自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

牛年勳章 2021勳章

SiuYuen_FB 發表於 21-1-22 13:06
好似話唔用科興 因未有申請緊急使用
之前人地科興話會2月到貨

應收嘅數據 資料唔齊都唔理照用,如果你屋企人咁樣而引致嚴重併發症/後遺症,甚至死亡,你會唔會追究香港政府?會唔會鬧專家不負責任?會唔會出黎大義凜然咁講:我自己決定要打,打死無冤,與人無尤?
政府都係想做到最保險,又唔岩?你覺得草菅人命都ok??

珍珠宮

2021勳章

Qq555666 發表於 21-1-22 13:37
香港 麻煩
如果我係間公司
俾其他國家搵錢好過。

我都係咁諗

現在大把國家地方要我的藥
我都不賣俾香港啦

香港不識感恩仲日日造謠,我都唔儍仔

水晶宮

牛年勳章 2021勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

SiuYuen_FB 發表於 21-1-22 13:06
好似話唔用科興 因未有申請緊急使用
之前人地科興話會2月到貨

叫林鄭同高官+ 佢地屋企人打先啦
第一批佢地打先, 一個月後再比老人院

伯爵府

2021勳章

回覆樓主:

算啦,政府買手都係跟英國幾十年個批,識得搵返熟既供應商,呢啲都係跟前朝習慣,搵到科興,已經當自己有進步,咁科興咁多客仔,你又多要求,數據都係一月先出晒,再收集幾個國家整合,先可以完成報告交俾你,佢梗係搞掂肯要貨又無咁多要求既客先。

水晶宮

牛年勳章 2021勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Kumahung 發表於 21-1-22 13:42
搵啲副作用最高既俾安老院舍打先

我聽到都覺得痴線既

比林鄭同高官+佢地屋企人打先啦

侯爵府

2021勳章

Kumahung 發表於 21-1-22 13:42
搵啲副作用最高既俾安老院舍打先

咪就係!輝瑞夠多數據死左幾多個老人家,風險咁高都俾老人家打,跟住又將個波拋俾市民話可以自己決定打吾打。即係點?火警中,俾條著左火嘅麻繩俾你,拿! 有條繩俾你爬落樓下,火燒條繩斷咗跌死你唔關我事, 我畀咗條繩你㗎啦,你自己決定爬吾爬啦 ,咁呀???

珍珠宮

2021勳章

SiuYuen_FB 發表於 21-1-22 13:18
仲想要咩數據 人地巴西個d已公布

巴西是用家,不是藥品生產商
如藥品出事,應只會找生產商解決吧
萬物皆空,因果不空

珍珠宮

2021勳章

回覆樓主:

冇減活疫苗就唔打啦

大宅

2021勳章

我係科興都唔show香港
又呢樣又果樣
全世界都比錢買,香港咪慢慢等

子爵府

2021勳章

問吓衛生署果件YC話事人

大宅

牛年勳章 2021勳章

selinako^^ 發表於 21-1-22 13:56
我聽到都覺得痴線既

比林鄭同高官+佢地屋企人打先啦

啲高官就上內地打國藥,今日又有一批上去打

selinako^^    發表於 21-1-22 14:10

大宅

2021勳章

Zong56 發表於 21-1-22 13:51
應收嘅數據 資料唔齊都唔理照用,如果你屋企人咁樣而引致嚴重併發症/後遺症,甚至死亡,你會唔會追究香港 ...

咁美國個隻 而家話死左人...咪一樣話照用....

反而科興係未交數據(未聽過有嚴重作副用..連巴西條垃圾話得50%咪一樣照買)...已經話要物色其他...

到底係科興唔肯交數據定咩先????

珍珠宮

2021勳章

Zong56 發表於 21-1-22 13:51
應收嘅數據 資料唔齊都唔理照用,如果你屋企人咁樣而引致嚴重併發症/後遺症,甚至死亡,你會唔會追究香港 ...

輝瑞有晒數據同實例會打死人,咪一樣入輝瑞又點解釋呢?

大宅

牛年勳章 2021勳章

loved 發表於 21-1-22 13:56
咪就係!輝瑞夠多數據死左幾多個老人家,風險咁高都俾老人家打,跟住又將個波拋俾市民話可以自己決定打吾 ...

最優先係安老院舍,之後先係醫護人員,有咩理由搵啲老人家試疫苗先

大宅

2021勳章

Kumahung 發表於 21-1-22 14:04
最優先係安老院舍,之後先係醫護人員,有咩理由搵啲老人家試疫苗先

E個真係好笑,...

大陸都話唔好比59歲以上人士打先..香港政府反而不斷比老人家打先....

美國個隻打死人個D都係老人家....

Kumahung    發表於 21-1-22 14:13

大宅

牛年勳章 2021勳章

SiuYuen_FB 發表於 21-1-22 14:02

反而科興係未交數據(未聽過有嚴重作副用..連巴西條垃圾話得 ...

呢d係講數據喎!尋日已講有人講左,係科興唔交數據,連醫學刊物都冇data喎!

大宅

牛年勳章 2021勳章

ddkaka 發表於 21-1-22 14:03

輝瑞有晒數據同實例會打死人,咪一樣入輝瑞又點解釋呢?

新聞係咁講的:輝瑞解釋話唔係因為佢隻疫苗而引致死亡。

水晶宮

牛年勳章 2021勳章 精叻鼠年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

我感覺尐專家好想盡快批隻輝瑞疫苗,隻野係外國陸續出事,點解係都要打果隻,內地未比資料可以等下,但唔用是否給出錯誤信息,唔用輝瑞就無得用?講緊人命呀!打枝針無左條命好,還是等一下搵隻可信的疫苗好?

大宅

牛年勳章 2021勳章

SiuYuen_FB 發表於 21-1-22 14:02

反而科興係未交數據(未聽過有嚴重作副用..連巴西條垃圾話得 ...

利申:其實我都係想打大6制嘅科興疫苗,我會等,或者好似JM咁講,自費打都ok.

水晶宮

Kumahung 發表於 21-1-22 14:01
啲高官就上內地打國藥,今日又有一批上去打
係呢... 點解佢地唔打 輝瑞呢?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊