自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

goosy83 發表於 21-1-23 19:13
d人成日話點解唔一秒即刻封
你老細叫你訂個外賣打封信,出街換制服聽briefing 都要時間啦
個政府公告同d人 ...

12月尾爆
1月尾先叫封
你的一秒長過我地地球人既一秒
你住係咩星球?

男爵府

daycare1 發表於 21-1-23 08:35
只封佐敦,
效率好低,
沙田荃灣北角唔封封佐敦?

其他區有爆疫?

男爵府

solaiman0925 發表於 21-1-23 21:57
12月尾爆
1月尾先叫封
你的一秒長過我地地球人既一秒

我有講過唔應該封?我覺得係兩邊都要做自己做既事
但係你係咁講自律無用,仲話食飯都會感染,不如唔好呼吸
真係唔知咩邏輯

呢度對你黎講唔暖架喇
返去你星球取暖啦

男爵府

回覆樓主:

如果人人都咁自律就唔會出街食飯,飲茶啦,區區都有病毒,政府,紀律部隊有幾多人手?同一時間可不可以封幾區?週末通街都係人,末完末了嫁。

珍珠宮

好媽媽勳章

ocarebear 發表於 21-1-23 08:11
咪係
講到封區咁大陣仗
其實係希望人人檢測啫

「講到封區咁大陣仗
其實係希望人人檢測啫
檢測咗已經可以自由出入
真心唔明有咩問題」~
同意!
親戚/親人都唔應該收留佢地,等相關的人返回原本住的區檢測。捱過星期六日,出到檢測結果就ok.
相信大部分的僱主唔會因僱員住檢測區而返唔到工,就炒個僱員。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

封區都只係兩日,只係做檢測又唔會少忽肉,點解要走?如果真係咁返唔到工,老闆都應該體諒,走左去只會把菌帶到另一區,收容佢地的人是想害左自己個區?咁搞法真係沒完沒了,逃走者應受法律制裁,接收佢地也要一同受罰才起阻嚇作用,否則下次下一區一樣有自私鬼會咁做。

別墅

goosy83 發表於 21-1-23 22:06
我有講過唔應該封?我覺得係兩邊都要做自己做既事
但係你係咁講自律無用,仲話食飯都會感染,不如唔好呼吸 ...

天牙 你真係言語障礙?我重點係
1.冇人叫一秒封關 呢個係你老作
2.自律大前提係要關口把得好先有用 否則點自律都冇用 周街係菌 咁自己呼吸都好易感染到

如果你再唔明我都真係懶得覆你
你自我返你個星球review下啦

禁止訪問

男爵府

mother904 發表於 21-1-23 08:40
武漢封城,一樣有好多人逃離。內地封小區,有冇預先通知呢?封區要事先通知,當然冇效果。

我直情懷疑政 ...

唔係政府特登搵人爆響口。係d. 記者會有政府各部門工會呀。乜會乜會既領頭羊既聯絡。聞到風吹草動就會同d. 領頭羊刮料。d 領頭羊如果知就講detail 比記者知。唔知既就可能幫佢地索料。大家都應該了解呢d 乜會物會全部都係反政府之流黎。
點解我咁講。因為我家人係某會既領頭羊。成日爛果記者會打比佢。上次連張醫生個老公有事。記者都打來問。好在我家人唔熟張醫生。冇野up 到

男爵府

coolnestea 發表於 21-1-23 17:24
唔明點解會有消息指 有內鬼?

睇番我上一個回帖

首頁

尾頁

跳至