自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

知道無人可以幫到我,但我真係好傷心,好困擾,無辦法想像將來可以點過。
我爸爸幾個月前癌病走了,永遠見佢唔到了,我個仔確診抽動症,日日夜夜抽動,他自己控制唔到的。點解我最錫的人會咁?真係好心痛

談玥    發表於 21-1-24 20:22
333s    發表於 21-1-24 20:02

公爵府

anpanman_baby 發表於 21-1-24 16:00
知道無人可以幫到我,但我真係好傷心,好困擾,無辦法想像將來可以點過。
我爸爸幾個月前癌病走了,永遠見 ...

你要堅強d,阿仔無你吾得的!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

頂住呀,你仔仔需要你,可以既話,揾下社工睇下有咩可以幫手吖。

祝福。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

你要堅強,亜仔需要你,你爸都唔想見到你咁,加油!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

抽動症, 隨住長大, 情況應該會減少!! 眼前一刻唔會係永遠!!!

水晶宮

anpanman_baby 發表於 21-1-24 16:00

撐到的,生老病死是人生的路,你要堅強!
自由太多會令世人失去平衡

男爵府

2024年龍年勳章 減齡達人勳章

加油,你一定可以過得到這關

大宅

cy101 發表於 21-1-24 16:10
抽動症, 隨住長大, 情況應該會減少!! 眼前一刻唔會係永遠!!!

但阿仔宜家好嚴重,我真係好心痛

男爵府

你爸爸並沒有真的離開你,只是去了一個沒有痛苦的地方,他仍然為你打氣,希望你過得好。囝囝的病就放心交比醫護處理,你和他一起努力(emoji)面對就是,放開心和囝囝生活,對囝囝既病都有好處,甚至係你嘅情緒,祝福你

子爵府

加油呀,你身邊既所有家人都需要大家互相支持,再難過的,都可以捱過,支持住!

祝願你和家人身體健康

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

anpanman_baby 發表於 21-1-24 16:11
但阿仔宜家好嚴重,我真係好心痛
望長遠d, 你都洩氣, 佢點算!!!!

水晶宮

聽倒都覺得慘,但既然改變唔到,就盡量去堅強啲,咁樣做人先冇咁苦,jm加油啊!

大宅

20162016 發表於 21-1-24 16:15
聽倒都覺得慘,但既然改變唔到,就盡量去堅強啲,咁樣做人先冇咁苦,jm加油啊!
...

我真係感覺到好辛苦呀

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

人生總有高低潮,總會跨得過,不要以為自己人生是最慘,天底下總會有人畀你慘,你爸爸是生老病死人類必經的四部曲,是「自然」就欣然接受吧!相信你爸爸都不想,佢的離開會為係帶來太深的傷痛吧!
你兒子好需要你的支持,你的反應會直接影響佢,對這個病症唔清楚,既然已確診醫生應該會給予適當的治療,加油!不要放棄!更不要問「為何?」,這是個沒有答案的問題,既成事實就向前望/行,成因已不重要了。

侯爵府

男爵府

你爸爸在天國會希望你們活得開心的,仔仔可以好番的,比少少時間,多D晒太陽,總有開心事,我們支持你

大宅

抽動症會減輕/好返的,男仔常見,我仔曾經都有過,唔好俾佢壓力,日常要注重飲食搭配營養均衡,減糖亦好重要

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

仔仔而家好需要你,你要堅強地陪他走過這段痛苦日子,現在醫學昌明可醫返好的,只是需要時間慢慢恢復正常,你不要灰心啊,祝仔仔早日康復

侯爵府

樓主振作

男爵府

乜野叫抽動症?学名嚟架?

首頁
12345...10

尾頁

跳至