自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

淘寶官集,CS話唔收,唔知係咪真係唔收

男爵府

好媽媽勳章

IamDirector 發表於 21-1-22 22:44

試過1次官集順豐11kg大件送上門,送到家無額外收費,唔知咩情況上門先收費,平時我會去順豐站自取

侯爵府

心滿意足 發表於 21-1-22 22:54
試過1次官集順豐11kg大件送上門,送到家無額外收費,唔知咩情況上門先收費,平時我會去順豐站自取
...

thx

水晶宮

IamDirector 發表於 21-1-22 22:44

我啱啱官集咗6kg,咁佢送上門同自提點相差12蚊,即係有無收住宅附加費呀?

欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

侯爵府

wsyggk 發表於 21-1-22 23:05
我啱啱官集咗6kg,咁佢送上門同自提點相差12蚊,即係有無收住宅附加費呀?
...

住宅附加費係派件果時收架

水晶宮

IamDirector 發表於 21-1-22 23:08

哦,咁我問下屋企人有無收先。
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

子爵府

IamDirector 發表於 21-1-22 23:08

重過係無收
平時佢會打黎先送貨, 收埋錢
果次件野重,佢無打黎就咁擺左係門口

水晶宮

Robinrobinrobin 發表於 21-1-22 23:17
重過係無收
平時佢會打黎先送貨, 收埋錢
果次件野重,佢無打黎就咁擺左係門口

佢打俾你嗰陣有無講埋要收錢㗎?

侯爵府

心滿意足 發表於 21-1-22 22:54
...

原來你用順豐集運,順豐話咗唔收住宅附加費架啦,我想知4px係咪真係唔收,因為官集拆開三張單送黎香,到時要比$20x 3呀

男爵府

好媽媽勳章

IamDirector 發表於 21-1-22 23:20
原來你用順豐集運,順豐話咗唔收住宅附加費架啦,我想知4px係咪真係唔收,因為官集拆開三張單送黎香,到時 ...

我剛睇返舊訂單,果單送上門原來是4px,16kg,無收附加費,因為體積大不能站點取,所以無得比較上門同站點取價錢分別,唔知是否已收貴了價錢,送上門時沒額外收費。

水晶宮

回覆樓主:

我淘齡唔耐,但呢大半年順豐送上門已經唔洗額外上門費,而且無話計體積重(問客服為準),基本上送貨前會有電話。

水晶宮

心滿意足 發表於 21-1-22 23:30
我剛睇返舊訂單,果單送上門原來是4px,16kg,無收附加費,因為體積大不能站點取,所以無得比較上門同站點 ...

問過官集客服,自提同宅配運費計法唔同,用埋好易就變成體積重計。

子爵府

牛年勳章

jk923 發表於 21-1-22 23:32
我淘齡唔耐,但呢大半年順豐送上門已經唔洗額外上門費,而且無話計體積重(問客服為準),基本上送貨前會有 ...

唔怪得啱啱試送到屋企同去攞係一樣價錢啦。不過到咗貨又冇打比我,係第2日管理處話我知有貨攞。

侯爵府

心滿意足 發表於 21-1-22 23:30
我剛睇返舊訂單,果單送上門原來是4px,16kg,無收附加費,因為體積大不能站點取,所以無得比較上門同站點 ...

明白,謝謝你

子爵府

wsyggk 發表於 21-1-22 23:19
佢打俾你嗰陣有無講埋要收錢㗎?

有呀
我仲問佢點解仲要收
佢話係附加費 6kg以下就要比

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

IamDirector 發表於 21-1-22 23:20
原來你用順豐集運,順豐話咗唔收住宅附加費架啦,我想知4px係咪真係唔收,因為官集拆開三張單送黎香,到時 ...

如果你3件係細件要收$20
大件先唔駛收

大宅

剛昨日收貨,官集4px 12kg 住宅送上門,無另收上門附加費

大宅

回覆樓主:

我用開4px,自提及派送有不同計法,。另外,用wechat小程式首登记有優惠卷取,操作付款方便。我唔清楚重量計法,但我末試過比体積重。

侯爵府

blissbuster 發表於 21-1-23 00:27
剛昨日收貨,官集4px 12kg 住宅送上門,無另收上門附加費

thx,咁我

thx,咁我安心d

侯爵府

apelok 發表於 21-1-22 23:57
如果你3件係細件要收$20
大件先唔駛收

就係又重又大先拆開3件送

首頁

尾頁

跳至