6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

子爵府

babyfung61 發表於 21-1-24 16:55
我好明白你嘅感受,我全職湊,想兼職抖吓氣都無機會。係24小時貼身照顧,有時都覺得湊到好氣餒沮喪。曾經都 ...

路過見到jm妳的留言

大宅

ninewest882 發表於 21-1-24 13:17
媽媽加油呀,我明白辛辛苦苦煲咗一朝嘅嘢食比BB,佢唔願意食,做媽媽一定好灰心。我平時就一整整一大煲跟住 ...

我都係冰磚媽咪,快令正!唔好對自己要求太高,也不要對寶寶要求太多。佛係媽咪最快樂 9個月開始我仔Blw,所有野一次過蒸都好快!只要寶寶健康快樂就好

別墅

Chloe199401 發表於 21-1-24 17:22
我bb差唔多 10個月bb唔肯訓,
最近夜晚3-4點起身飲奶,
一直到差唔多6點先肯訓。

買套4面床欄都係$800,早買早享受。你放bb喺床欄內會好安心,我仔用到3歲都仲用緊,大d反訓都用得,好安全

男爵府

牛年勳章

回覆 ChanChanAgnes 的帖子

買咗張1000蚊bb床可以瞓到6-7歲。

禁止訪問

別墅

喜洋洋888 發表於 21-1-24 08:38
我是一個兼職媽媽
自從寶寶出生後,坐月開始便獨湊,現在就黎7個月,這7個月黎,老爺奶奶吾多理,一星一二 ...

我都系一個人湊個仔,但我系全職既。宜家仔大少少啦,開始加固,但又食得麻麻 ,所以成日都好燥,成日都話個仔,有時會罵下佢(好燥語氣果只)同隔尿片打佢patpat,次次事後都會好吾開心,成日怪自己做咩甘對個仔。不停甘同自己講,吾好甘對個仔,吾好架。宜家慢慢放鬆自己個心同情緒,仔訓就做下自己野,雖然好多時執下屋就冇哂私人時間,但過過下就會過去既,惟有甘自我安慰

首頁

尾頁

跳至