自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

牛年勳章 2021勳章

cpmummy 發表於 21-1-22 15:08
明白,我會買數據卡,同遲D搵插卡router
但我諗我都會繼續用網上行但upgrade上30M先,反正簽約後月費平左 ...

未經許可,請勿轉載

男爵府

2021勳章

mlcbb 發表於 21-1-22 13:04
買隻huawei 4g router, 插卡用啦
如果你好彩收到3, 就去百佳買張33 蚊卡,50GB. 過左就再買一張。
用唔到3, ...

以前3屋企收唔到,我老公講電話要行出露台先收到,後期佢捱唔到完約,賠錢都要走,唔知而家有冇改善,不過只係$33,試吓無妨,唔該晒

男爵府

2021勳章

MM2H 發表於 21-1-22 13:24
要光纖已鋪至附近位置先可以,佢再拉線上嚟入屋,所以要8xxx安裝。因為我亦有2部now台,所以都可以轉埋, ...

明白,但要用咁多錢,我老公實鬧鬼死我,就算只係我俾,佢都唔會放過我

男爵府

2021勳章

cpmummy 發表於 21-1-21 11:05
日日都為上網閙交!我屋企只有8M電話綫上網,成日一人睇片,另一個就上唔到網,兩個一齊zoom, 就拉慢哂。
...

多謝咁多位給我意見呀,明白我講D咩和需要D咩

因為我老公俾我的見議,我有D反眼呀!
佢叫我買以下兩樣野去改善,我唔會跟佢,我都係信依度的jm多D。

水晶宮

牛年勳章 2021勳章

cpmummy 發表於 21-1-22 15:19
明白,但要用咁多錢,我老公實鬧鬼死我,就算只係我俾,佢都唔會放過我
...

明啊,我都覺得係硬食,因為冇得揀。所以就係話好彩最後個師傅嚟到話要先裝喉管,跟住再打比客服激死我,先即取消,再搵左而家用緊嘅公司

你打電話去問吓,佢哋會好清晰解釋options,你決定用佢先收錢。我揀左用佢接收器,安裝連按金2900,月費298唔洗簽約,佢會包晒接收器同routers,專人set好晒我唔洗煩。第一組routers用左幾星期後,發覺唔夠強,佢即隔日同我換另一組,好有交帶

水晶宮

2021勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

chekkinfong 發表於 21-1-21 12:09
$78咁抵?!
學生有呢個無限PLAN 的, 但係不是一直都咁快, 一定MB數後會減速, 好慢好慢的, Youtube都睇唔到。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

大宅

2021勳章

如果你好彩收到3, 就去百佳買張33 蚊卡,50GB. 過左就再買一張。
用唔到3, ...

請問50GB系行幾G的?

子爵府

2021勳章

catlili 發表於 21-1-22 15:58
請問50GB系行幾G的?

4G, up to 44Mb/s

子爵府

2021勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

cpmummy 發表於 21-1-21 12:36
5G 2百幾蚊上網卡?定wifi?
我問過香港寬頻,佢地話我地店,只可提供流動寛頻

用 上網卡咪得囉、80蚊有成五十G
你就wi-fi麻麻地喎
upgrade咗一定要換過個router

別墅

回覆樓主:

住村屋?

珍珠宮

2021勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

有d router可以插電話卡用,你有無研究過?

別墅

用唔到3, ...
之前我用so sim 插去華為 4g router E5573 好似連接唔到網絡, 但用其他台sim card又ok
所以我懷疑唔係咩卡都接到

複式洋房

子爵府

2021勳章

Hobbyguts 發表於 21-1-25 12:51
之前我用so sim 插去華為 4g router E5573 好似連接唔到網絡, 但用其他台sim card又ok
所以我懷疑唔係咩卡 ...

用過華為 B316-855, so sim ok

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊