自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2021勳章 畀面勳章

violett 發表於 21-1-23 13:16
隻布偶好靚

我最愛布偶藍眼睛 又一隻布偶女準備去新家享福了

水晶宮

2021勳章 畀面勳章

Charlotte_mom 發表於 21-1-23 12:37
題外話,姑仔早幾個月領養咗隻三色貓。最近去獸醫度打針,醫生問係咪好曳
我姑仔話你點知㗎:sur ...

我家的三色貓太后/公主們,唔曳

大宅

BK Milk勳章

屋企1隻英短 1隻唐貓
英短甩毛好誇張,用手摸一下都成手毛
唐貓點梳都冇毛甩
如果唔打理屋企唔吸塵有鼻敏感好似養唐貓好d

babychen    發表於 21-1-23 18:38

超級版主

牛年勳章 2021勳章 2018復活節勳章 KMALL特別版勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

littlefunpig 發表於 21-1-23 01:52
好凶猛
同我隻細個果陣有得揮
細時初初養、成手都花曬

佢兩兜友打交係日常閒事,已習慣

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

珍珠宮

2021勳章

回覆樓主:

支持領養

超級版主

牛年勳章 2021勳章 2018復活節勳章 KMALL特別版勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

元朗73 發表於 21-1-23 13:09
港短?唐花貓?

係,既唐貓
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

侯爵府

701003 發表於 21-1-23 13:44
我最愛布偶藍眼睛 又一隻布偶女準備去新家享福了

好靚呀 真係羡慕你哋養到靚貓, 唔通我緣分未到?

水晶宮

2021勳章 畀面勳章

SmileFoReVeR 發表於 21-1-23 16:59
好靚呀 真係羡慕你哋養到靚貓, 唔通我緣分未到?

係緣分未到 人哋我唔知,但經我手送出隻隻靚貓狗的主人,都極有耐性地排咗好耐隊

男爵府

2021勳章

aybaby 發表於 21-1-21 23:19
Haha, 但係我養過幾隻唐貓智商都係偏低,但隻金吉拉醒過唔少人類,我都要向佢學做人既道理。
...

例如呢?點樣醒法

大宅

2021勳章

唐貓醒,我暫養好多都教到用企厠

伯爵府

2021勳章

留毛

男爵府

2021勳章

babychen 發表於 21-1-23 20:02
唐貓醒,我暫養好多都教到用企厠

點教?

超級版主

2021勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

701003 發表於 21-1-23 13:48
我家的三色貓太后/公主們,唔曳

大宅

2021勳章

opuyo_kannus 發表於 21-1-23 23:22
點教?

講可能冇咁清楚,網上搜尋咗啲圖。
一般貓b剛來都會放入籠,連厠所一起,倒滿貓沙,
好彩自已識用~曾有隻1歲貓仔一嚟就識用,如唔識就要見佢想去厠所捉佢企上去,到貓大啲沙可減少。
唔使買住,可用箱裁窿試下先

珍珠宮

2021勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

701003 發表於 21-1-22 13:54
純種貓想免費領養,全睇耐性及緣份 我曾經係B K送出過多隻純種芝娃娃B B(爸爸係比賽級)、金吉拉 ...

我都想養貓,不求名秊種,但想同佢行下山,30mis左右。,可以嗎?

男爵府

2021勳章

Onlok 發表於 21-1-24 07:59
我都想養貓,不求名秊種,但想同佢行下山,30mis左右。,可以嗎?
...

no

侯爵府

2021勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

我一隻港短10歲,一隻波斯11歲,分別養咗10年和6年,兩隻都係收養,兩隻都痴我,但港短戒心強,細胆但又好曳,波斯文靜d, 比較少出聲

健康方面,港短係少睇醫生,波斯睇過幾次醫生,都係小問題,但佢有腸胃敏感,易疴軟便

男爵府

2021勳章

健朗媽咪 發表於 21-1-24 09:10
我一隻港短10歲,一隻波斯11歲,分別養咗10年和6年,兩隻都係收養,兩隻都痴我,但港短戒心強,細胆但又好 ...

佢個傻樣好可愛

水晶宮

2021勳章 畀面勳章

Onlok 發表於 21-1-24 07:59
...

大部分家貓都不適合出街,何況去行山 想行山,養狗吧,中大型犬

水晶宮

2021勳章 畀面勳章

回覆樓主:

玳瑁貓,天生毛色特別,絕對係嗲精托世,叫聲甜美,聲音頻率豐富,眼神溫柔,而且活潑可愛

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊