自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

qqlun 發表於 21-1-24 19:46
找左可以豁免,打電話去解釋~我上個月都豁免左千幾

但係你之前有冇試過遲找,因為我10月嗰陣時試過遲咗幾日先找因為記錯日子

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章

v921v 發表於 21-1-24 19:59
但係你之前有冇試過遲找,因為我10月嗰陣時試過遲咗幾日先找因為記錯日子
...

有~一年可豁免一至兩次

珍珠宮

回覆樓主:

渣打年費都唔肯豁免, 何況呢啲

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

esther_fong 發表於 21-1-24 19:03
俾我都唔信 你話105000找左100500都話啫,成十萬喎,咁都睇錯

講故唔好搏故。

樓主買乜買到唔記得自己駛左十萬?

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

_candy_ 發表於 21-1-24 20:02
渣打年費都唔肯豁免, 何況呢啲

我豁到喎
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

大宅

...
你十月先遲交過一次,宜家又嚟一次,仲欠十萬咁多。唔好話邊間銀行,正常都唔會再豁免。點解樓主唔用自動轉賬。信用卡遲交,不論銀碼大小,都會影響自己信貸紀錄。
間間銀行都係睇錢做事,睇你係渣打戶口有幾多錢,認真,如果你有幾百萬存款又準時交錢,佢哋會考慮掛。
(可以簽十幾萬信用卡,應該收入都唔錯,可能有得傾。)

水晶宮

199707100304 發表於 21-1-24 20:41
我豁到喎

咁好? 我唔得,所以cut左

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

baby_yee 發表於 21-1-24 20:47

如果唔俾waive, 我都實cut, 咁貴,2000蚊年費喎。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

v921v 發表於 21-1-24 17:01
剛剛睇最新一期1月24號的月結單,發現上一次找信用卡數睇錯,唔小心找少咗,本身係應該找105,000但係我淨係找 ...

熱線嗰位職員點講吖

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

seaman1982 發表於 21-1-24 18:22
點解四千幾咁多?
信用卡唔係唔駛找全數,找最低還款額應該都唔係罰錢?不過我從未試過咁多卡數,唔係你最 ...

未找嘅十萬要收息,連帶新簽嘅都要收息

珍珠宮

v921v 發表於 21-1-24 19:01
當然即刻找了 而且我仲喜網上理財嗰度email咗解釋返成件事 上次我都有咁做佢都豁免左我不過上次罰款係幾百 ...

即找都相差咗成個月喎

男爵府

回覆樓主:

成十萬有啲危噃。

珍珠宮

199707100304 發表於 21-1-24 20:41
我豁到喎

佢叫我戶口入五十萬先肯豁免

大宅

baby_yee 發表於 21-1-24 20:47

我年年都要打去waive,但係唔知點解舊年又冇收到年費。

子爵府

...

10月到而家相隔時間太短,應該無乜機會

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

_candy_ 發表於 21-1-25 01:25
佢叫我戶口入五十萬先肯豁免

男爵府

用左十萬都唔知而找錯五千?好難說服到人。
Waive通常真係好耐一次遲左找,但已經找返,先會打上去試下waive唔waive到,呢啲情況如果平時準時找咭數就多數都得,但你個情況太牽強

男爵府

我試過相同情況,不過係Citibank記錯金額找錯錢,第二個月罰左我$5xx
發現後已經即刻入錢找哂全部卡數,打去希望waive返個罰款,佢哋堅持唔肯,佢哋理由係每個客戶可以一年waive 一次,雖然我嗰個年度冇試過遲交,但由於我係已經俾咗錢交卡數,所以唔屬於遲交嘅情況,所以不能waive

反而如果我全張單冇交到,就可以waive 一次

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

自己找少左我唔會叫佢waive
如果收唔到單遲左就會打上去同佢講

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至