夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

我已三十尾,有位三十頭男士對我有興趣,接唔接受好?

子爵府

若我是你,拖會拍,婚不會結,仍希望長久的愛情

子爵府

試下拍拖無所謂,不過,如果未有樓而又想買,最好婚前買及只寫自己名!男人過咗新鮮期,就多出軌揾後生女,所以為安全起見,不結婚同居好啲!

子爵府

畀著我,若果對對方也有感覺,一定會一試
拍拖啫,又唔係結婚
咁大個人,自己識分辨對方意圖呱

子爵府

婚前已買的樓,就算離婚也不用同對方分產,記住keep好供樓單據證明是你負責的!

如果對方入住記得當租客收番租金當家用!

我會提議如果唔生BB,同居較好!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

既然樓主講到自己條件中上既, 睇牌面, 你大把條件不怕輸(喇, 切打頭)。
正經,好似樓上jm 話齋, 錢不能過對方手。你5使佢養姐, 5好俾希望對方以為自己有機會被養。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

男爵府

回覆樓主:

細多過五年不會考慮

子爵府

helen0824 發表於 21-1-24 20:00
我條件中上,經濟獨立,屋企無負擔,都算成熟。但圈子細,年齡大,要搵適合對象好難,已計劃一個人過。佢樣 ...

佢條件唔算差,如果2人相處係夾到既,你都冇野可以輸,不妨試下一齊。

別墅

回覆 wingyaumama 的帖子

別墅

回覆 October. 的帖子

係,以佢年紀來講,唔算差。不過我地同一圈子,都驚萬一散得唔開心,對我有影響。

別墅

回覆 wingyaumama 的帖子

不結婚同居,我會俾我媽鬧死。同埋咁大個人,唔想父母擔心。

大宅

正!! 搵到小鮮肉. 俾著我, 會只拍拖, 不同居不結婚. 嘆下個小鮮肉, 嘆到佢搵第二個咪bye bye

利申, 三十中 單身. 肯定唔會結婚. 拍拖可以, 同居唔係好想.

LeBlue    發表於 21-1-24 23:40

子爵府

樓主,你要計劃什麼是你要人的愛情生活,也要經常話俾媽媽知你不會結婚

侯爵府

我條件中上,經濟獨立,屋企無負擔,都算成熟。但圈子細,年齡大,要搵適合對象好難。佢樣四正,屋企無負擔 ...

拍下先,睇吓夾唔夾,你再等,好快過4架啦

大宅

你上得嚟問,就已經有答案(不),若然男方追你能令你心動,一早起埋一齊,你擔心顧慮就正正問題所在,寧決勿濫

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

拍下拖無所謂
結婚就 no la
差距太大
人地都會覺得食軟飯

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

拍下拖無所謂
結婚就 no la
差距太大
人地都會覺得食軟飯

男爵府

我條件中上,經濟獨立,屋企無負擔,都算成熟。但圈子細,年齡大,要搵適合對象好難。佢樣四正,屋企無負擔 ...
感情呢樣野....最緊要傷得起....傷唔起就唔好玩囉

複式洋房

我識得嘅都有姊弟戀結咗婚有小朋友,年齡問題好睇你接唔接受到。我哋最初都無留意到佢哋有年齡分別,只係女方提起話年齡差距問題。其實男人成唔成熟,係咪一個負責任嘅人好重要,聽過有啲真係做埋爸爸都仲成個細路仔咁。如果揀咗個唔負責任仲出軌嘅可能會後悔莫及,所以了解清楚佢本人先做決定可能會好啲。

大宅

其實兩個人初初拍拖一切都係講feel,有feel咪一齊,無嘅就唔接受!就係咁簡單!其他全部都唔係問題!根本就唔洗唸到咁複雜!
同一個人拍拖唔應該用「計算」嘅模式去衡量!

首頁

尾頁

跳至