論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

終於請走菲工主, 今朝叫佢執野走, 佢第一句就話要落街搵佢家姐, 我話唔得, 一定要返左公司搞埋d手續先, 佢至肯執野., 之後去到A準度仲笑哂!

唔想害下位僱主, 想要佢詳細資料請pm.

佢今日被炒, 2-FEB Flight
45歲, Vixxxxx, Julxxxx Abexxxxx
xx549xxx(3)

別墅

sdd1106 發表於 21-1-21 14:14
終於請走菲工主, 今朝叫佢執野走, 佢第一句就話要落街搵佢家姐, 我話唔得, 一定要返左公司搞埋d手續先, 佢 ...

1. 做左一年, 不停駁咀, 黑面, 無時無刻測試僱主底線
2. 好憎我仔, 自己整壞野就話係仔做, 完全無照顧過佢,,,
3.有日阿仔自己喊住打俾我話燒到成40度, 我趕返屋企一入屋, 工主就投訴阿仔無話佢知佢發燒,話唔識湊我仔.
4. 去接仔放學, 工主自己行先返屋企, 等我仔自己返上樓㩒鐘
5. 話我屋企細, 唔及佢馬拉打工果間屋
6. 話我仔唔同馬拉既小朋友, 唔會成日叫住佢痴住佢
7. 地獄廚神, 完全冇煮野既sense, 寫哂食譜都唔跟
8. 同佢對數, 佢話佢d買野唔洗攞單返去俾僱主,話我要佢咁做
9. 經常刷存在感, 阿仔上meet既時候不停行來行去,係咁要阿仔應佢, 平時就唔理佢
10. 日日有做清潔, 但屋企多左好多曱甴

別墅

sdd1106 發表於 21-1-21 14:14
終於請走菲工主, 今朝叫佢執野走, 佢第一句就話要落街搵佢家姐, 我話唔得, 一定要返左公司搞埋d手續先, 佢 ...

請教炒姐姐張機票點搞?僱主買一張炒人日期後的機票就得?謝謝!解僱手續一定要上中介做嘛?

公爵府

好明白,菲工主好多都係黑面神,如果雇主友善就洽雇主。

前黑面工主走了五個月,真係開心左好多,請著衰工人簡直貼錢買難受

別墅

ddtt347 發表於 21-1-21 14:27
請教炒姐姐張機票點搞?僱主買一張炒人日期後的機票就得?謝謝!解僱手續一定要上中介做嘛?
...

機票係炒佢14日內嘅日子,自己上網買,A準只提供機場名俾我,唔肯幫手買⋯⋯
係要經A準,因為經佢哋請

別墅

OKC 發表於 21-1-21 14:34
好明白,菲工主好多都係黑面神,如果雇主友善就洽雇主。

前黑面工主走了五個月,真係開心左好多,請著衰工 ...

簡直係心勞累,日日對住呢個工主,仲有時我要WFH, 令到我崩潰

男爵府

回覆樓主:

老過40歲一定唔請,呢D old seafood 好難搞

水晶宮

sdd1106 發表於 21-1-21 14:36
機票係炒佢14日內嘅日子,自己上網買,A準只提供機場名俾我,唔肯幫手買⋯⋯
係要經A準,因為經佢哋請
...

炒工人及買機票送走工人係不需要經 agent. 份合約係僱主及工人個名!!!

水晶宮

sdd1106 發表於 21-1-21 14:15
1. 做左一年, 不停駁咀, 黑面, 無時無刻測試僱主底線
2. 好憎我仔, 自己整壞野就話係仔做, 完全無照顧過佢 ...

對小朋友唔好, 已經炒得。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

菲工主成日自把自為, 你講果D我都有幾樣,

我菲仲要勁無禮貌,有時多左少少野做 就黑面,同佢講野唔應人,發我脾氣, 但明明係SIR叫佢做,佢唔敢發佢脾氣 就發我脾氣

別墅

ikokam 發表於 21-1-22 14:30
菲工主成日自把自為, 你講果D我都有幾樣,

我菲仲要勁無禮貌,有時多左少少野做 就黑面,同佢講野唔應人,發我 ...

我果件都係咁,對住我黑面駁咀,阿sir一出聲,佢即刻變臉仲笑笑口,係咁yes sir,好衰囉!
我以前嘅幾個印姐都唔會咁,d賓零捨衰!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

呢個時勢, 佢地可以好快又搵到工

侯爵府

lojo11 發表於 21-1-22 16:31
呢個時勢, 佢地可以好快又搵到工
而家新例斷约好似要即刻離香港, 吾可以再揾工

複式洋房

ddtt347 發表於 21-1-21 14:27
...

依家炒人駛唔駛負責埋檢測同酒店隔離費用呀?

公爵府

sdd1106 發表於 21-1-21 14:38
簡直係心勞累,日日對住呢個工主,仲有時我要WFH, 令到我崩潰

所以我唔同黑面串咀工主續約,仲提早個多月叫佢走,雖然做多左家務,但個人鬆哂唔駛日日受氣

別墅

dyl 發表於 21-1-22 22:13

請問確定嗎?好想係

別墅

OKC 發表於 21-1-23 11:24
所以我唔同黑面串咀工主續約,仲提早個多月叫佢走,雖然做多左家務,但個人鬆哂唔駛日日受氣
...

絶對係,雖然做家務做到好攰,但成個人自由哂,想食乜都得,阿仔都開心哂,值得(emoji)(emoji)

別墅

dyl 發表於 21-1-22 22:13

確定?真希望呢個工主真係如期上機,唔好害下位僱主

別墅

mikilau120 發表於 21-1-23 00:07
依家炒人駛唔駛負責埋檢測同酒店隔離費用呀?

佢出咗門口,我俾哂錢,已無任何瓜葛

首頁

尾頁

跳至