自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

根本要收緊移民政策。香港越多依啲難民同低收入大陸移民,香港人不滿情緒越大。成日話要補充老齡勞動力,但依個世代咁多ai & robot, 唔需要咁多低下階層,好多仲要攞綜緩。香港700萬人已爆棚,唔好再比依啲注米虫嚟洗納稅人錢。

水晶宮

ddkaka 發表於 21-1-20 23:54
無言

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

aigoma 發表於 21-1-21 00:12
公屋真係越耐越多南亞人住,但好似冇人講。
南亞人多大家族,上公屋又快,分户又快。最近有家2大人拖幾個細 ...

梗係快啦,大把政棍幫佢哋,佢哋一家十幾口,至少兩個最大單位至夠,再唔係就3-4個中型單位,香港人等到頸都長都未有
唔好畀我估中,經過今次新冠病毒,咁多南亞人感染,又會出嚟嘈話居住環境差,加上政棍推波助瀾,要政府安排佢哋早日上公屋
香港人想上樓,繼續等啦

水晶宮

414928 發表於 21-1-21 00:04
兩個情況都唔同,個150個係合法來港,唔理你喜唔喜歡,但南亞人大多是非法入境然後聲稱是難民,是犯法者, ...

請問150單程係泛民點樣爭取的?

伯爵府

啱啱睇新聞先見到有個南亞人仲可以投訴政府防疫記者會無烏都語、印度語翻譯,令佢哋得唔到防疫資訊⋯⋯真係頭暈,無自己母語就唔去主動睇新聞嗎?英文都唔去睇?

水晶宮

香港俾外族攻陷!無須一兵一卒!已食窮香港!是一個很好的攻略。。香港人快乞食!

男爵府

baby7 發表於 21-1-21 00:31
啱啱睇新聞先見到有個南亞人仲可以投訴政府防疫記者會無烏都語、印度語翻譯,令佢哋得唔到防疫資訊⋯⋯真係 ...

每戶請個私人翻譯比佢地好冇?

男爵府

emilylam 發表於 21-1-21 00:31
請問150單程係泛民點樣爭取的?

150唔係泛民爭取的,係末代港督老彭喺臨回歸前由75加到150

水晶宮

tredd 發表於 21-1-21 00:40
150唔係泛民爭取的,係末代港督老彭喺臨回歸前由75加到150

明白,謝謝

水晶宮

baby7 發表於 21-1-21 00:31
啱啱睇新聞先見到有個南亞人仲可以投訴政府防疫記者會無烏都語、印度語翻譯,令佢哋得唔到防疫資訊⋯⋯真係 ...

不如佢哋返去自己母語地方居住啦!

大宅

eledak 發表於 21-1-21 00:36
每戶請個私人翻譯比佢地好冇?

成日鬧大陸新移民唔學好廣東話
點解又唔鬧吓班南亞睿?
有事又懶政府?政府欠班南亞睿乜野
住公屋的南亞睿 多不勝數

侯爵府

全世界邊度搵個地方福利好又錢多?重要啲官好大方

伯爵府

香港咁多人種,但其實大家亦幫佢地排位了,

白人->香港人->大陸人->南亞人,點解咁講?因為白人連做乞衣亦一日幾百蚊,網上情緣大多以白人作前設昆港女大量金錢,好少聽其他人種,至於南亞人永遠做低下工作,之後佢地又生得多拎香港福利,又唔學中文又犯罪率高大家先咁討厭,好多地產代理話業主最憎南亞人唔會租,最後大陸人就唔講太多,同樣係無交稅拎福利問題又嘈又會上TBB呻,係香港生活應該見識過,廢事去時政區

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

sadin 發表於 21-1-21 01:46
成日鬧大陸新移民唔學好廣東話
點解又唔鬧吓班南亞睿?
有事又懶政府?政府欠班南亞睿乜野

南亞裔至係真正嘅蝗蟲

伯爵府

回覆樓主:

我覺得遲早南亞人會多過香港人,因為佢地會不停繁殖,根本唔需要擔心養既問題,香港人有好多對未來唔樂觀,越來越少人生或只生一個

男爵府

fionstone 發表於 21-1-21 06:30
我覺得遲早南亞人會多過香港人,因為佢地會不停繁殖,根本唔需要擔心養既問題,香港人有好多對未來唔樂觀, ...

我好憎佢地
次次放工返屋企
經過樓下個公園
一定有一大班南亞細路係公園聚集喧嘩 目測20個 有大有細 2歲至18 最細都係6,7歲家姐睇住
個個踩滑板 唔會睇人
見到我行過都照踩過黎 真係極無禮貌 佢地呀爸媽生完唔會理 由得佢地去邊玩 出去玩到幾夜都唔會理真係勁黑人憎 又唔做野 大食懶 睇下d南亞女人個個養到成個大肥豬咁就知淨係識生生生 岩生完唔夠幾個月又有左 有個女人次次見佢都係長期大肚

男爵府

回覆樓主:

好憎依個品種

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

所以香港人移民去外國、無種族歧視、根本就是自欺欺人~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

勁憎南亞
大陸新移民都係中國人丫
南亞完成唔同種,仲無咩貢獻又要係到生生生,真心想佢地無得留低
見到呢班人就憎,究竟政府有無聽過市民心聲

大宅

kamkong 發表於 21-1-20 23:50
上年十一月,我和C6去尖東飲宴,散席後經過大噴泉時,見到好多南亞人仕在聊天,我哋嚇了一跳,不知何時尖東 ...

蝦下自已人就得嘅,呢d邊够膽出聲

首頁

尾頁

跳至