在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

我今年30頭, 當年會考剛剛好五科合格, 包括中英數。 讀咗兩年high dip, 冇完成到就入左間公司做, 咁就十幾年。 最近產假完咗就 被裁員。。 而家我想再進修番。
但係見到有好多選擇
有啲係遙距課程成日彈啲廣告出嚟 話兩年或者一年就可以攞到學士學位。
或者
我要再去報讀返open u / 港大space 等等的嗰啲高級文憑課程呢?

大家 覺得我應該要點揀?
有冇啲其他建議可以畀到我? 唔該曬大家

洋房

montageyou 發表於 21-1-22 19:56
我今年30頭, 當年會考剛剛好五科合格, 包括中英數。 讀咗兩年high dip, 冇完成到就入左間公司做, 咁就 ...

可試下工聯會

大宅

我今年30頭, 當年會考剛剛好五科合格, 包括中英數。 讀咗兩年high dip, 冇完成到就入左間公司做, 咁就 ...

其實你應該問自己想揀乜野黎讀,讀完對將來事對有冇幫助。
:-D :-?

子爵府

虎到金來勳章

進修長遠有幫助, 但你進修為咩?
1) 做番原本行業, 高學歷增強競爭力?
2) 失業期間, 搵野進修, 等cv好睇d?
3) 想轉行, 讀相關科目攞入場券?

讀書:
1) part time / full time?
2) 認受性?
3) 學費
4) 時間分配。無讀書10多年, 要上堂測驗溫書考試, 少左私人時間, 家庭或將來番工點安排。

入學唔難,錢可以幫你搵到1間,但如何捱過期間上堂考試而畢到業

首頁

尾頁

跳至