自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

26days 發表於 21-1-24 22:44
所以我自己真係好開心發現左花花,佢真係有別一般的歌手。

我都系,好偶然發現佢既快男比賽片段。睇得迷上左

水晶宮

leng1999 發表於 21-1-24 21:51
花花既才華不容置疑,現在樂壇的清流。寫的曲是超越的,他說過想提升歌迷的鑑賞力。用的是中西樂的混合, ...

大粉(大v)下場撕張杰喎,張杰實慘,張杰粉@工作室去出聲明想澄清不涉及花和張的事(多年來食死貓),就俾大花粉去撕,呢種撕經常發生,而且好多家都被大花粉撕過,完全想像唔到「年齡層、學識、社會地位」係咩程度...每家粉見到都買佢怕

其實如果花花掉粉係可以甩走呢d腦殘粉,某程度上對佢自己都係好事,各家安寧~

珍珠宮

26days 發表於 21-1-24 20:46
其實真係慘,藝人都係人,唔明粉絲點解會介意自己的偶像找到幸福。試問有幾多個周杰倫昆凌的故事。 :nothi ...

粉絲粉藝人的同時,自己也不忘戀愛結婚生子,就是這麼不公平。

珍珠宮

Elenalan 發表於 21-1-24 23:48
大粉(大v)下場撕張杰喎,張杰實慘,張杰粉@工作室去出聲明想澄清不涉及花和張的事(多年來食死貓),就俾大 ...
佢地講D野好難聽

禁止訪問

水晶宮

紫翹 發表於 21-1-25 11:29
佢地講D野好難聽

佢地次次都係咁,各家都見慣哂。次次都大粉拉隊下場撕,小號都唔用,全部戰鬥格。張杰老婆謝娜係張碧晨閨密,有人要洗绯聞就造謠張杰出軌張碧晨,張杰食死貓多年,今次杰粉睇唔過眼要求自家工作室澄清,花粉就走去撕張杰粉! 可能張杰都係快男出身(但早好多屆),成日俾花家拉成「對家」

尋晚睇微博又帶大名撕到上廣場,撕完一家又撕另一家,大家都好忍口,只係推介一下自家出新歌歡迎來聽,但花家大粉又去比精子質量,佢地講嘢真係好...

珍珠宮

Elenalan 發表於 21-1-25 12:53
佢地次次都係咁,各家都見慣哂。次次都大粉拉隊下場撕,小號都唔用,全部戰鬥格。張杰老婆謝娜係張碧晨閨 ...

只能夠講, 呢D FANS好無家教. 其實佢地咁係害緊佢地個偶像呀, 肖戰都有D搞事FANS, 搞到收埋自己一排, 呢D咁既FANS完全係失智, 仲要係大粉, 大教壞細啦
所以我覺得我家好有家教, 話唔俾去接機就唔去, 話唔好等收工, 都唔去. 可能都會影到D人都會照做, 但果D未必係米米. 仲有成日都有人提醒不要與別家作比較, 不要拉踩

翡翠宮

畀面勳章

Elenalan 發表於 21-1-25 12:53
佢地次次都係咁,各家都見慣哂。次次都大粉拉隊下場撕,小號都唔用,全部戰鬥格。張杰老婆謝娜係張碧晨閨 ...

呢d粉絲互撕,除左互鬧下之外,對歌手的事業有冇實則影響呢?
日日是好日

珍珠宮

mother904 發表於 21-1-25 12:58
呢d粉絲互撕,除左互鬧下之外,對歌手的事業有冇實則影響呢?
有啦, 肖戰咪係囉, 佢D FANS鬧事, 鬧得太多, 跟住俾人抵制, 之前明明拿下既品牌代言/劇集都要HOLD住. 但成件227係點我都唔係好知, 但肖戰的FANS都係好顛架

翡翠宮

畀面勳章

紫翹 發表於 21-1-25 13:02
有啦, 肖戰咪係囉, 佢D FANS鬧事, 鬧得太多, 跟住俾人抵制, 之前明明拿下既品牌代言/劇集都要HOLD住. 但成 ...

真係愛護偶像的粉絲,應該理性d,害左自家偶像就唔好啦
日日是好日

珍珠宮

mother904 發表於 21-1-25 13:15

所以真係成也粉絲, 敗也粉絲

上次先睇阿云戛解散後援會, 因為佢去做野, 已經唔透露行綜, 亦都表明唔想FANS去探或者幫佢搞生日, 但FANS又堅持, 大粉又堅持又帶埋成堆人去, 所以佢宣佈解散後援會(我响B站見到架). 因為有D後援會, 大粉係同偶像有接觸, 會幫手偶像打下榜, 又會叫下D FANS聽話.

因為FANS唔聽話, 其實偶像都好難做. 所以佢趁個後援會未大, 去解散, 再成立另一個正式既仲好

珍珠宮

mother904 發表於 21-1-25 13:15

甘睇佢地系目中無人 自以為事 個蒸煮一早又唔出黎制止一下佢地 久而久知習慣性去撕人地

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

26days 發表於 21-1-24 16:21
原來係員工宿舍,唔怪之得咁簡陋。
咁佢唱片公司都好衰,唔怪得佢好多歌都係翻唱,好似好少有自己真正作品 ...

深深其實好聰明,冷板櫈越坐越冷!自己不停發歌比歌迷!等大家唔會忘記佢!等待機會!好即極!佢嘅經歷其實幾勵志!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

男爵府

2018復活節勳章

leng1999 發表於 21-1-24 21:51
花花既才華不容置疑,現在樂壇的清流。寫的曲是超越的,他說過想提升歌迷的鑑賞力。用的是中西樂的混合, ...

佢寫既歌題材 9成9都不是情歌。同主流音樂大不相同。其實佢自幼就係孤獨成長,爸爸只是工作, 沒有陪伴。
佢對於人生既喜、怒、哀、樂 或者 人生觀 同平常人有著不同見解。所以我覺得佢喜歡自由, 追求沒有煩惱。
整件事, 誰對誰錯。只有他們兩個才知道。始終感情沒有對錯。作為粉絲, 只會專注於他的音樂。

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Tiramisu1217 發表於 21-1-25 15:15
佢寫既歌題材 9成9都不是情歌。同主流音樂大不相同。其實佢自幼就係孤獨成長,爸爸只是工作, 沒有陪伴。
...

120% 同意。

甚至於,我覺得花花終於有屬於佢自己既野。凳佢開心,因為如果跟正常人談戀愛,然後結婚、生子,我估佢跨唔出呢步,應該做唔到,或者好似哥哥咁,抑鬱然後自殺收場。

我唔想佢有咁既結果,所以而家噻佢食都未嘗唔系好事

男爵府

Tiramisu1217 發表於 21-1-25 15:15
...

完全同意

男爵府

leng1999 發表於 21-1-25 15:20
120% 同意。

甚至於,我覺得花花終於有屬於佢自己既野。凳佢開心,因為如果跟正常人談戀愛,然後結婚、生 ...

我睇到某討論區有個留言,估王牌對王牌有集二姐講關於花花那個單元。
佢估張碧晨可能一路都無打算過告訴花花,直至從二姐口中聽到個經過,才選擇告訴花花,希望孩子會為花帶來安慰。
我覺得好合理。

珍珠宮

26days 發表於 21-1-25 16:27
我睇到某討論區有個留言,估王牌對王牌有集二姐講關於花花那個單元。
佢估張碧晨可能一路都無打算過告訴花 ...

睇過佢啱啱出道時傻傻咁既樣,我覺得花花真系一個好純粹既人

首頁

尾頁

跳至