自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

wtfa 發表於 21-1-23 14:49
想搵gogo van 車個雪櫃, 加錢會唔會幫手搬?

加錢會,但叫車時要講明,咁Call 台會覆你總共幾多錢

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

wtfa 發表於 21-1-23 15:13
咁到時價錢唔啱呢? 一個雙門雪櫃同區要幫手搬屋有𨋢?

唔啱就叫Call台再搵

珍珠宮

wtfa 發表於 21-1-23 15:21
明白,唔該曬, 我以為去到先講價

唔係

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

落單時要講,咁報價就會報埋搬運費

侯爵府

環保接龍勳章

回覆樓主:

落單時講明,
試過無人跟車,
問司機送文件幾箱上office
佢每箱要收多一百,
都有4至5個司機回覆,
最終自已送.淨俾運費

珍珠宮

我試過,搬一個雪櫃,因唔想等送貨,大約4呎高.電器鋪d人幫手搬上車,司機只係到步幫我落地,老細話應該加多1佰都得啦,司機覆我⋯⋯車費80蚊,加到站搬落車收550蚊(emoji),之後再叫另一架,收70蚊,老細跟車送埋上樓,我比咗2佰蚊佢攪掂。

子爵府

耕田妺 發表於 21-1-23 21:44
我試過,搬一個雪櫃,因唔想等送貨,大約4呎高.電器鋪d人幫手搬上車,司機只係到步幫我落地,老細話應該加 ...

即係總數畀200蚊 連運費, 咁可以接受☺

珍珠宮

wtfa 發表於 21-1-23 22:21
即係總數畀200蚊 連運費, 咁可以接受☺

70蚊比gogo van ,200比老細

子爵府

回覆 耕田妺 的帖子

thank you for your information.

子爵府

大力大力 發表於 21-1-23 16:51
gogovan同區好似60假日價錢如果幫手搬、我覺得加50~100合理、當然唔係搬樓梯、同埋睇下遠近程度~
...

Yes唔該,如有加100的, 我都已覺得合理, 因為係雙門雪櫃. 有電梯

公爵府

牛年勳章

或者可以借板車自己搬,好似都係加$10-$30左右,平過叫司機落手落腳搬。
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

子爵府

耕田妺 發表於 21-1-23 22:36
70蚊比gogo van ,200比老細

有冇運輸司機 介紹? thanks

珍珠宮

wtfa 發表於 21-1-25 06:48
有冇運輸司機 介紹? thanks

冇呀

首頁

尾頁

跳至