剛才收到京東超市打電話比我, 話會安排再發貨比我, 但這只是一部份, 其中還有其他的貨品, 不知佢地會點做, 最慘你唔知邊個部份出錯, 避無可避, 如果係神州錯, 咁可以戒京東, 係自提點錯, 可以以後唔去呢個自提站, 但就算好似我上次搵番件貨, 仍然不知是誰的錯。

翡翠宮

需然係等左一個星期, 最後京東全單重發, 收到貨了。
暫時收埋手上的貨要抖一抖, 無咁多精力追貨呀 過年後再戰。

珍珠宮

andyman 發表於 21-1-22 15:22
需然係等左一個星期, 最後京東全單重發, 收到貨了。
暫時收埋手上的貨要抖一抖, 無咁多精力追貨呀 ...

咁快,有券搶199-100,我搶到兩張又買了

翡翠宮

竇漪房 發表於 21-1-22 19:50
咁快,有券搶199-100,我搶到兩張又買了
追左一星期貨,心力交瘁呀

首頁

尾頁

跳至