時政擂台

跳至

首頁
23456...21

尾頁

子爵府

政治氣氛下,大家都反應過激。欠缺互信與體諒

公爵府

佢自己唔合作,查身分證咋,咁簡單嘅事,做咩咁唔合作呢?話咩驚唔想同啲人企埋一齊,咁唔應該落街,持住自己大肚就咁惡,如果真係為個bb好,就唔好無端端發癲啦!自己攞嚟衰。

子爵府

回覆樓主:

https://m.youtube.com/watch?v=abWM5alfGcM

係YouTube 找到片. 睇片佢有比身份証比警察看.都唔係拖住無比.不過佢唔願企埋其他人度.其實查完無野係咪應放人走. 做乜要企埋一堆.

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

自己攞黎,發爛咋就有特權?為自己行為付出代價,一D都唔抵可憐。

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

老實講,如果我係大肚婆,警察要查我身份證,我必定立即9秒9拎身份證出來俾佢,如果警員無禮貌呼呼喝喝,「如大聲鬧我大肚婆就唔好係呢啲危險既地方出現啦,你唔顧自己都顧下肚裡個BB丫等」,我都會啞忍,因為警員都係出於善意,自己都唔好意思同警員嘈啦,喇喇聲走人算啦!

但YC或法輪功戲子就唔同講法啦,佢地會話警員無禮貌鬧爆大肚婆,而黃記黃媒就會大肆報導,黃KOL又會當寶咁趁機煽動仇恨架喇!

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

其實佢係咪身有屎?唔係真係未聽過俾警察揸身分證會唔合作

侯爵府

mandy952 發表於 21-1-24 16:40

標題係疑被拖行,咁實際有冇拖行先?

如果真的被警拖行 仲唔sue 到政府破產咩
再講 大肚 自己都顧忌 誰會顧你呢

水晶宮

回覆樓主:

我都係七個月,見曬肚喇,警察都唔會睇唔到個肚啦。
我唔信好人好姐合合作作的話,警察會無端端撳個大肚婆落地囉。

男爵府

tong831 發表於 21-1-24 16:53
係咪土瓜灣果單?

我覺得大肚婆唔抵幫,查身份證好正常,佢唔肯同其他受查人一齊企,要保持社交距離就發爛 ...

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

我都睇左毒果氣片,冇頭冇尾,剩係睇到果個所謂大肚婆同佢家姐大大聲鬧,同埋毒果記者用佢地既角度係度旁述,根本分析唔到發生緊咩事

大宅

leetai 發表於 21-1-24 16:45
查身份證咁簡單都唔合作,比人拉好正常喎

準備做人阿媽都咁,太唔理智。

侯爵府

Chowying 發表於 21-1-24 16:43
點解大肚就好慘,咁大肚既有冇合作出示身份證先

咪就係囉!大肚吾係大晒㗎!

琥珀宮

clarawuwu 發表於 21-1-24 17:14
播完守城,有堆回頭草就係咁出post,嚟bk洗版,死心不息,又唔敢做到出面。 ...

我都感覺到,好煩。前果輪另一邊新開張,BK自由舒服哂,呢排又多見返為拗而拗果班人,一陣歪C味。

侯爵府

tong831 發表於 21-1-24 16:53
係咪土瓜灣果單?

我覺得大肚婆唔抵幫,查身份證好正常,佢唔肯同其他受查人一齊企,要保持社交距離就發爛 ...

其實黃藍真係可以和平共處的、大家都要尊重互相的立埸

珍珠宮

老實說,警員做野必有佢既原因,做市民既就算當刻有怨言都要配合,事後覺得不合理,好委屈既話,可以去投訴,向警方提供事實證據,警方在證據面前無可能唔理,亦唔夠膽唔理!

你當場向辦事中既警察發爛渣,警察必定會制止或拒捕你,好正常!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

大肚婆真係可以大晒咩?
之前向警察做過咩又唔諗下

男爵府

ballonbb 發表於 21-1-24 17:58
https://m.youtube.com/watch?v=abWM5alfGcM

係YouTube 找到片. 睇片佢有比身份証比警察看.都唔係拖住無比 ...

以此片論,我見不到孕婦不合作拿身分證,只是不想和別人企太埋

警員好惡!好可怕!

珍珠宮

段片一開始就係個女人賴係地下,之前唔知發生過咩事,只有旁述係度煽風點火,另外一個肥女人又好惡好大聲對住警員指手劃腳呼呼喝喝咁,好得人驚!十足十之前暴動期間啲刁民既言行!

大宅

好似話果度好污joe,又疫情問題唔想企係果度,要求行去第二度
警員唔肯要求即刻出示身分證,孕婦又唔肯,如果大家一人讓一步咪好

水晶宮

回覆樓主:

希望個bb無事
兼可以原諒母親無力控制自己情緒失控
導致早產啦

首頁
23456...21

尾頁

跳至